ماهان شبکه ایرانیان

خواص بی‌نظیر گیلاس و آلبالو

گیلاس از میوه‌های بسیار خوش‌طعم تابستان است که مواد مغذی فراوانی دارد و یک فنجان آن حاوی ۹۰ کالری است که در سلامتی بدن و حتی طول عمر انسان بسیار موثر است.

خواص بی‌نظیر گیلاس و آلبالو

آلبالو درست مانند داروهای تجویزی برای تنظیم چربی و قندخون در بیماران مبتلا به سندرم متابولیک که به سلامت قلب‌ و عروق‌شان کمک می‌کند، مفید است.

 گیلاس از میوه‌های بسیار خوش‌طعم تابستان‌ است که مواد مغذی فراوانی دارد و یک فنجان آن حاوی 90 کالری است که در سلامتی بدن و حتی طول عمر انسان بسیار موثر است.بنابر نظر متخصصان تغذیه،گیلاس سرشار از آنتی‌اکسیدان، ویتامین‌ و فیبر است و در پیشگیری از سرطان و تقویت حافظه به افراد مسن کمک می‌کند.در ادامه‌ با خواص گیلاس و آلبالو به‌طور کامل آشنا می‌‌شوید.

بهبود ورم مفاصل

آلبالو و گیلاس، سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هایی‌ هستند که می‌توانند از مقدار نیترواکسید در بدن بکاهند. ترکیب شیمیایی نیترواکسید باعث ایجاد بیماری‌هایی چون آرتروز و روماتیسم مفصلی می‌شود.همچنین محققان دانشگاه بوستون، به‌مدت یک سال ارتباط بین مصرف گیلاس و خطر عود نقرس را در 633 نفر مبتلا، مشاهده و بررسی کردند.

نتایج این تحقیق نشان داد که مصرف گیلاس در یک دوره‌ دو روزه می‌تواند از حملات نقرس تا 35‌درصد بکاهد. حتی خطر عود این بیماری با مصرف گیلاس در کنار داروی آلوپورینول تا 75درصد کاهش نشان داد.

کمک به پایین آوردن قند خون

از خواص آلبالو و گیلاس می‌توان به وجود آنتی‌اکسیدان آنتوسیانین اشاره کرد.در واقع آنتوسیانین رنگ‌سازی طبیعی است که رنگ‌دانه‌های میوه‌ها را تولید می‌کند و برای سلامت بدن،فواید بی‌شماری دارد.در بررسی‌های آزمایشگاهی روی سلول‌های لوزالمعده‌ حیوانات، مشخص شده که آنتوسیانین می‌تواند تولید انسولین را تا 50‌درصد افزایش دهد.البته این آزمایش هنوز روی انسان صورت نگرفته است و محققان توصیه می‌کنند، افراد مبتلا به دیابت از مصرف شربت گیلاس و آلبالو یا گیلاس شکری‌شده، به‌دلیل داشتن شکر اضافه و رنگ‌دانه‌های کمتر پرهیز کنند.

کاهش خطر بیماری‌های قلبی

آلبالو درست مانند داروهای تجویزی برای تنظیم چربی و قندخون در بیماران مبتلا به سندرم متابولیک(سوخت‌وسازی) که به سلامت قلب‌ و عروق‌شان کمک می‌کند، مفید است.در بررسی‌هایی که روی فشارخون سیستولیک و همچنین حرکت،تعادل و هماهنگی در اندام‌های موش‌های مستعد سکته‌ قلبی انجام شد، نشان داد که ترکیب آلبالو و داروی اکتوس(Actos) می‌تواند بیماری‌های عدم تعادل و هماهنگی را بهبود ببخشد و از فشار خون بالا بکاهد.از طرفی مواد مغذی موجود در آلبالو وگیلاس، همچون ویتامین‌ها، آنتی‌اکسیدان‌های فلاونوئید و کاروتنوئید و مواد معدنی فسفر،برای قلب‌وعروق بسیار مفید هستند.

بهبود حافظه و عملکرد مغز

آلبالو و گیلاس‌ منبع خوبی از آنتوسیانین هستند و این رنگ‌ساز طبیعی می‌تواند عملکرد حافظه را بهبود بخشد. در تحقیقاتی که روی موش‌ها انجام شد، آنتوسیانین توانست حافظه و مهارت‌های حرکتی موش‌ها را تقویت کند. درضمن فلاونوئید و کاروتنوئیدهای موجود در این میوه‌ها، کارایی مغز و حافظه را بالا می‌برند و مغز را فعال نگه می‌دارند.افرادی که می‌خواهند در کهنسالی، همچنان ذهنی روشن و فعال داشته باشند، بهتر است به‌اندازه‌ کافی آلبالو وگیلاس مصرف کنند.

درضمن ویژگی‌های آنتی‌اکسیدانی این میوه‌ها باعث دور ماندن سیستم عصبی از اختلال‌های مربوط به دوران کهنسالی می‌شود.همچنین در درمان اختلال‌های عصبی مانند آلزایمر، پارکینسون، افسردگی، ناامیدی، نگرانی بی‌دلیل و اضطراب مزمن مفیدند.

کاهش خطر انواع سرطان‌ها

فلاونوئیدها، کاروتنوئیدها و ویتامین‌های A و C، ترکیبات ضدسرطان بسیار قدرتمندی هستند و به‌طور موثری از رشد سلول‌های سرطان‌زا و افزایش رادیکال‌های آزاد که منجر به تولید سلول‌های سرطانی جدید می‌شوند، پیشگیری می‌کنند.

مراقبت از چشم‌ها

آنتی‌اکسیدان‌های آلبالو و گیلاس علاوه‌بر فوایدی که گفته شد نقش مهمی در مراقبت از چشم‌ها دارند. آنها از چشم‌ها در برابر صدمات ناشی از رادیکال‌های آزاد و پیری مانند ازدست‌دادن بینایی، تباهی لکه‌ی زرد در چشم و خشکی چشم مراقبت می‌کنند.

خواب خوب شبانه

مصرف یک لیوان آب آلبالو می‌تواند زمان کلی و کیفیت خواب را افزایش دهد.ملاتونین در بدن، مسئول تنظیم ساعت درونی بدن و چرخه‌های خواب-بیداری فرد است. ترکیب ملاتونین و ویژگی‌های ضدالتهاب آلبالو موجب خواب باکیفیت در افراد می‌شود.آب گیلاس هم اثر مفیدی روی خواب فرد می‌گذارد.

همچنین محققان با بررسی عادت خواب 15 بزرگ‌سال که به‌مدت دو هفته، صبح‌ها و شب‌ها، یک فنجان آب گیلاس نوشیدند، متوجه‌ کاهش چشمگیر بی‌خوابی در این افراد شدند.درحقیقت آنها هر بار که شب‌هنگام به رختخواب می‌رفتند، به‌طور متوسط فقط 17 دقیقه‌ بعد به خواب می‌رفته‌اند. آلبالو و گیلاس را می‌توان به‌جای داروهای خواب استفاده کرد.

منبع:روزنامه آرمان امروز

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی