به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از صداوسیما، حسین راغفر با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری دوشنبه شب شبکه دو سیما درباره نامه خود و برخی از اقتصاددانان کشورمان به رئیس جمهور درباره مسائل اقتصادی افزود : هدف از این نامه، توجه دادن به مردم و مشکلات اساسی اقتصاد کشور بوده است البته این مشکلات فقط متوجه دولت به تنهایی نیست بلکه مجموعه ای از سوء تدبیرها در حوزه های مختلف وجود دارد .
وی با اشاره به اینکه درآمدهای ارزی دولت در 4 ماهه اول امسال، 30 میلیارد دلار بوده است ، گفت : این میزان تا پایان سال در شرایط تحریمی کافی است زیرا حدود 10 میلیارد دلار نیاز دارویی و غذایی داریم و 20 میلیارد دلار هم نیازهای تولید صنعتی کشورمان است اما دولت در بسته پیشنهادی خود اختصاص ارز به تولیدکننده ها را حذف کرده است و اگر به این تولیدکنندگان توجه نشود احتمال حذف یک میلیون شغل وجود دارد بنابراین برای جلوگیری از آسیب های ناشی از تحریم ها پیشنهادهایی را ارائه کردیم.
این اقتصاددان افزود: در 4 ماه نخست امسال، 700 میلیون دلار برنج ، یک میلیارد دلار نهادهای دامی، 100 میلیون دلار کره و 800 میلیون دلار دارو وارد کردیم پس چرا در کره 51 درصد و یا در برنج 46 درصد افزایش قیمت و در دارو و نهادهای دامی هم کمبود داشته باشیم ؟
راغفر با بیان اینکه همه این اقلام با دلار کمتر از 4200 تومان وارد شده است، اضافه کرد: همه اینها نشان دهنده سوء تدبیر در مدیریت منابع ارزی و عرضه به بازار و کنترل آن است و به نظر می رسد دستی در کار است و این موجب نگرانی و اضطراب در جامعه شده است .
وی ادامه کرد: در شرایط جنگ اقتصادی باید قواعد اضطراری دوران جنگ را اعمال کنیم و کسانی که می خواهند از منابع ملی و ارزی استفاده کنند باید پیمان نامه ارزی بسپارند .
راغفر گفت : سالی 10 میلیارد دلار به صنایع پتروشیمی و فولاد کشورمان یارانه برق پرداخت می شود و این به جز سنگ معدن ارزان و گاز و آب تقریبا رایگان است که آنها استفاده می کنند با این حال مدعی هستند که ارز حاصل از صادراتشان را باید در بازار آزاد بفروشند .
وی افزود: از 1339 قلم کالای ممنوع ، 530 قلم آن از ابتدای انقلاب ممنوع است و واردات 260 قلم از این تعداد، از 10 تا 1000 دلار است .
راغفر با تاکید بر اینکه باید عرضه و تقاضای ارز مدیریت شود، گفت : در شرایط کنونی تصمیمات ارزی به جای یک نهاد یا اداره کل باید به مجلس شورای اسلامی محول شود تا نمایندگان درباره آن بصورت علنی تصمیم می گیرند .
وی با بیان اینکه تخصیص 20 میلیارد دلار ارز در مدت یک هفته بی سابقه بوده است ، افزود : تخصیص های ارزی نباید توسط یک فرد و یا گروه محدود در پشت درهای بسته انجام شود.
راغفر اضافه کرد: منابع ارزی فقط باید به کالاهای اساسی مورد نیاز تخصیص داده شود و دلیلی ندارد آزادسازی افسارگسیخته قیمت انجام شود.اینکه بازار ثانویه در 2 روز تصویب و سپس ابلاغ شود کار درستی نبوده باید بیشتر بر روی این موضوع مطالعه می شد .
در ادامه راغفر با اشاره به اینکه نظام مالیاتی ما یکی از مشکلات اساسی کشور است ، گفت : به شدت فرار مالیاتی و به میزان 25 درصد تولید ناخالص داخلی کشور داریم .
وی افزود : مالیات بر عواید سرمایه ای و مالیات بر ساخت و ساختمان های لوکس را باید اخذ کنیم اما در کشور ما این گونه نیست .
راغفر اضافه کرد : فولاد مبارکه در سال گذشته 7 هزار و 300 میلیارد تومان سود خالص داشته است اما مالیات پرداختی او فقط یک و 3 دهم درصد بوده است .