به گزارش ایسنا به نقل از اسوشیتدپرس، رشد اقتصادی آمریکا در سه ماهه منتهی به ژوئن در مقایسه با سه ماهه نخست سال تقریبا یک سوم کاهش یافته و از 3.1 درصد به 2.1 درصد رسیده است. برای نخستین بار در سه سال گذشته، سرمایه گذاری کسب و کارها کاهش یافته است و این مساله بیانگر نگرانی آنها از پیامد های جنگ تجاری با چین بر اقتصاد آمریکا است. برخی از اقتصاد دانان معتقدند با توجه به کاهش رشد اقتصادی در سطح جهان و امید پایین به حل و فصل منازعه تجاری با چین، احتمال کاهش بیشتر رشد اقتصادی آمریکا نیز وجود دارد.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در واکنش به این اتفاق سعی کرد بار دیگر تقصیر را به گردن بانک مرکزی آمریکا بیاندازد. وی با بیان این که رشد 2.1 درصدی ثبت شده در سه ماهه دوم سال چندان هم بد نیست افزود: به این توجه کنید که فدرال رزرو یک وزنه بسیار سنگین به گردن ما آویزان کرده است!
وزنه مورد اشاره ترامپ احتمالا مساله نرخ بهره است. ترامپ که از طرفداران سرسخت کاهش نرخ بهره محسوب میشود بارها و بارها از بانک مرکزی این کشور به دلیل کاهش ندادن نرخ بهره انتقاد کرده است. وی پیش تر گفته بود: اگر یک بانک مرکزی داشتیم که نرخ بهره را کاهش میداد الان با سرعت سفینه فضایی در حال رشد بودیم اما به جای آن با بانکی طرفیم که خود مدیران آن هم نمیدانند دارند چه کاری انجام میدهند!
با این حال برخلاف ترامپ، کاهش رشد اقتصادی که تحت تاثیر کاهش سرمایه گذاری قرار گرفته است، مساله کم اهمیتی نیست. سونگ وونگ سون، اقتصاددان دانشگاه "ماری مونت" کالیفرنیا گفت: اگر این مسیر ادامه یابد، نشانه خوبی برای اقتصاد نخواهد بود چرا که اشتغالزایی کمتر خواهد شد.
لری کودلو، مشاور اقتصادی ترامپ هم سعی کرد توپ را به زمین بانک مرکزی آمریکا بیاندازد: فکر نمیکنم فاکتور تجاری به اندازه فاکتور پولی اهمیت داشته باشد. امیدوارم سیاست پولی همانطوری که سرمایه گذاران انتظار دارند، تغییر کند.