سرویس سبک زندگی فردا: رنگ زرد با خود احساسی از شادی، لذت و امید میآورد و وقتی به مصرف غذاهای زرد رنگ میرسید میتوانید امیدوار باشید که بدن در کنار ذهن و روح در بهترین حالت ممکن قرار خواهند گرفت.به نقل از ، رنگهای روشن به ویژه رنگ زرد در بالا بردن روحیه افراد بسیار موثر است.
خوراکیهای زرد، ضد سرطان اند. سرشار از ویتامین C. و برای چشم، قلب، دستگاه هاضمه و سیستم ایمنی بدن بسیار مفید هستند.
از خواص دیگراین نوع غذاها میتوان به حفظ پوست سالم، درمان جراحتها وقوی نمودن استخوانها و دندانها اشاره کرد. در این مقاله خواص خوراکیهای زرد ارائه شده است.
لیمو ترش، دشمن عفونت
لیمو ترش یکی از میوههای زرد رنگی است که علاوه بر خوش طعمی و خوشبویی دشمن شماره یک عفونت است و به خون در تولید پادتن کمک میکند. از فشار خون کاسته و کلسترول مفید را بالا میبرد.
جلوی حملههای قلبی، سکته مغزی و سرطان را میگیرد. ریختن چند قطره آب لیمو در آب گرم (نه داغ) دستگاه هاضمه و کبد را پاکسازی میکند.
از آنجایی که سرشار از ویتامین C. است جلوی سرماخوردگی را میگیرد و همچنین تسکین دهند ورم روده و دردهای کبدی است. با افزایش بزاق، دهان تان را ضدعفونی میکند.
لیمو شیرین
لیمو شیرین نیز حاوی مقدار زیادی ویتامین C. است و همچون لیمو ترش ضدعفونی کننده بدن و سم زداست و مصرف آن در افرادی که به آنفلوانزا مبتلا شده اند توصیه میشود.
همچنین برای رفع التهاب و عطش بیماران تب دار مفید است و ملین بوده و ادرارآور است. سرگیجه را هم برطرف میکند.
آناناس
آناناس، این میوه خوش طعم که کندن پوست آن کمی سخت و ماندگاری اش کوتاه است، سرشار از ویتامین C. و B1 بوده و مانع بروز بیماریهایی مثل فشارخون بالا، گرفتگی سرخرگ ها، روماتیسم و سرطان میشود.
همچنین ناراحتیهای گوارشی را التیام داده و کم اشتهایی را درمان میکند.
آناناس دردهای عضلانی را از میان میبرد و سم زدای موثری است.
خوردن بیش از حد آناناس موجب پوسیدگی دندان و تورم لثه میشود، بنابراین بهتر است پس از خوردن آناناس دهانتان را بشویید.
زرد آلو
حاوی ویتامین A.، C. و آهن و کلسیم است.
مواد مغذی موجود در زرد آلو از چشمها و قلب محافظت میکند و از خطر بیماریهای قلبی، سکته، آب مروارید میکاهد.
در ضمن ضدسرطان است و عمر را طولانی میکند. زردآلو در حفظ سلامت چشمها مفید است.
کدو حلوایی
کدو ضد سرطان است و از آنجایی که فیبر فراوانی دارد در کاهش کلسترول بسیار موثر و مناسب بیماران قلبی میباشد.
مصرف کدو تنبل به زنان باردار نیز توصیه شده است، زیرا میتواند از بروز بضی از بیماریهای مادرزادی جلوگیری نماید.
همچنین از سرماخوردگی پیشگیری میکند. در درمان و تسکین التهاب استخوان و روماتیسم مفصلی موثر است و جلوی پوکی استخوان را میگیرد.
در کنترل قند خون بسیار موثر و غذایی مناسب دیابتی هاست. خوردن تخم کدو جلوی بیماری سنگ کلیه را میگیرد.
گرمک
گرمک ملین و اشتها اور است و موجب طراوت پوست میشود.
گرمک بهترین دارو برای درمان یرقان است و سنگ کلیه و مثانه را خرد میکند.
گرمک از خشکی پوست و مو جلوگیری میکند و پوست را باطراوت نگه میدارد.
میگویند اکسیر جوانی است و هرکس از این میوه به اندازه کافی مصرف کند عمرش طولانی میشود.
انبه
انبه میوه خوشمزهای است که از سرطان خون، روده، سینه و پروستات جلوگیری میکند.
موجب تقویت دستگاه گوارش و کلیه میشود و به علت آهن فراوانی که دارد کم خونی را از بین میبرد.
به دلیل وجود بالای ویتامین C. سیستم ایمنی بدن را افزایش میدهد و به پوست طراوت میبخشد.
سیب زرد
سیب از هر رنگی که باشد بسیار پرفایده است و سیب زرد انرژی دهنده، ضدعفونی کننده قوی روده و مناسب دستگاه هاضمه میباشد.
جلوی تشکیل سنگ کلیه را میگیرد و رفع کننده یبوست و اسهال است.
در واقع اگر با پوست مصرف شود جلوی یبوست را میگیرد و بدون پوست از اسهال ممانعت میکند.
همچنین برای کسانی که اختلالات تنفسی دارند مفید بوده و آرامش دهنده اعصاب است.
خربزه
بهترین داروی سیستم کلیه و مثانه و ادرار است. پوستش ادرار آور و شستشو دهنده و گوشتش بهترین غذا برای افراد با طبع سرد است.
پوشالهای بین تخم خربزه سنگ شکن کلیه میباشد. دم کرده پوست خشک شده خربزه، سنگ مثانه را دفع میکند.
خربزه باعث افزایش شیر در زنان شیرده میشود و برای کسانی که به کم خونی مبتلا هستند بسیار مفید است.
بهتر است این میوه بعد از غذا صرف شود در غیر اینصورت تولید اسهال و ورم روده میکند.
موز
موز، انرژی زیادی دارد و خوراکی مناسبی برای کودکان و افراد مسن محسوب میشود.
ضدسرطان بوده و ماهیچهها را تقویت میکند. بسیار خون ساز است و گرد موز میتواند کلسترول خون را پایین بیاورد.
برای درمان ضعف بدن موز را با عسل بخورید. اما چون حاوی قند فراوانی است برای مبتلایان به دیابت مضر است.
اما موز بسیار نفاخ است و برای رفع این عارضه پس از خوردن موز کمی نمک بخورید.
همچنین موز خون ساز است و بهترین میوه برای مبتلایان به کم خونی محسوب میشود.
گلابی دوست دیابتیها
گلابی میوهای سبز و یا زرد رنگ است. این میوه در زیبایی پوست و دفع مواد زائد بدن بسیار مفید است.
برای کسانی که به یبوست مبتلا هستند بسیار مفید است. از بروز پوکی استخوان جلوگیری میکند و میوهای مناسب برای حافظه و تمرکز حواس است.
گلابی برای بیماران دیابتی مفید است و همچنین هضم غذا را آسان میکند. تصفیه کنندهای عالی برای خون است و از کلسترول خون میکاهد.
زردچوبه
نوعی ادویه محسوب میشود که از رده زنجبیلها است. پودر زردچوبه به رنگ زرد تیره است و قسمت اصلی ادویه معروف " کاری" را که در بسیاری از غذاها به کار میرود، تشکیل میدهد.
زردچوبه آنتی اکسیدانی قوی و ضد سرطان است. این گیاه همچنین موجب افزایش ترشح انسولین و کاهش قند خون در مبتلایان به دیابت میشود.
زرد چوبه میتواند علایم آلزایمر را کاهش دهد و اثرات ضد التهابی دارد و همچون مسکن است.
ذرت
ذرت حاوی ویتامین C. وفسفر و پتاسیم است. ذرت ارزش غذایی فراوانی دارد و برای پیشگیری از سرطان بسیار مفید است.
جلوی پوسیدگی دندان را میگیرد و روغن آن برای درمان بیماریهای پوستی و اگزما و همچنین کاهش کلسترول خون مفید است.
پاک کننده دستگاه ادراری است و برای دفع سنگ کلیه از برگهای آن استفاده میشود.
انجیر
برای سلامت قلب مفید است و تریگلیسیرید خون را کاهش میدهد. پتاسیم موجود در آن فشارخون را کنترل کرده و از بدن در برابر بیماریهای قلبی و فشارخون محافظت میکند.
از آنجایی که آقایان بیش از خانمها به بیماریهای قلبی دچار میشوند مصرف انجیر برایشان بسیار مفید است.
چند نکته مهم
* وقتی لیمو ترش میخورید بلافاصله دندان تان را بشویید، زیرا اسید موجود در آن دشمن مینای دندان است.
* اگر مبتلا به سوزش معده هستید، اسید لیمو ترش آن را بدتر خواهد کرد بنابراین کمتر مصرف کنید.
* گاهی اوقات خریدن گرمک خوب در بازار مشکل است. بهترین روش بوئیدن آن است. یک گرمک خوب و رسیده عطر شیرینی دارد.
* انبه وقتی نارس و ترش است طبع آن سرد و خشک میباشد و مصرف آن توصیه نمیشود مخصوصا اگر معده خالی باشد. انبه نارس و ترش برای آقایان بسیار مضر است و از باروری آنها میکاهد.
* خربزه را هرگز با عسل نخورید چراکه این دو باهم سرناسازگاری دارند و موجب دل درد شدید و گاه مرگ میشوند.