به گزارش راشاتودی، سیلوانوف افزود: دولت روسیه با جدیت پیگیر راههای کاهش وابستگی خود به دلار و اوراق آمریکایی است و پرداخت بینالمللی با استفاده از دلار را پرریسک میداند. در سال 2010 روسیه با در اختیار داشتن 176 میلیارد دلار از اوراق قرضه وزارت خزانه داری آمریکا یکی از 10 کشور بزرگ دارنده این اوراق در جهان بود اما پس از چندین تحریم که از سال 2014 تاکنون علیه این کشور اعمال شده است، مسکو سهم داراییهای خود از اوراق آمریکایی را تا پایان سال 2017 به زیر 100 میلیارد دلار کاهش داد.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، در ماههای اخیر بانک مرکزی روسیه 84 درصد از اوراق قرضه باقیمانده در اختیار خود را به فروش رسانده است تا داراییهای آن از 96.1 میلیارد دلار به 14.9 میلیارد دلار کاهش یابد. ریسک های متنوعی چون دلایل مالی، اقتصادی و ژئوپلتیکی باعث تشویق روسیه به انجام این کار شده است.
وزیر دارایی روسیه گفته است کرملین برنامهای برای تحریم شرکتهای آمریکایی فعال در روسیه ندارد.
پوتین نیز بارها و بارها نسبت به کاهش وابستگی به دلارهای آمریکایی ابراز امیدواری کرده است. آمریکا در دو سال اخیر دو تحریم بزرگ علیه شرکت ها و اتباع روسی اعمال کرده و این یکی از اصلی ترین دلایل تمایل روسیه به کاهش وابستگی خود به نظام مالی آمریکا محسوب می شود.