به افتخار علیرضا فغانی و کمک هایش؛ به شما می‌بالیم

جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه تبدیل به خاطره انگیزترین جام جهانی برای ایرانی‌ها شد. در کنار اینکه تیم ملی ایران با کسب ۴ امتیاز بیشترین امتیاز را در تاریخ فوتبال خود در جام‌های جهانی بدست آورد، جامعه‌ی داوری ایران هم بعد از سال‌ها که در جام جهانی داور وسط نداشت، حالا یک تیم داوری در جام جهانی دارد که تبدیل به پر افتخارترین تیم داوری قاره‌ی کهن شده‌اند.

برترین ها: جام جهانی 2018 روسیه تبدیل به خاطره انگیزترین جام جهانی برای ایرانی‌ها شد. در کنار اینکه تیم ملی ایران با کسب 4 امتیاز بیشترین امتیاز را در تاریخ فوتبال خود در جام‌های جهانی بدست آورد، جامعه‌ی داوری ایران هم بعد از سال‌ها که در جام جهانی داور وسط نداشت، حالا یک تیم داوری در جام جهانی دارد که تبدیل به پر افتخارترین تیم داوری قاره‌ی کهن شده‌اند.

تیم داوری ایران متشکل از علیرضا فغانی، رضا سخندان و محمدرضا منصوری با قضاوت‌های خوب خود در جام جهانی 2018 روسیه، موفق شدند برای قضاوت دیدار رده بندی این دوره‌ از رقابت‌های جام جهانی که بین دو تیم بلژیک و انگلیس برگزار می‌شود، انتخاب شوند.

علیرضا فغانی؛ مرد میدان‌های بزرگ

به بهانه‌ی حضور تیم داوری کشورمان در دیدار رده بندی جام جهانی، بررسی کرده‌ایم علیرضا فغانی چه راهی را در جام جهانی طی کرده و در گذشته چه بازی‌های حساسی را در سطح بین‌المللی قضاوت کرده است.

داور فینال‌ها

علیرضا فغانی قضاوت در سه فینال ارزشمند جهان را تجربه کرده است. اولین فینال حساسی که فغانی در سطح بین‌المللی سوت زد به جام ملت‌های آسیای 2015 استرالیا بر می‌گردد که او بعد از عملکرد قابل قبول در آن رقابت‌ها به عنوان داور فینال جام که بین دو تیم کره جنوبی و استرالیا برگزار می‌شد، انتخاب شد. بازی‌ای که در نهایت با پیروزی استرالیایی‌ها و اولین قهرمانی آن‌ها در آسیا همراه بود.

دومین فینال مهم فغانی که آن را سوت زد، اینبار در سطح جهانی اتفاق افتاد. او که حالا آخرین فینال جام ملت‌های آسیا را سوت زده بود، در بازی فینال جام باشگاه‌های جهان 2015 بین دو تیم بارسلونا و ریورپلاته که در ورزشگاه یوکوهامای ژاپن برگزار شد هم توانست قضاوت خوبی داشته باشد و دومین فینال خود را هم با موفقیت پشت سر بگذارد.

فغانی در سال 2016 بزرگترین اتفاق ورزشی یک ایرانی در فوتبال المپیک را رقم زد. او که دو فینال مهم را قضاوت کرده بود، در المپیک 2016 ریو هم به عنوان داور فینال المپیک که بین دو تیم برزیل و آلمان برگزار می‌شد، انتخاب شد.

فغانی در حالی برای آن بازی انتخاب شد که در آن المپیک تا قبل از فینال، هم برای برزیل که قهرمان المپیک شد و هم برای آلمان سوت زده بود و توانست به خوبی فینال المپیک را هم قضاوت کند.

فغانی البته سابقه قضاوت در دیدار پایانی لیگ قهرمانان آسیا را هم دارد، اما آن مسابقات رفت و برگشت برگزار شد و فغانی قضاوت کننده بازی رفت سال 2014 بین دو تیم الهلال عربستان و سیدنی وسترن استرالیا بود.

چهار سکانس به یادماندنی

علیرضا فغانی در جام جهانی 2014 برزیل در هفت بازی از جمله بازی افتتاحیه رقابت‌های به عنوان داور چهارم حضور داشت و با تجربه‌ی حضور در جام جهانی، برای قضاوت در جام جهانی 2018 روسیه انتخاب شد.

علیرضا فغانی در کنار دو کمک خود رضا سخندان و محمدرضا منصوری اولین قضاوت خود در جام جهانی 2018 روسیه را در دور اول بازی‌ها در مرحله‌ی گروهی و بازی بین دو تیم آلمان که قهرمان دوره‌ی گذشته جام جهانی بود و مکزیک پشت سر گذاشتند. دیداری که در نهایت با یک گل به سود مکزیکی‌ها به پایان رسید و تیم داوری کشورمان توانست نمره‌ی قبولی در آن بازی بگیرد. در صحنه‌ی گل مکزیک، سرعت فوق‌العاده علیرضا فغانی که در برگشت از سمت دروازه‌ی مکزیک به دروزاه‌ی آلمان، بالاتر از کیمیش مدافع راست آلمانی‌ها بود، مورد توجه یکی از شبکه‌های تلویزیونی آلمانی قرار گرفت که نشان از آمادگی خوب بدنی داور شناخته شده‌ی کشورمان داشت.

علیرضا فغانی؛ مرد میدان‌های بزرگ

دومین بازی‌ای که فغانی در جام جهانی 2018 روسیه سوت زد بازی حساس دو تیم برزیل و صربستان بود. بازی‌ای که هر دو تیم شانس خوبی برای صعود از گروه خود داشتند که در نهایت با برتری برزیلی‌ها و حذف صربستان از جام جهانی همراه شد. تیم داوری کشورمان در آن بازی هم توانست عملکرد خوبی داشته باشد و نمره‌ی قبولی گرفت.

بعد از قضاوت خوب در بازی دو تیم برزیل و صربستان اتفاقی عجیب برای تیم داوری کشورمان افتاد. علیرضا فغانی به همراه دو کمک ایرانی خود 3 روز بعد از این بازی قضاوت حساس‌ترین بازی مرحله‌ی یک هشتم نهایی جام جهانی که بین دو قهرمان اسبق این رقابت‌ها بود را بر عهده گرفتند. فغانی به خوبی و با مدیریت بی نظیر توانست بازی دو تیم فرانسه و آرژانتین را که در اواخر بازی پر برخورد هم شده بود، قضاوت کند و بعد از قضاوت خوب آن بازی بود که خیلی از کارشناسان او را بخت اصلی قضاوت در فینال جام جهانی نامیدند.

علیرضا فغانی و یکی از کمک‌های او رضا سخندان بعد از قضاوت در مرحله یک هشتم نهایی جام جهانی، در مرحله یک چهارم نهایی جام هم حضور داشتند. در بازی دو تیم فرانسه و اروگوئه که با پیروزی فرانسوی‌ها همراه بود، فغانی به عنوان داور چهارم و سخندان هم به عنوان کمک داور ذخیره پیتانای آرژانتینی را همراهی کردند. قضاوت در چهار بازی جام جهانی دستاورد مهمی برای فغانی و کمک هایش خواهد بود. آنها برای قضاوت در فینال هم شانس داشتند اما با قضاوت در دیدار رده بندی بین انگلیس و بلژیک به رویاپردازی های خود پایان دادند.

فغانی و کمک هایش از بعد فنی نیز توانستند استانداردهای داوری دنیا را رعایت کنند. همین که این داور ایرانی در طول قضاوت 4 مسابقه حساس آلمان- مکزیک، برزیل- صربستان، آرژانتین- فرانسه و بلژیک- انگلیس حتی یک بار از تکنولوژی ویدئو چک استفاده نکرد و قضاوت هایش هم هرگز بحث برانگیز نبود، نشان از موفقیت او و کمک هایش در طول جام بیست و یکم داشت. آنها بازی هایی را قضاوت کردند که حداقل یک طرف آن یکی از غول های فوتبال جهان حضور داشتند اما کنترل بازی توسط تیم داوری ایران به قدری خوب بود که صدای کسی در نیامد و البته فغانی یکبار هم از کارت قرمز خود استفاده نکرد.

علیرضا فغانی؛ مرد میدان‌های بزرگ

او در مجموع 4 مسابقه ای که سوت زد، 18 بار از کارت زرد خود استفاده کرد که بیشترینش را به بازیکنان آرژانتین در مصاف با فرانسه نشان داد. نیکولاس اوتامندی، مارکوس روخو، تاگلیافیکو، ماسکرانو و بانه گا 5 بازیکنی بودند که در بازی حساس یک هشتم نهایی از فغانی کارت زرد گرفتند. همچنین ماتیاس هوملس و توماس مولر(آلمان)، هکتور مورنو و هکتور هررا(مکزیک)، نمانیا ماتیچ، آدم لیاجیچ و الکساندر میتروویچ(صربستان)، متیودی، اولیور ژیرو و بنجامین پاوارد(فرانسه)، جان استونس و هری مگوئر(انگلیس) و الکس ویتسل(بلژیک)سایر بازیکنانی بودند که با کارت زرد فغانی در طول جام جریمه شدند.

فغانی در طول این رقابت ها نشان داد یک داور کاملا حرفه ای است که می تواند از پس هر مسابقه ای بربیاید. بی تردید قانونی برای لژیونرشدن داوران فوتبال هم وجود داشت، فغانی یکی از افرادی بود که به راحتی در بزرگ ترین میدان های دنیا به زمین می رفت. اما حالا که او سرمایه ایران است، چه بهتر که بیشتر قدرش را بدانیم و با حاشیه سازی های بی مورد موجب آزارش نشویم. بی تردید فوتبال ایران حالا حالا ها می تواند به فغانی و کمک هایش افتخار کند و به هنرش ببالد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان