ماهان شبکه ایرانیان

رییس سازمان محیط زیست مطرح کرد

مصرف ۱۱۰ درصد آب تجدیدپذیر در ایران/دانشگاه‌ها جرات مشارکت در تصمیم‌سازی‌ها را داشته باشند

رئیس سازمان محیط زیست با بیان اینکه میزان مصرف آب تجدیدپذیر در ایران ۱۱۰ درصد و کشور بعد از ما ۷۰ درصد است، گفت: براساس گزارش سازمان ملل کشوری که سرانه آب آن کمتر از ۱۷۰۰ مترمکعب باشد تهدید بحران آب ان کشور را فرا می‌گیرد.

مصرف 110 درصد آب تجدیدپذیر در ایران/دانشگاه‌ها جرات مشارکت در تصمیم‌سازی‌ها را داشته باشند

به گزارش ایسنا، عیسی کلانتری در دومین نشست مدیران ارتباط با صنعت دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور با اشاره به چالش‌های زیست محیطی در کشور افزود: در حال حاضر وزارت نفت روزانه 400 هزار بشکه نفت کوره تولید می‌کند و از سوی دیگر 1.6 میلیون بشکه نفت در داخل کشور به منظور تولید بنزین مصرف می‌شود.

وی با تاکید بر این‌که بزرگترین پژوهشگاه‌های کشور در حوزه صنعت نفت تشکیل شده است، اظهار کرد: این درحالی است که مردم در فصل‌های زمستان و تابستان گرفتار عملکرد دو شرکت خودروساز هستند؛ چرا که در تابستان به دلیل مسمومیت با ازن و در زمستان به دلیل مسمومیت گوگرد، موتورهای ناکارآمد و سوختهای ناکارآمدمردم با چالش‌هایی مواجه هستند.

کلانتری با بیان اینکه قوی‌ترین دانشگاه‌های کشور در حوزه فنی و مهندسی است، ادامه داد: زندگی مردم به دلیل عملکردهای نادرست در خطر است، به گونه‌ای که در تیرماه سال جاری که دمای هوا به بیش از 35 درجه سانتی‌گراد رسیده بود، باید 6 روز تهران را به دلیل آلودگی هوا تعطیل می‌کردیم.

رئیس سازمان محیط زیست، علت آلودگی‌های هوا را بر اثر طرح‌های ناکارآمد دانست که سلامت مردم را در معرض تهدید قرار داده و خاطر نشان کرد: علاوه بر آن صنعت برق نیز دارای آلایندگی‌های شدید است و باعث تاسف است که ایران بالاترین نرخ شدت مصرف انرژی را دارد.

به گفته‌ وی، شدت انرژی در کشورهای امارات و عربستان 50 تا 60 درصد پایینتر از نرخ شدت انرژی ایران است.

وی همچنین به پایبندی کشور به کنوانسیون‌های بین‌المللی اشاره کرد و گفت: زمانی که بحث اجرای معاهده پاریس برای کاهش 4 درصد دی اکسید کربن مطرح می‌شود، برخی ادعا می‌کنند اجرای این معاهده موجب کند شدن نرخ توسعه کشور می‌شود.

رئیس سازمان محیط زیست با تاکید بر اینکه این سازمان به منظور رفع چالش‌ها، تجربه‌های خوبی برای همکاری با دانشگاه‌ها داشته است، یادآور شد: نمونه آن همکاری با دانشگاه صنعتی شریف است که مطالعات دقیقی در حوزه دریاچه ارومیه اجرایی کرده و امیدواریم 5 تا 6 سال آینده تراز بیولوژیکی دریاچه ارومیه تامین شود.

کلانتری با تاکید بر اینکه علاوه بر آن دانشگاه شیراز مسئولیت علمی بهبود وضعیت گردوغبار و احیای دریاچه بختگان را برعهده دارد، افزود: علاوه بر چالش‌های زیست‌محیطی، کشور با بحران آب مواجه است. از سوی سازمان ملل اعلام شده است که اگر مصرف سرانه از 1700 متر مکعب کمتر باشد، کشور در معرض تهدید قرار می‌گیرد.

وی اضافه کرد: این در حالی است که 70 میلیون جمعیت ایران با سرانه آب کمتر از 700 مترمکعب زندگی می‌کنند.

رئیس سازمان محیط زیست با تاکید بر ضرروت مشارکت دانشگاه‌ها در تصمیم‌سازی‌ها، اضافه کرد: برخی مواقع اعلام می‌شود 95 درصد نیاز داخل باید در داخل کشور تامین شود که این امر مستلزم اضافه شدن 36 میلیارد متر معکب آب است و این در حالی است که بر اساس آمارها ایران بزرگترین مصرف کننده آب تجدید پذیر به شمار می‌آورد.

به گفته وی، بر اساس گزارش‌های جهانی میزان مصرف آب تجدیدپذیر نباید بیش از 40 درصد باشد که این میزان برای ایران 110 درصد است و در کشور بعد از ایران، کمتر از 70 درصد گزارش شده است.

کلانتری با انتقاد نسبت به تصمیم‌سازی غلط و عوام‌فریبانه و همچنین تصمیم‌گیری‌های آتی ناقص گفت: دانشگاه‌ها باید جرات و جسارت در تصمیم‌گیری‌های آتی را داشته باشند و باید از جهت‌گیری‌های اخیر وزارت علوم برای مشارکت دانشگاه‌ها در رفع چالش کشور قدردانی شود.

رئیس سازمان محیط زیست با تاکید بر اینکه کشور به مرحله‌ای رسیده که دیگر تحمل تصمیم‌گیری‌های نادرست را ندارد، گفت: ما تاکنون آبهای زیرزمینی را مصرف کردیم، تالاب‌ها و دریاچه را خشک کرده‌ایم و مناطق طبیعی را برای اجرای سیاست‌های ناقص خودکفایی از بین بردیم، این نشان می‌دهد که ما ارزشی برای طبیعت قائل نیستم.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان