ماهان شبکه ایرانیان

واشنگتن پست:

تبعیت هند، ترکیه و چین از تحریم‌های جدید علیه ایران بعید است/بیهودگی توییت هشدار دهنده ترامپ

نشریه واشنگتن پست در گزارشی تبعیت هند، ترکیه و چین از تحریم های جدید علیه ایران را دور از انتظار می‌داند.

تبعیت هند، ترکیه و چین از تحریم‌های جدید علیه ایران بعید است/بیهودگی توییت هشدار دهنده ترامپبه گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان؛ نشریه واشنگتن پست نوشته است که به ندرت پیش می‎آید که آمریکا در تحریم کشوری، پیشاپیش به شمارش روز‌ها بنشیند. به غیر از ایران که موضوع شکل متفاوتی می‌یابد.

وزارت خارجه آمریکا و کاخ سفید هشدار‌هایی در مورد تحریم‌های جدید علیه ایران منتشر کرده‎اند که هیچ کدام از آن‌ها به بیهودگی توییت هشدار دهنده روز جمعه ترامپ رئیس جمهور آمریکا برگرفته از سریال مشهور آمریکایی نبوده است که با انتشار عکسی نوشت:" تحریم‌ها در راهند. "

بیش از یک هفته است که وزارت خارجه آمریکا با انتشار توییت‌هایی از آغاز دور جدید و شدید تحریم‌ها علیه ایران خبر می‌دهد.

روز یکشنبه از سوی دولت آمریکا روز پایانی مهلت 180 روزه کشور‌ها و شرکت‌هایی اعلام شد که با بانک‌های ایرانی، شرکت‌های نفتی ایرانی و شرکت‌های حمل و نقل نفتی ایران همکاری می‌کنند. افراد و شرکت‌هایی که براساس توافق 2015 لغو تحریم شده بودند مجددا مورد تحریم قرار می‌گیرند و کسانی که با آنان همکاری تجاری نیز داشته باشند، تحریم می‌شوند.
 
واشنگتن پست در ادامه می‌نویسد: در واقع تحریم‌های مجدد واشنگتن علیه تهران نشان دهنده جدیدترین بخش خصومت‌های دو کشور در چهار دهه اخیر است. در نظر گرفتن تاریخ 13 آبان برای آغاز دور جدید تحریم‌ها علیه ایران موید این خصومت آمریکا علیه ایران است.

کشور‌های اروپایی امضا کننده توافق هسته‌ای 2015 که در دور پیشین تحریم‌ها علیه ایران و مذاکرات با این کشور با آمریکا همکاری داشتند، روز جمعه با انتشار بیانیه‌ای ضمن ابراز ناخرسندی از اقدامات آمریکا، بر پایبندی خود بر این توافق وعده دادند. این کشور‌های اروپایی برای جلوگیری از تحریم ها، سازو کار مالی جدیدی را پیشنهاد کردند.

به نظر می‌رسد اروپایی‌ها اهرم‌هایی را در اختیار دارند؛ به ویژه در مخالفت با تلاش‌های آمریکا برای قطع دسترسی ایران به سوئیفت که سیستم مالی بانکی مستقر در بلژیک برای تسهیل معاملات مالی است. در هیئت مدیره 25 نفره این سیستم مالی تنها دو بانک آمریکایی مورگان و سیتی حضور دارند. البته آمریکا تهدید کرده که اعضای هیات مدیره را تحت فشار قرار خواهد داد تا با این کشور در تحریم‌ها علیه ایران همکاری کنند. اما اتفاقات اخیر حاکی از آن است که واشنگتن متحدان اندکی در هیات مدیره برای نیل به اهداف خود یافته است.

دنیس راس، نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه در دولت بیل کلینتون که در حال حاضر با موسسه سیاست خاور نزدیک در واشنگتن همکاری می‌کند، گفت: "ممکن است ما در مورد تلاش برای بستن حفره‌های رژیم تحریم بسیار مصمم باشیم، اما واقعیت این است که متحدان زیادی در این زمینه نخواهیم داشت؛ بنابراین ما این کار را عمدتا به تنهایی انجام می دهیم. "

مقامات آمریکایی اعلام کرده اند که 8 کشور مشمول معافیت از تحریم‌های نفتی علیه ایران شده‎اند. این کشور‌ها در صورت ادامه واردات نفت ایران مشمول تحریم‌های ثانویه نخواهند شد.

واشنگتن پست تبعیت هند، ترکیه و چین از این تحریم را دور از انتظار می‌داند. ضمن این که چشم انداز تغییر رفتار ایران و مذاکرات مجدد هسته‌ای با آمریکا را از آن هم نامشخص‌تر اعلام می‌کند.

رابرت آینهورن یک عضو سابق گروه مذاکره کننده با ایران و از تحلیلگران ارشد موسسه بروکینگز نیز با اشاره به اقدامات مخرب ترامپ می‎گوید: مقامات ایران تا زمانی که از انعطاف پذیری آمریکا در مذاکرات مطمئن نشوند، پای میز مذاکره نخواهند آمد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان