به گزارش خبرگزاری مهر، کارگاه های شعر و داستان شانزدهمین جشنواره شعر و داستان «جوان سوره» در شهرهای مختلف کشور ادامه دارد. با استقبال هنرجویان از کارگاه های شعر و داستان این رویداد ادبی، استان گلستان، امروز(سه شنبه 17 مهر) با حضور علی داوودی مدرس کارگاه شعر و عزت الله الوندی مدرس کارگاه داستان میزبان علاقه مندان به این دو حوزه است.
همچنین در استان قزوین، مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری با حضور احمد عربلو مدرس داستان، کارگاه شانزدهمین جشنواره شعر و داستان «جوان سوره» فردا(چهارشنبه 18 مهر) را برگزار می کند. در شهر یزد نیز چهارشنبه 18 مهر ماه، ناصر فیض و خسرو باباخانی به ترتیب در کارگاه های شعر و داستان به تدریس می پردازند. همچنین مدرس کارگاه داستان روز شنبه 21 مهر ماه در استان مازندران خسرو باباخانی خواهد بود.
این کارگاه ها پیش از این در استان های سمنان، آذربایجان غربی، قم، کرمان و کهگیلویه و بریراحمد برگزار شده بودند.
نفرات برتر دوره های تخصصی و کارگاه های جشنواره در استان ها ضمن آموزش، توسط حوزه هنری برای شرکت در جشنواره و ادامه فعالیت های فرهنگی درخورشان حمایت می شوند.
در همین زمینه محمدرضا شرفی خبوشان دبیر علمی بخش داستان شانزدهمین جشنواره شعر و داستان «جوان سوره» با اشاره به جوانگرایی در دوره اخیر این رویداد ادبی و نتایج احتمالی آن گفت: به دلیل این که همچون نام جشنواره مهم ترین هدف آن توجه به شاعران جوان و حمایت از آن هاست، به نظر می رسد شرط سنی شرکت افراد کمتر از 25 سال به این جشنواره ایده خیلی خوبی است. این جشنواره میزبان نسلی است که در مهم ترین و آینده سازترین مقطع زندگی خود به سر می برند و میتوانند با شناخت استعدادهای خود و پیگیری و تلاش در مسیر بروز آن، کارهای خوبی ارائه کنند.
وی افزود: ضمن این که پخته بودن آثار شعر و داستان منافاتی با سن شرکت کنندگان ندارد و می توان در سن کم نیز به خلق داستان ها یا سرودن شعرهای پخته و خوب اقدام کرد.
شرفی خبوشان جشنواره شعر و داستان «جوان سوره» را به دلیل استمرار آن موفق دانسته و بیان کرد: به نظرم همین که این جشنواره توانسته است با برطرف کردن تدریجی نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت اش به دوره شانزدهم برسد و در برگزاری تداوم داشته باشد، موفق بوده است. بسیاری از شاعران و نویسندگان موفق و شناخته شده امروز کارشان را با شرکت در اولین دوره های این رویداد شروع کرده اند و در حال حاضر صاحب تالیفات متعددی هستند.
وی ادامه داد: جشنواره شعر و داستان «جوان سوره» پیوسته خود را به روز می کند، ایده ها را اجرایی و شیوه اهدای جوایز و تعیین برگزیده ها و تقدیر از آن ها از نکات مثبت این اتفاق است. ضمن این که بعد از پایان نیز از برگزیدگان برای چاپ آثارشان حمایت می شود. چراکه مهم ترین هدف رویدادهای این چنینی صرف نظر از رقابتی بودنشان، ساختن نسلی توانمند و به دنبال آن آینده ای درخشان برای این سرزمین است.
این نویسنده با اشاره به موضوع ویژه «مدح پیامبر و وحدت» در شانزدهمین جشنواره شعر و داستان «جوان سوره» عنوان کرد: در نظر گرفتن موضوعاتی خاص در کنار بخش های آزاد، باعث طراوت و نشاط هر جشنواره می شود. زیرا این موضوعات عمدتا بر پایه نیازها و دغدغه های روز جامعه و حتی جهان انتخاب می شوند و به نظرم با توجه به وضعیت امروز دنیا، وحدت یکی از موضوعاتی است که راه حل نجات از بسیاری مسائل است.
شانزدهمین جشنواره شعر و داستان «جوان سوره» 27و 28 آبان ماه در شهر رشت برگزار می شود. دبیری علمی این رویداد ادبی را در بخش شعر، سید محمدجواد شرافت و در بخش داستان، محمدرضا شرفی خبوشان برعهده دارند.