رئیس پایگاه پنجم پلیس آگاهی تهران بزرگ از دستگیری افرادی خبر داد که در پوشش ارائه ضمانت نامه بانکی برای دریافت وام اقدام به کلاهبرداری 15 میلیارد ریالی کرده بودند. در پی وصول اخبار و اطلاعاتی مبنی بر فعالیت یک زن و شوهر جوان در محدوده مهرآباد جنوبی در زمینه ارائه ضمانت نامههای مجعول به منظور دریافت وام بانکی، موضوع برای رسیدگی در دستور کار تیم مبارزه با جعل و کلاهبرداری پایگاه پنجم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفت و تحقیقات کارآگاهان در خصوص نحوه فعالیت این زن و شوهر نشان داد که آنها به انتشار آگهی در یکی از روزنامههای کثیرالانتشار و همچنین سایت دیوار با موضوع تهیه ضمانت نامه معتبر برای دریافت وام بانکی از طریق شرکتهای معتبر اقدام کردهاند که کارآگاهان پایگاه پنجم پلیس آگاهی با شناسایی دو شرکت به نامهای گیتی فراز و تعاونی سازه گستر و بررسی از طریق سازمان ثبت شرکتها اطمینان یافتند که اساسا هیچ گونه شرکتی با این مشخصات ثبت نشده است.
تحقیقات نامحسوس پلیسی همچنان در دستور کار کارآگاهان قرار داشت و مشخص شد این زن و شوهر با یک دستگاه پژو پارس سفید به شماره انتظامی مشخص به یک آژانس کرایه اتومبیل در منطقه مهرآباد جنوبی رفت و آمد داشته و از طریق تعدادی مشخص از رانندگان آژانس و با پرداخت کرایهای بیشتر به آنها برای ارسال اسناد و مدارک مجعول و در نهایت دریافت پول از افراد متقاضی دریافت وام اقدام میکنند که محل این آژانس شناسایی و تحت مراقبت کارآگاهان قرار گرفت.
سرانجام در ساعت 19 روز 31 تیر متهمان در زمان مراجعه به آژانس برای تحویل گرفتن پاکتهای حاوی پول دستگیر شدند و در بازرسی از مخفیگاه آنها در منطقه مهرآباد جنوبی اسناد و مدارک مجعول از جمله فیشهای حقوقی و احکام کارگزینی صادر شده به نام شرکتهای گیتی فراز و تعاونی سازه گستر به همراه امهار ساخته شده به نام این دو شرکت کشف شد.
متهمان در همان اعترافات اولیه به صراحت به فعالیت مجرمانه خود در خصوص انتشار آگهی کذب در روزنامههای کثیرالانتشار و همچنین سایت دیوار اعتراف و سرکرده گروه و برنامهریز اصلی تمامی این اقدامات را شخص دیگری معرفی کردند که این شخص نیز در مخفیگاهش در شهرک غرب شناسایی و دستگیر شد.
همچنین با هماهنگی مقام قضایی از ادامه فعالیت آژانس اتومبیل کرایه شناسایی شده در منطقه مهرآباد جنوبی جلوگیری شد. متهمان در اعترافات تکمیلی، در خصوص شیوه و شگرد کلاهبرداری از صدها نفر گفتند: زمانی که افراد با شمارههای داخل آگهی تماس میگرفتند، از آنها میخواستیم تا در مرحله اول و برای ثبت نام اولیه، مبلغ 50 هزار تومان به حسابهای مختلف بانکی متعلق به محسن، سرکرده گروه واریز کنند.
سپس تصاویر مدارک (فیش بانکی و احکام کارگزینی) را از طریق تلگرام برای آنها ارسال و اعلام میکردیم، برای حضور ضامن در بانک به منظور انجام ضمانت میبایست مبلغ 250 هزار تومان دیگر پرداخت کنند.
زمانی که این مبلغ نیز پرداخت میشد، دیگر پاسخ گوی تماسهای تلفنی افراد نمیشدیم. نشانی شرکتها نیز اساسا وجود خارجی نداشت، چون شرکتی وجود نداشت که آدرس داشته باشد. کارآگاهان پایگاه پنجم پلیس آگاهی تهران بزرگ در بررسی اسناد و مدارک به دست آمده از مخفیگاه متهمان، موفق به شناسایی تعداد قابل توجهی از مال باختگان شدند که پول به حساب متهمان واریز کرده، اما به واسطه مبلغ کم پول واریز شده به حساب متهمان هیچ گونه طرح شکایتی در هیچ مرجع قضایی و انتظامی نشده و همین موضوع زمینه اصلی ادامه فعالیت متهمان و کلاهبرداری یک میلیارد و 500 میلیون تومانی آنها بوده است.
سرهنگ کارآگاه محسن معظمی، رئیس پایگاه پنجم پلیس آگاهی تهران بزرگ، در پایان این خبر گفت: با توجه به اعترافات صریح متهمان به کلاهبرداری از تعداد زیادی از مال باختگان و به منظور شناسایی دیگر جرایم ارتکابی به ویژه مال باختگان در این پرونده، هماهنگی لازم با بازپرس شعبه چهارم دادسرای ناحیه 10 تهران انجام و متهمان با قرار قانونی در اختیار پایگاه پنجم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفتند، بنابراین از کلیه شکات و مال باختگانی که بدین شیوه و شگرد و در پوشش دو شرکت "گیتی فراز" و "تعاونی سازه پایدار" مورد کلاهبرداری قرار گرفته اند دعوت میشود تا برای طرح و پیگیری شکایات خود به نشانی پایگاه پنجم پلیس آگاهی تهران بزرگ در خیابان آزادی، خیابان زنجان شمالی مراجعه کنند.
منبع: روزنامه خراسان