ماهان شبکه ایرانیان

رئیس اداره میراث فرهنگی دزفول خبرداد:

لزوم صیانت مردم از پل باستانی دزفول/خیران به بازسازی پل ورود کنند

دزفول - رئیس اداره میراث فرهنگی دزفول با تأکید بر لزوم صیانت مردم از پل باستانی این شهر گفت: لازم است خیران و سایر ارگانها در جهت مرمت و نگهداری از این نماد تاریخی ورود کنند.

لزوم صیانت مردم از پل باستانی دزفول/خیران به بازسازی پل ورود کنند

به گزارش خبرنگار مهر، حجت اله آریایی نیا روز سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: فعالیت های اداره میراث فرهنگی دزفول با توجه به ظرفیت های این شهرستان در زمینه آثار تاریخی و پتانسیل های گردشگری و صنایع دستی بسیار گسترده است اما با این وجود، این اداره همواره از کمبود اعتبارات و امکانات رنج می برد. 

وی با بیان اینکه دزفول از بیشترین میزان جذب گردشگر و سرمایه گذاری نسبت به سایر شهرستان های استان برخوردار است، افزود: سال گذشته 25 مسیر گردشگری در خوزستان تعریف شد که از این تعداد، 12 مسیرگردشگری به دزفول تعلق داشت.

آریایی نیا با اشاره به وجود 12 آژانس گردشگری در دزفول گفت: این آژانس ها همگی با مجوز و نظارت میراث فرهنگی در حال فعالیت هستند و در طول سال تورهای گردشگری بسیار متعددی را در مکان های بکر و طبیعی دزفول برگزار می کنند. از سویی عده ای نیز وجود دارند که از گذشته تاکنون بدون اخذ مجوز اقدام به پریایی تور می کنند که خوشبختانه اداره میراث فرهنگی برخورد جدی با این تورهای غیرمجاز را در دستور کارقرار داده به گونه ای که با کاهش محسوس این تورها مواجه شده ایم.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دزفول در ادامه با بیان اینکه در گذشته 111 رشته صنایع دستی در این شهرستان فعال بوده است، گفت: متاسفانه عدم حمایت از صنعتگران موجب منسوخ شدن بسیاری از این رشته ها شده به گونه ای که در حال حاضر صرفا 11 رشته صنایع دستی از جمله خراطی، کپوبافی، مسگری، آهنگری، جاجیم بافی، لنگ بافی و نمدمالی در این شهرستان فعال هستند.

آریایی نیا افزود: از ابتدای سال جاری تعداد 39 نفر از صنعتگران واجد شرایط برای اخذ وام در راستای احداث کارگاه صنایع دستی مجوزات لازم را دریافت و به بانک های عامل معرفی شده اند که تعدادی از این افراد وام های خود را دریافت و مابقی در مرحله پرداخت هستند. 

آریایی نیا همچنین از تشکیل پرونده وام مشاغل خانگی برای 34 نفر دیگر از صنعتگران خبر داد و افزود: مدارک این افراد به سازمان میراث فرهنگی استان ارسال شده است. برای تعداد 10 صنعتگر دیگر در راستای ارائه وام احداث کارگاه تشکیل پرونده داده شده که باید این پرونده ها ابتدا در کمیته فنی شورای اشتغال شهرستان مطرح و پس از تایید وارد فاز بعدی دریافت این وام ها شوند.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری این شهرستان در ادامه با بیان اینکه حدود 800 باغ مرکبات در دزفول وجود دارد که 300 باغ از این تعداد، قابلیت جذب گردشگر دارند، عنوان کرد: این باغ ها با توجه به امکانات بین پنج تا 30 میلیون ریال در روز اجاره داده می شوند ضمن اینکه به تمام این باغ ها هشدار داده ایم برای جلوگیری از آسیب به آب های زیرزمینی استخر این باغ ها باید به پمپ های تصفیه آب مجهز باشند.

رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دزفول گفت: 60 پروانه گردشگری با هدف جذب گردشگر برای باغ های مرکبات دزفول صادر شده و 45 درخواست دیگر در دست بررسی است.

آریایی نیا با اشاره به بافت تاریخی دزفول گفت: 240 هکتار بافت آجری در دزفول وجود دارد که 80 هزار نفر در این بافت ساکن هستند، ما همواره بامشکلاتی نظیر عدم رعایت نظافت در محله های بافت، مدرن سازی و استفاده از مصالح نامرتبط با نمای بافت از سوی ساکنان آن مواجه هستیم که متاسفانه به رغم قوانین میراث فرهنگی و برخورد های متعدد یگان حفاظت اما عده ای از ساکنان بی توجه به لزوم حفظ و نگهداری از این گنجینه تاریخی که هویت دزفول محسوب می شود همچنان به اقدامات غیرقانونی خود ادامه می دهند.

وی به آغاز مرمت خانه جوکار، خانه عباس پربر، خانه زراعت، آسیاب های آبی و آرامگاه یعقوب لیث در سال جاری اشاره کرد و افزود: برای هرکدام از این بناهای تاریخی حداقل 800 میلیون ریال اعتبار تخصیص داده شده است.

رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دزفول به وضعیت پل ساسانی دزفول اشاره کرد و گفت: این پل با 1700 سال سابقه احتیاج به نگهداری و مرمت سالانه بیشتری دارد و سایر نهادها و خیران باید به این موضوع ورود کنند.

وی وجود الحاقات پل قدیم را یکی از دلایل ضربه و فرسایش آن دانست و گفت: تعدادی که نسبت به دیوارنویسی بر روی پل اقدام کردند به مراجع قضایی معرفی ولی همه شهروندان باید پل قدیم را میراث خود دانسته و در حفظ آن کوشا باشند.

رئیس اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری دزفول بابیان اینکه سالانه اعتباراتی برای مرمت این پل اختصاص داده می شود، تصریح کرد: بااین وجود اعتبارات مذکور کفاف نمی دهد و لازم است تاخیرین و سایرنهادها نیز در امر بازسازی و نگهداری از این سرمایه ارزشمند ملی ورود کنند چرا که پل قدیم دزفول متعلق به تمام مردم است و نباید دغدغه این اداره استقرار نگهبان 24 ساعته درکنار پل باشد تا فردی بر دیواره این پل که نماد شهر است یادگاری بنویسد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی