بادام یکی از مغز های خوش طعم و پرخاصیت است که هم به صورت خام و هم به شکل بو داده مصرف می شود. بادام بو داده از جمله تنقلات سالم و مقوی به شمار می رود که هم به عنوان میان وعده و هم در پذیرایی از مهمانان کاربرد دارد. طرز تهیه بادام بو داده را در ادامه این مطلب مطالعه نمایید.

آشنایی با طرز تهیه بادام بو داده
بسیاری از افراد بادام بو داده را از فروشگاه ها تهیه می کنند، اما تهیه آن در منزل بسیار ساده تر، سالم تر و اقتصادی تر است. با رعایت چند نکته کوچک می توان بادامی خوش طعم، ترد و معطر درست کرد که هیچ افزودنی مضری نداشته باشد. در این مطلب، طرز تهیه بادام بو داده به صورت کامل و مرحله به مرحله آموزش داده می شود تا بتوانید در خانه این خوراکی خوشمزه را آماده کنید.
مواد لازم
مواد لازم گفته شده در ادامه را با مقادیر مشخص شده تهیه نمایید.
- بادام خام با پوست یا بدون پوست: 2 پیمانه
- روغن زیتون یا کره آب شده: 2 قاشق غذا خوری
- نمک: 1 قاشق چای خوری
- ادویه دلخواه (پاپریکا، فلفل، دارچین یا زردچوبه): به مقدار لازم
- عسل یا شکر قهوه ای (اختیاری): 1 قاشق غذا خوری برای طعم شیرین
- آب: 2 تا 3 قاشق غذا خوری
طرز تهیه بادام بو داده در فر
در ابتدا بادام ها را در ظرفی بریزید و اگر بادام ها شور هستند، آن ها را با آب ولرم بشویید تا نمک اضافه از سطح شان پاک شود. سپس با دستمال تمیز خشک کنید تا رطوبتی باقی نماند. اگر از بادام خام با پوست استفاده می کنید، می توانید پوست را نگه دارید یا با قرار دادن در آب جوش برای چند دقیقه، پوست را جدا کنید.
فر را از قبل با دمای 180 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم شود. گرم بودن فر باعث می شود بادام ها به طور یکنواخت برشته شوند و از سوختن آن ها جلوگیری شود.

در یک کاسه بزرگ، روغن زیتون یا کره آب شده را با نمک و ادویه های دلخواه مخلوط کنید. سپس بادام ها را به آن اضافه کرده و خوب هم بزنید تا تمام بادام ها به طور یکنواخت با مواد طعم دهنده آغشته شوند. اگر مایل به طعم شیرین هستید، در این مرحله می توانید کمی عسل یا شکر قهوه ای نیز اضافه کنید.
کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید. سپس بادام ها را در یک لایه نازک روی سینی پخش کنید. توجه کنید که بادام ها روی هم قرار نگیرند تا به صورت یکنواخت برشته شوند.
سینی را در طبقه وسط فر قرار دهید و اجازه دهید بادام ها به مدت 10 تا 15 دقیقه بو داده شوند. در این مدت، هر 5 دقیقه یک بار سینی را بیرون آورده و بادام ها را با قاشق هم بزنید تا همه قسمت ها به طور یکسان برشته شوند. زمانی که بوی خوش بادام بلند شد و رنگ آن ها طلایی شد، آماده هستند.
پس از خارج کردن از فر، بادام ها را روی سینی یا ظرف پهن کنید تا در دمای محیط خنک شوند. هنگام خنک شدن، بادام ها تردتر می شوند. از چشیدن آن ها در حالت داغ خودداری کنید چون ممکن است هنوز نرم باشند.
طرز تهیه بادام بو داده در تابه
اگر فر در دسترس ندارید، می توانید از تابه نیز استفاده کنید. در این روش، مراحل زیر را در آشنایی با طرز تهیه بادام بو داده دنبال کنید.

- بادام ها را با روغن و ادویه های دلخواه ترکیب کنید.
- تابه ای ضخیم را روی حرارت ملایم قرار دهید و بادام ها را درون آن بریزید.
- بادام ها را مرتب هم بزنید تا به صورت یکنواخت برشته شوند و نسوزند.
- حدود 10 دقیقه کافی است تا رنگ آن ها طلایی شود.
- بعد از آماده شدن، آن ها را در سینی ریخته تا خنک شوند.
این روش سریع تر است اما نیاز به دقت بیشتری دارد چون بادام ها زود می سوزند.
نکات مهم در تهیه این بادام
برای خوشمزه تر شده طرز تهیه بادام بو داده رعایت نکات گفته شده در ادامه موثر است.
- دمای فر یا حرارت تابه باید ملایم باشد؛ حرارت زیاد باعث تلخ شدن بادام می شود.
- اگر از بادام شور استفاده می کنید، نمک اضافه نریزید.
- برای طعم خاص تر می توانید ترکیب ادویه ای مانند پودر سیر، فلفل سیاه و پودر لیمو عمانی به کار ببرید.
- برای تهیه بادام شیرین، از عسل و دارچین استفاده کنید.
- پس از خنک شدن کامل، بادام ها را در ظرف در بسته نگهداری کنید تا تردی آن حفظ شود.
- در صورتی که بادام ها مرطوب شدند، می توانید دوباره برای چند دقیقه در فر قرار دهید تا خشک و ترد شوند.

روش نگهداری
بادام بو داده اگر به درستی نگهداری شود، تا چند هفته قابل مصرف است. برای ماندگاری بیشتر، آن را در ظرف دربسته و در جای خشک و خنک قرار دهید. همچنین می توانید آن را در یخچال یا فریزر نگهداری کنید تا تازگی آن حفظ شود. در صورت استفاده از عسل یا طعم دهنده های مرطوب، نگهداری در یخچال توصیه می شود.
خواص تغذیه ای بادام بو داده
بادام منبع غنی از چربی های مفید، پروتئین، فیبر، ویتامین E و منیزیم است. مصرف متعادل آن می تواند به سلامت قلب، تنظیم قند خون و کاهش کلسترول کمک کند. البته نباید در مصرف آن زیاده روی کرد چون کالری بالایی دارد. بادام بو داده نسبت به نوع خام، هضم راحت تری دارد اما در صورت استفاده زیاد از روغن یا نمک، ارزش غذایی آن کاهش می یابد. خواص گفته شده در طرز تهیه بادام بو داده به شما کمک می کند تا ارزش غذایی این خوراکی خوشمزه را حفظ کنید.
بادام بو داده یکی از خوشمزه ترین و سالم ترین تنقلات بخانگی است که با کمترین مواد و در زمانی کوتاه آماده می شود. این خوراکی هم برای پذیرایی و هم برای میان وعده انتخابی عالی است. با انتخاب روش مناسب فر یا تابه و رعایت چند نکته ساده می توانید در خانه بادامی معطر، طلایی و ترد تهیه کنید که از نمونه های آماده بسیار سالم تر و خوش طعم تر است. طعم واقعی بادام زمانی آشکار می شود که با عشق و دقت در خانه بو داده شود. با کلیک بر روی لینک های طرز تهیه نخود بو داده و طرز تهیه گردوی بو داده می توانید از تهیه این مغز های پر خواص و خوشمزه بهره ببرید.