ماهان شبکه ایرانیان

کشورهای نفتی چگونه به جنگ کرونا رفتند؟

در میان ۲۰ کشور بزرگ تولیدکننده نفت شاید تنها یک کشور است که تاکنون از اپیدمی ویروس کرونا تا حدودی مصون مانده اما این کشور هم مشکلات بزرگی را تجربه می‌کند.

کشورهای نفتی چگونه به جنگ کرونا رفتند؟

به گزارش ایسنا، بررسی شیوع ویروس کرونا از منظر کشورهای تولیدکننده نفت مهم است زیرا بیماری کووید 19 یک لایه دیگر به ابهامات مربوط به جنگ قیمت و سهم بازار میان عربستان سعودی و روسیه افزوده است. در حالی که درباره موارد احتمالی ابتلا به بیماری کووید 19 در لیبی اطلاعات چندانی وجود ندارد و روسیه از وحشت غرب خوشحال است، ایران با کرونا مشغول مبارزه است و عراق یک جراحت عمیق دیگر برداشته است. امارات متحده عربی تلاش می‌کند اوضاع را آرام نگه دارد و سعودی‌ها اقداماتی را در پیش گرفته‌اند که بسیار ملایم و دیرهنگام محسوب می‌شوند.

وقایع اخیر تنها از منظر رشد اقتصادی و تقاضا، روی قیمت نفت تاثیر ندارند بلکه باید بخش تولید را هم در نظر گرفت. اکنون فضای خوبی برای به راه انداختن جنگ قیمت از سوی کشورهایی که خود را سرمدار بازار نفت می‌دانند نیست. ویروس کرونا ممکن است آنها را پیش از این که آماده شوند، تسلیم کند.

اما در این فاصله شیوع ویروس کرونا ادامه دارد و به نقاط مختلفی در جهان رسیده است.

آفریقا

در آفریقا چهار کشور تولیدکننده نفت بزرگ شامل نیجریه، آنگولا، الجزایر و لیبی وجود دارند.

نیجریه ورود مسافران از 13 کشور را ممنوع کرده است با این حال تا پایان هفته گذشته 13 مورد تایید شده ابتلا به کرونا داشته است.

در لیبی هیچ مورد تایید شده ابتلا به کرونا وجود نداشته و اگر این بیماری به آنجا شیوع پیدا کرده باشند مراکز واقعی برای مهار آن وجود ندارد. تولید نفت این کشور در فاز جدیدی از جنگ داخلی میان گروههای رقیب، متوقف شده است. لیبی در حال حاضر به دلیل جنگ میان دولت وفاق ملی و ارتش ملی لیبی به ریاست ژنرال خلیفه حفتر 91 هزار و 221 بشکه در روز نفت تولید می‌کند. شرکت ملی نفت لیبی ضررهای مالی ناشی از توقف تولید نفت از اواسط ژانویه به این طرف را بیش از 3.6 میلیارد دلار برآورد کرده است.

دولت وفاق ملی برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در لیبی، از دوشنبه هفته پیش تمامی پروازها در فرودگاه مصراته را به مدت سه هفته معلق کرد و گذرگاههای مرزی را بست.

الجزایر تاکنون دستکم هشت مورد مرگ و 82 مورد ابتلا به ویروس کرونا داشته است اما ناظران تحولات را از نزدیک دنبال می‌کنند تا تاثیر این اپیدمی روی اعتراضات ضددولتی که عمده آن مربوط به شرکت نفتی سوناطراک است را مشاهده کنند.

آنگولا هم نخستین مورد ابتلا به بیماری کووید 19 را چهارشنبه گذشته اعلام کرد.

کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس

بدترین وضعیت را در میان اعضای شورای همکاری خلیج فارس غول گازی قطر دارد که تا پنج شنبه گذشته 452 مورد ابتلا به بیماری کووید 19 داشت و اکنون ورود خارجیان را ممنوع کرده است. گفته می‌شود اکثر موارد ابتلا به این بیماری، کارگران مهاجر هستند.

عربستان سعودی که بزرگترین عضو اوپک بوده و با روسیه وارد جنگ قیمت نفت شده است، تا چهارشنبه گذشته 238 مورد ابتلا به بیماری کووید 19 داشت.

امارات متحده عربی 140 مورد داشت که 27 مورد جدید روز یکشنبه تایید شدند. این کشور مسافرت به خارج را برای شهروندانش ممنوع کرده است. همچنین وزارت صنعت و انرژی امارات روز یکشنبه سیستم کار از راه دور را برای همه خدماتش فعال کرد تا به مهار شیوع ویروس کرونا کمک کند.

کویت 148 مورد داشته که شش مورد جدید روز پنج شنبه گذشته گزارش شدند. پروازهای خارجی به این کشور لغو شده‌اند و کارمندان به تعطیلات دو هفته‌ای رفتند و موسسات آموزشی هم به همراه بازارهای عمومی و فروشگاههای بزرگ تعطیل کردند.

چین

چین که خاستگاه شیوع بیماری کرونا بوده است، تا پنج شنبه گذشته هیچ مورد جدیدی از ابتلا به بیماری کووید 19 نداشت و به نظر می‌رسد در جنگ با ویروس کرونا به پیروزی رسیده است. بیش از 81 هزار نفر در این کشور به کروناویروس آلوده شده و 3260 نفر نیز تاکنون جان خود را از دست داده‌اند. همچنین 71 هزار و 860 بیمار نیز پس از بهبودی کامل از بیمارستان مرخص شده‌اند.

ایران

ایران در شرایطی که تحت تحریمهای آمریکا قرار دارد و از سوی دیگر با افت قیمتهای نفت به دلیل جنگ قیمت عربستان سعودی و روسیه روبرو شده، با شیوع ویروس کرونا مشغول مبارزه است و شمار قربانیان این اپیدمی در ایران از مرز هزار نفر فراتر رفته است بااین حال نشانههای از پیشرفت در کنترل این اپیدمی مشاهده می‌شود.

عراق

عراق که چندین جنگ از جمله جنگ با داعش را پشت سر گذاشته، به دنبال اجرای پروژه‌های توسعه زیرساخت و افزایش ظرفیت تولید نفت بوده اما افت شدید قیمتهای نفت بیم متوقف شدن این پروژه‌ها را برانگیخته است. عراق سه شنبه گذشته با تصمیم شرکت پتروناس مالزی برای تخلیه کارکنانش از میدان نفتی غراف به دلیل اقدام احتیاطی در برابر شیوع کرونا روبرو شد که به توقف تولید نفت این میدان به ظرفیت 95 هزار بشکه در روز منجر شد. ظاهرا پتروناس بدون هماهنگی با دولت عراق، کارکنانش را تخلیه کرد و به همین دلیل زمانی برای آماده کردن برنامه عملیاتی جدید وجود نداشت.

روسیه

روسیه با کمتر از 100 مورد ابتلا به ویروس کرونا، به مداخله به موقع خود افتخار می‌کند. مسکو اکنون با خیال راحت به نظاره هجوم مردم وحشت زده در غرب برای انبار کردن مواد غذایی نشسته است و همچنان وانمود می‌کند در جنگ با عربستان سعودی و تولیدکنندگان نفت شیل آمریکا، به خود ضربه نمی‌زند.

قزاقستان

پس از دو برابر شدن موارد ابتلا به بیماری کووید 19 در یک شب، دو شهر در کشور نفت خیز قزاقستان تا پنج شنبه گذشته قرنطینه شدند.

آمریکای شمالی

تاکنون در کانادا 9 نفر بر اثر ابتلا به بیماری کووید 19 جان باخته‌اند در حالی که در آمریکا این آمار تا یکشنبه بیش از 300 نفر بوده است. صنعت نفت آلبرتای کانادا که به گفته برخی از تحلیلگران، به احتضار افتاده است، در پی ریزش 50 درصدی قیمتهای نفت در یک روز و کاهش قیمت به "وسترن کانادین سلکت" به 5.40 دلار در هر بشکه، در آستانه ورشکستگی قرار گرفته است.

موارد ابتلا به ویروس کرونا در آمریکا پنج شنبه گذشته در عرض 24 ساعت 40 درصد افزایش پیدا کرد و تا روز یکشنبه شمار موارد تایید شده از مرز 25 هزار نفر عبور کرد.

اروپا

نروژ که غول نفتی دریای شمال است تا چهارشنبه گذشته 1442 مورد ابتلا به بیماری کووید 19 داشت و به سرعت به اقدامات اضطراری نظیر بستن مرزها، تعطیلی مدارس و سایر موسسات دولتی و خصوصی مبادرت کرد.

انگلیس که موفق نشده است وخیم بودن وضعیت بیماری کووید 19 در ایتالیا را هضم کند، 2626 مورد ابتلا به این بیماری و 103 مورد مرگ داشته است.

آمریکای جنوبی

ونزوئلا که بزرگترین ذخایر نفت جهان را در اختیار دارد به دلیل شیوع ویروس کرونا تحت قرنطینه سراسری قرار گرفته است. آنچه در خصوص این کشور نگران کننده است، وضعیت ضعیف سیستم بهداشتی و ناکافی بودن شمار پزشکان و تجهیزات پزشکی یا حتی صابون و آب است.

ارزیابی وخامت اوضاع در ونزوئلا به دلیل سانسور اخبار دشوار است اما صندوق بین‌المللی پول حاضر نشده است به ونزوئلا برای مقابله با ویروس کرونا وام اعطا کند. این کشور تا چهارشنبه گذشته 33 مورد ابتلا به ویروس کرونا را اعلام کرد.

برزیل که روزانه حدود سه میلیون بشکه نفت تولید می‌کند، ورود مسافران خارجی از ونزوئلا، آرژانتین، بولیوی، پرو، کلمبیا، سورینام و گویان فرانسه را قدغن کرده است. شرکت نفتی دولتی پتروبراس در پی مثبت شدن تست کرونای شماری از کارمندانش، نشستهای خود را کاهش داده و از همکارانش در فرودگاهها پیش از رسیدن به سکوهای نفتی پایش سلامت به عمل می‌آورد.

بر اساس گزارش اویل پرایس، در مکزیک، دولت آندرس مانوئل لوپز اوبرادور، رییس جمهور این کشور تلاش می‌کند اوضاع را آرام نشان دهد و اصرار دارد که تهدید اپیدمی اغراق آمیز است. مکزیک با وجود تایید ابتلای 118 نفر به ویروس کرونا، مرزهایش را نبسته است و روی بخت و اقبال حساب می کند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی