شناسه : ۱۲۳۳۶۱۴ - دوشنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۳۰
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان عنوان کرد
افزایش ۵۰ درصدی عضویت دیده بان پیشگیری در استان کرمان درسال جاری
اسلامی از افزایش ۵۰ درصدی عضویت دیده بان پیشگیری در استان کرمان درسال ۹۷ خبر داد.

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، محمد باقر اسلامی معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان در دومین کارگاه آموزشی سامانه سجام در سال 97، اظهار داشت: ستاد مردمی پیشگیری از وقوع جرم با استمداد از آحادِ مردمِ ایران، مشتاقانه میکوشد تا با استفاده از ابزارهای علمی، فرهنگی، رسانهای و شیوههای نوین ارتباطی از طریق ابزارهای فناوری اطلاعات و فضای مجازی حسِ مسئولیتِ اجتماعی مردم را تقویت و مطالبه گری ایشان را در راستای پیشگیری از وقوع جرم به سمتِ نهادها، سازمان ها، موسسات ذیربط هدایت کند.
وی با اشاره به عوامل موثر بر احساس مسئولیت اجتماعی گفت: مطالبه مردمی از دستگاهای عمومی و خصوصی و نظارت بر عملکرد مسئولان و سازمانهای ذیربط، جلب اعتماد مردم بوسیله شفافیت عملکرد و دخالت دادن مردم، کاهش تصدی گری دولت، برداشتن محدویتها و واگذاری امور به مردم و برنامه ریزی برای بهره گیری از ظرفیتِ عظیم و پتانسیل بالقوۀ مردم در تمام امور از جمله این عوامل است.
وی ادامه داد: همچنین تلاش برای ایجاد همدلی و هم افزایی و همنوایی در سطح ملی، ایفای نقش در تولید علم با تکیه بر اقتصاد دانش بنیان برای همه مردم، عدم همکاری با توطئههای علمی و فرهنگی دشمنان و رصدِ تبلیغات هدفمند دشمن و گسترش مشارکت مردم در عرصههای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و ... کشور از دیگر عوامل موثر بر احساس مسئولیت اجتماعی محسوب میشوند.
اسلامی با بیان اهداف ستاد مردمی پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه، گفت: تأسیس بزرگترین تشکل مردمی (شبکه اجتماعی) قوه قضائیه با قابلیت نقشآفرینی برای آحادِ و اقشارِ جامعه در عرصه های مختلف فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی در راستای پیشگیری از وقوع جرم، جلب مشارکت عامۀ مردم و انسجام بخشیدن به تلاشهای مردمی و نهادهای مدنی کشور، برای اصلاح جامعه و تعمیق امنیت و تضمین سلامت اخلاقی، اجتماعی در مقیاس جغرافیای انسانی کشور، با مسئول ساختن غیرمستقیم مردم در تأمین و پایداری امنیت از اهداف این ستاد به شمار میروند.
وی سپس به اصول و سیاستهای کلی پیشگیری مردمی نیز اشاره و تصریح کرد: هر الگوی پیشگیری ضرورتاً باید مبتنی بر اصول، ارزشها و منطبق بر بوم شناسی اجتماعی و فرهنگی جامعه بوده و زمینه ساز نقش آفرینی برای تمام آحادِ مردم باشد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان افزود: پیشگیری مردمی الزاما یک موضوع اجتماعی است و در تمامی مراحل علاوه بر مسئولیت آفرینی، واجدِ دوشاخصه اصلی مشارکت و تعامل میباشد.
اسلامی تاکید کرد: یافتن راهکارهای مقابله با جرایم، آسیبها و معضلات جدید اجتماعی با بهره گیری از فناوریهای نوین ارتباطی روز بوسیله هستهها و همچنین پیش بینی حوادث آینده و رصد رویدادهایی که منتهی به وقوع جرم خواهد شد هم از جمله سیاستهای کلی پیشگیری مردمی محسوب میشوند.
وی یادآور شد: پیشگیری امری فرابخشی است و همه قوای سه گانه کشور، دستگاهها، نهادها و بخشها در آن مشارکت دارند، اما براساس قانون، مدیریت و راهبری موضوع پیشگیری از وقوع جرم برعهده دستگاه قضایی کشور است.
اسلامی در ادامه ضمن معرفی سایت سامانه جامع اطلاعات مردمی (سجام) به آدرس WWW.SAJAM.ADLIRAN.IR اظهار داشت: خوشبختانه تعداد اعضای سامانه سجام از 500 نفر به 850 نفر افزایش یافته است و دیگر متقاضیان دیده بان پیشگیری میتوانند اطلاعات خود را در چند بخش شامل اطلاعات سجلی، آدرس و تلفن ها، اطلاعات شغلی، اطلاعات تحصیلی و سایر فعالیتها را در سایت فوق ثبت نمایند.
وی در ادامه به سطح دسترسی کاربران نیز اشاره و بیان کرد: به منظور راهبری با کیفیت و دقیق سامانه، برای تمامی کاربران (استانی و مرکز) سطح دسترسی مختلف براساس مسئولیت اعلام شده، تعریف خواهد شد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کرمان خاطرنشان کرد: نوع سطح دسترسیها براساس نمایشی یا اقدامی خواهد بود به طور مثال برخی کاربران قادر به اعمال تغییرات در اطلاعات خواهند بود و برخی فقط امکان رویت و مشاهده اطلاعات را دارند.
لازم به ذکر است: پست الکترونیک سامانه سجام به آدرس SETADMARDOMI@CHMAIL.IR و SETADMARDOMI@IRAN.IR در اختیار متقاضیان قرار دارد.