طرز تهیه آش شولی را می توان جزء آش های رژیمی قلمداد کرد. چون که با مجموعه ای از سبزیجات آماده می شود و خواص زیادی دارد. این آش مانند آش لبو با چغندر تهیه می شود و از این جهت بسیار مناسب فصل زمستان است. آش شولی مانند آش آلو یک آش بومی و خوشمزه است.
مواد لازم
- نمک: به میزان لازم
- نعناع خشک: دو قاشق غذاخوری
- عدس: یک لیوان
- آرد: یک و نیم لیوان
- پیاز: سه عدد بزرگ
- روغن: به میزان لازم برای پیاز و نعناع
- چغندر: 2 عدد بزرگ
- سبزی: یک کیلو و نیم(نصف شوید، نصف اسفناج، تره، جعفری و چند شاخه شنبلیله)
- زردچوبه: دو قاشق مرباخوری
- سرکه: به میزان دلخواه
طرز تهیه آش شولی
برای شروع طرز تهیه آش شولی, ابتدا دو عدد چغندر را بشویید و به صورت خلالی آن را برش دهید. آن گاه چغندر های خلال شده را با مقداری آب روی شعله قرار دهید تا نیم پز شود.
بعد از اینکه چغندر نیم پز شد، عدس را اضافه کنید. سبزی های آش را نیز شسته و آماده کنید و بعد از اینکه آب سبزی کشیده شد، آن را خرد کرده و به سایر مواد اضافه کنید.
حالا منتظر بمانید تا مواد بپزد.
در این مدت زمان سه عدد پیاز را خرد کنید.
مقداری روغن در تابه بریزید و بعد از داغ شدن روغن، پیاز را به آن اضافه کنید.
بعد از اینکه از حجم پیازها کم شد و به رنگ طلایی در آمدند، نعناع خشک را به آن اضافه کنید و تفت دهید.
بعد از تفت خوردن نعناع، زردچوبه را به مواد اضافه کنید.
به میزان آرد 4 تا 5 لیوان آب اضافه کنید و آن گاه با هم مخلوط کنید.
زمانی که سبزی و عدس پخت، نیمی از پیاز داغ آماده شده را به آش اضافه کنید و اجازه دهید با هم چند جوش بخورند. در مرحله بعدی طرز تهیه آش شولی, 4 لیوان آب جوش به آش اضافه کنید و آن گاه آرد آب گرفته را به آرامی به آش اضافه کنید و هم زمان با اضافه کردن آرد، مرتب آن را به هم بزنید تا آرد گلوله نشود.
بعد از ریختن نمک و فلفل، نعناع و بقیه پیاز داغ و سرکه را به آش اضافه و آن را به هم بزنید.
بعد از اضافه کردن سرکه، اجازه دهید آش چند قل دیگر بخورد تا بوی تند سرکه از بین برود. البته به جای سرکه می توانید از رب انار استفاده کنید.
از اینکه تا پایان مطلب دستور تهیه آش شولی همراه ما بودید، خرسندیم و امیدواریم این دستور تهیه مورد رضایت شما قرار گرفته باشد. در نهایت شما عزیزان می توانید با کلیک بر روی لینک از انواع آش و سوپ در مجله آرگا دیدن فرمایید.