ماهان شبکه ایرانیان

اظهارات رئیس قوه قضاییه در دیدار با نخبگان، اساتید و دانشجویان سیستان و بلوچستان

آیت الله رئیسى، رئیس قوه قضاییه در دیدار با نخبگان، اساتید و دانشجویان در دانشگاه زاهدان با بیان اینکه من از همه نکاتى که در این جلسه مطرح شد، استفاده بردم، اظهار کرد: خواهشم این است که به این جلسه بسنده نکنید و این جلسه آغاز یک ارتباط باشد و ما آمادگى داریم که حتما از دیدگاه‌ها و نظرات شما بهره ببریم.

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، آیت الله رئیسى، رئیس قوه قضاییه در دیدار با نخبگان، اساتید و دانشجویان در دانشگاه زاهدان با بیان اینکه من از همه نکاتى که در این جلسه مطرح شد، استفاده بردم، اظهار کرد: خواهشم این است که به این جلسه بسنده نکنید و این جلسه آغاز یک ارتباط باشد و ما آمادگى داریم که حتما از دیدگاه‌ها و نظرات شما بهره ببریم. ما مرکز پژوهشى و پژوهشگاهى در قوه قضاییه داریم که اعضاى هیئت علمى در آن حضور دارند و حتما دیدگاه‌های شما قابل توجه است و  ارتباط شما با این مجموعه مى تواند به غنای دیدگاه‌ها و نظراتى که اساتید و دانشجویان گرامى مطرح کردند، منجر شود.

رئیس قوه قضاییه خاطرنشان کرد: مطالب، نظرات و دیدگاه هاى شما براى همه دستگاه‌ها به ویژه دستگاه ما حتما مفید فایده خواهد بود.

وى ادامه داد: یکى از فصل هاى مهم گام دوم انقلاب بحث علم و فناورى است که مقام معظم رهبرى مطرح کردند که بهترین بسترِ طرح آن دانشگاه است.

آیت الله رئیسى اذعان کرد: به برکت انقلاب اسلامى در حوزه علم و علم افزایى و فعالیت‌های دانشگاهی و فناورانه گام هاى بلند علمى و اجرایى برداشته شده است؛ خصوصا تاسیس شرکت هاى دانش بنیان. ما امروز بعد از گذشت این ایام پى بردیم که دانشگاه، دربرگیرنده صنعت، اقتصاد، سیاست و قضاست و همه ارکان جامعه باید در حوزه علم و در میدان اجرا و عمل با هم ارتباط مستقیم داشته باشند.

رئیس قوه قضاییه در ادامه بیان کرد: مباحث مطروحه در پایان نامه‌ها و تحقیقات و پژوهش هاى کارشناسى ارشد، مقالات بسیار ارزشمندى در حوزه علوم انسانى، علوم تجربى، فنى و مهندسى و در بحث هاى بسیار مهم و حیاتى است، در حوزه هاى علمیه هم بحث هاى روز که مطرح مى شود و همچنین نظام موضوعاتى که امروز مورد توجه اساتید، پژوهشگران و محققان قرار مى گیرد، موضوعات مورد توجهى است.

آیت الله رئیسى در ادامه بیان کرد: پایان نامه ها، تحقیقات و پژوهش‌ها نباید فقط در دانشگاه بماند و باید به پیشنهادات کاملا کاربردى تبدیل شود و این پیشنهادات کاملا کاربردى به عرصه عمل آید و اجرایى شود.

وى افزود: ما در عدالت نباید نگاهمان فقط به قضا باشد. عدالت عنوان گسترده‌ترین مفهوم و فراگیرترین مفهوم در مفاهیم دینى ما پس از توحید است و ما هیچ مفهومى به این فراگیرى نداریم. بحث هایى که شما مطرح کردید در حوزه عدالت همه آنها قابل تعریف است؛ مگر تعریف ارسطویى قدیم عدالت قرار دادن هر چیزی در جای خودش نیست؟

آیت الله رئیسى در ادامه بیان کرد: ما سه هزار کیلومتر با ساحل ارتباط داریم؛ برخى از کشورهاى اروپایى که  ارتباط آنها با ساحل و دریا بیشتر از ماست، درآمد و تولید ناخالص ملى‌شان ٥٠ درصد از دریاست؛ اما اقتصاد دریا در کشور ما چه میزان است؟ سه، چهار درصد .

رئیس قوه قضاییه ادامه داد: در استان خراسان رضوی زمانی که بنده در آستان قدس بودم، با دانشگاه فردوسی مشهد ارتباط برقرار کردیم و هلدینگ کشاورزی را به دست اساتید کشاورزی، هلدینگ صنعت را به دست اساتید صنعت و صنعتگران و هلدینگ علم و فناوری را به دست دانشمندان این حوزه دادیم؛ یعنی دانشگاه را به طور جدی با حوزه اقتصادی مرتبط کردیم و به گفته رئیس دانشگاه فردوسی هیچ زمان بین دانشگاه فردوسی و آستان قدس این میزان ارتباط برقرار نشده بود.

آیت الله رئیسی تصریح کرد: در حوزه کشاورزی، کالای کشاورزی استراتژیک تولید کردیم؛ تولید بذر و نهال یا نوعی از آب رسان‌های زیر سطحی از جمله کار‌های اساسی است که در دانشگاه فردوسی در مورد آنها کار شده و حالا باید به میدان اجرا بیاید.

وی با اشاره به اظهارات یکی از دانشجوبان در رابطه با فقر در استان سیستان و بلوچستان تصریح کرد: با این میزان امکانات مادی و معنوی این استان، نیروی فرهیخته و جوان و وجود هزاران دانشجو در این استان قابل افتخار می‌باشد

رئیس قوه قضاییه گفت: کار‌های دانش بنیان در دانشگاه  می‌تواند حوزه‌های صادراتی زیادی را فعال کند؛ البته نه با خام فروشی، بلکه با فرآورده‌هایی که ارزش افزوده برای ما به همراه داشته باشد.

آیت الله رئیسی اظهار کرد: چهره و پیشانی قضا، عدالت است و اگر در این منطقه و سایر مناطق کشور هر چیزی در جای خودش باشد، ما شاهد فقر نخواهیم بود.

وی گفت: فقر یک پدیده اجتماعی است که دست ساخته بشر است؛ یعنی اگر به عدالت با مواهب الهی رفتار کنیم و با عدالت، توزیع ثروت و ظرفیت‌ها و امکانات صورت گیرد، شاهد فقر نخواهیم بود.

رئیس قوه قضاییه بابیان اینکه فقر محصول عملکرد بشر است، ادامه داد: در پرتو عدالت بسیاری استعداد‌ها رشد می‌کند و ظرفیت‌ها در جای خودش مورد استفاده قرار می‌گیرد.

آیت الله رئیسی تصریح کرد: موضوع تبعیض از پدیده‌های بسیار ناپسندی است که شرع با آن مخالف است و اساس انقلاب و نظام ما ضد تبعیض است. تبعیض یعنی اینکه فردی بر فرد دیگری برتری داده شود که نباید و ظرفیتی در اختیارش قرار گیرد که نباید.  اجرای عدالت در این موارد، به معنای شیرین شدن کام همگان با عدالت در همه حوزه‌هاست.

وی ادامه داد: اگر یک کار علمی و دانش بنیان در مورد صنایع دستی و هنر‌هایی که استان سیستان و بلوچستان دارد، انجام شود، به یک ارزش افزوده تبدیل می‌شود.

رئیس قوه قضاییه بیان داشت: ما می‌توانیم در پرتو علم و دانش و علم و فناوری برای بسیاری از کار‌ها و ثروت‌های عظیم ارزش افزوده ایجاد کنیم و زمینه  رونق تولید را فراهم نماییم.

آیت الله رئیسی با اشاره به شعار سال، افزود: رونق تولید با یک کار دانش بنیان می‌تواند معنای خوبی پیدا کند و رونق تولید وقتی است که دانشگاه کنار کارخانه باشد و کارخانه کنار دانشگاه و این دو با هم کارکنند.

وی با اشاره به مزیت‌های تولید دانش بنیان، خاطرنشان کرد: زمانی که رئیس سازمان بازرسی بودم، چندین نشست با دانشگاه مدیریت تهران برگزار کردیم تا مقداری بتوانیم فضای بازرسی را فضای علمی کنیم؛ چون بازرسی علمی ماندگار است.

آیت الله رئیسی گفت: کار پژوهشی که در قوه قضاییه آغاز شده و ارتباط با محافل علمی حتما باید باشد؛ چراکه بسیاری از زمینه‌ها را باید با علم و فناوری برای رسیدن قاضی به تصمیم آماده کنیم.

وی افزود: معتقدم کار‌های بازرگانی، گردشگری، اقتصاد دریا، اقتصاد آی تی باید مورد توجه قرار گیرد. هندوستان به میزانی که ما پول نفت داریم، فقط درآمدش از اقتصاد آی تی است و ما با این همه جوان و امکانات و استعداد‌های درخشان در برنامه نویسی چقدر می‌توانیم کار کنیم؟ آیا فقط اینکه بتوانیم روستا‌ها را از این نعمت برخوردار کنیم، تمام است؟ باید کاری کنیم که از نیروی فرهیخته بتوانیم در جهت رفع مشکلات زندگی و تامین معیشت او استفاده کنیم.

رئیس قوه قضاییه ادامه داد: با هدایت‌های حکیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی نسبت به دانشگاه برای رشد همه‌جانبه آن در کشور زمینه بسیار آماده است.

آیت الله رئیسی افزود: دشمن با تحریم و تهدید بر ما فشار می‌آورد و به نظر بنده باید این تهدید دشمن را به یک فرصت تبدیل کرد. در جنگ، جوانان عزیز ما نشان دادند که می‌توانند تهدید‌ها را به فرصت تبدیل کنند. در زمان جنگ تحمیلی تهدید و تحریم فوق‌العاده بر کشور حاکم بود؛ ولی واقعا تهدید‌ها تبدیل به فرصت شد.

وی تصریح کرد: با همه محدودیتی که بخواهد دشمن ایجاد کند، امکان اینکه با دانشگاه‌ها و نیروی جوان فرهیخته، متدین و دلسوز به نظام و انقلاب و مردم، بتوانیم تهدید‌ها رابه فرصت تبدیل کنیم، بسیار وجود دارد.

آیت الله رئیسی با تاکید بر اینکه میدان این موضوع را امروز رهبر معظم انقلاب با هدایت‌هایشان برای کشور کاملا فراهم کرده اند، گفت: با حضور نیروی متراکم جوان فرهیخته زمینه رشد و توسعه فراهم است و ما هم به عنوان دستگاه قضایی، هم حامی حقوقی و هم حامی تولید در حوزه‌های مختلف هستیم.

وی ادامه داد: در جهت پیشرفت کشور همه بخش‌ها باید دست به دست یکدیگر بدهند، تا اتفاقی که باید، بیفند که انشاالله در کشور اقتصاد مقاومتی و کار دانش بنیان نهادینه شود و نظام جمهوری اسلامی خار چشم دشمنان نه فقط در منطقه بلکه در جهان باشد و بتواند تمدن نوینی را به عالم نوید دهد و اعلام کند که علیرغم همه سختی ها، ما می‌توانیم.

رئیس قوه قضاییه بیان داشت: اگر  "ما می‌توانیم" را در عمل اثبات کنیم، همانطور که در حوزه‌های مختلف و در منطقه امتحان پس دادیم، موفق می‌شویم و با همه تلاشی که دشمن انجام داد، مقام معظم رهبری فرمودند که دشمن خواست و نتوانست؛ ما خواستیم و توانستیم. پس ما تجربه داریم و حرف ما حرف گزافی نیست.

آیت الله رئیسی با تاکید براینکه امکان تحقق "ما می‌توانیم" کاملا وجود دارد، تصریح کرد: با شعار ما می‌توانیم که شعار اصلی گام دوم انقلاب است و با حضور فرهیختگان و نیز قوه قضاییه که وظیفه خود را کمک به همه مجموعه‌ها و کنشگران فعال در این عرصه می‌داند، امیدوارم بتوانیم گام‌های بلندی را در این عرصه برداریم.

وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه دانشگاه باید سیاسی باشد، گفت: برخی فکر کردند که سیاسی بودن دانشگاه یعنی اینکه عضو حزب و گروه و دسته باشند؛ اما این مسئله ما در سیاسی بودن دانشگاه نیست. سیاسی بودن دانشجو و طلبه و انقلابی بودن حوزه و دانشگاه یعنی اینکه جامعه را بشناسند؛ نیاز جامعه را درک کنند و آماده خطر کردن برای رفع نیاز جامعه باشند.

رئیس قوه قضاییه خاطرنشان کرد: در این عرصه باید گفت شهدای عالیقدر به عنوان الگو‌های ما هستند که جامعه و نیاز‌های جامعه را خوب شناختند و خودشان هم در این میدان برای خطر کردن و ایستادگی و مقاومت آماده شدند.

آیت الله رئیسی بیان داشت: شهدای عالیقدر دانشجو و طلبه، الگو‌های ما هستند که باید به آن‌ها تاسی کنیم و از آنها پیروی کنیم. برای زندگی بهتر در این جهان انسان معاصر باید پیامی از جمهوری اسلامی ایران دریافت کند که این پیام این است که بدون مستکبران و بدون زیاده خواهان می‌توان با ابتنای بر دین، توکل بر خدا و اعتماد به نفس زندگی سعادتمندی را رقم زد.

به گزارش خبرگزاری میزان، مهندس موهبتى، استاندار سیستان و بلوچستان در این دیدار ضمن خوش آمدگویى به رئیس قوه قضاییه و هیئت همراه گفت: انشاءالله در این مسئولیت خطیر که مهم‌ترین زیرساخت براى توسعه در هر کشورى است، موفق باشید و سفرتان به استان منشاء خیر و برکت باشد.

وى در ادامه با تبریک روز معلم و روز کارگر به کارگران، معلمان و اساتید دانشگاه بیان کرد: انتظار مى رود نخبگان در حوزه علم و دانش براى تغییر مصرف گرایى علم به تولیدکنندگى علم نقش ایفا کنند. نخبگان باید بستر تحقق دستور خداوند در قران کریم را محقق کنند.

استاندار استان سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: همه در کشور تلاش خواهیم کرد تا نیرویی وفادار به جمهورى اسلامى باشیم.

وى بیان کرد: در حوزه آموزش عالى ٧٠ موسسه آموزش عالى و دانشگاه در سیستان و بلوچستان فعال است و در بخش پارک علم و فناورى رتبه هفتم را در کشور دارد.

موهبتى در ادامه تصریح کرد: جا دارد که از همه اساتید دانشگاه و دانشجویان که فضاى علمى استان را فضاى کاربردى و گفتگو کردند، تشکر کنم.

در ادامه دکتر غلامرضا رضایى، رئیس دانشگاه سیستان و بلوچستان با ارائه گزارشى از فعالیت هاى علمى این دانشگاه گفت: این استان خوشبختانه امروز یکى از دانشگاهى‌ترین استان هاى کشور است و قریب به ١٠٠ هزار دانشجو در دانشگاه‌ها و موسسه هاى آموزش عالى سیستان و بلوچستان مشغول به تحصیل هستند.

وى در ادامه با اشاره به فعالیت هاى پارک علم و فناورى این استان گفت: توسعه آموزش عالى در استان آنقدر چشمگیر و بنیادین بوده که مى توان ادعا کرد آموزش عالى یکى از موفق‌ترین حوزه‌ها در استان بوده است.

رئیس دانشگاه سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: دانشگاه سیستان و بلوچستان دانشگاه مادرِ استان است و هدف این دانشگاه  محرومیت زدایى از استان است تا در آینده انشاءالله در این خصوص نقش داشته باشد.

مهندس شاه مرادى، نماینده نخبگان استان سیستان و بلوچستان نیز در ابتدای این نشست در خصوص وقوع گرد و خاک در سالن محل برگزارى این دیدار اظهار کرد: تیم برگزارى، اقدام ویژه اى داشت تا یکى از چالش هاى اساسى استان را به شما نشان دهد و این اتفاق غیرمترقبه نبود؛ بلکه شبیه سازى از یکى از چالش هاى اساسى استان بود.

نماینده نخبگان تصریح کرد: با توجه به شرایط اقتصادى جامعه نیاز مبرم امروز استان تغییر پارادایم کسب و کارهاست و باید تغییر پارادایم را داشته باشیم.

وى در ادامه خاطرنشان کرد: ما در شمال استان پتانسیل بادى داریم و در مرکز استان پتانسیل انرژى خورشید و صنایع خلاق بهترین راهکار براى بهبود وضعیت اقتصادى استان سیستان و بلوچستان است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی