کلم پیچ و رابطه ان بیماری گواتر!
برای حفظ سلامت و عملکرد مطلوب بدن به یک تعادل صحیح از ریز مغذی های نیاز است و نباید در مصرف یک عنصر زیاده روی کرد. هدف از کنترل رژیم غذایی در بیماری کم کاری تیروئید جبران و تنظیم سطوح از دست رفته ید توسط گواتروژنها می باشد که سعی بر آن است که از محتوای یدی که در برخی غذاهای معمول وجود دارد استفاده شود .باور عامه ای وجود دارد که می گوید خوردن کلم پیچ می تواند منجر به بروز گواتر شود.
دکتر به رانگان که متخصص اطفال است عقیده دارد اگرچه کلم پیچ ها سبزیجات گواترزایی هستند، اما ضرورتاً باعث بروز اختلالات غده ی تیروئید نمی شوند. در واقع مواد گواترزا موادی هستند که روی عملکرد غده ی تیروئید تأثیر می گذارند.
اختلالات تیروئید
عامل اصلی گواتر، به خاطر کمبود ید است. سوای گواتر، یکی از اختلالات تیروئید، پرکاری تیرئید است. این اختلال زمانی رخ می دهد که غده ی تیروئید مقدار زیادی هورمون تیروئید تولید کند. علائم آن شامل تشویش، عدم تحمل گرما و ضربان نامنظم قلب است.
از طرفی کم کاری تیروئید، بیماری است که در آن غده ی تیروئید به مقدار کافی هورمون تیروئید تولید نمی کند. علائم آن هم شامل اضافه وزن، عدم تحمل سرما، کم پشتی موها و در برخی موارد افسردگی است. بیمارانی که از کم کاری تیروئید رنج می برند، دارای ناخن های شکننده ای بوده و غده ی تیروئید آنها هم بزرگ می شود.
ضمناً باید گفت که دکتر به رانگان درباره ی این مسئله هم هشدار داده که کودکانی که از اختلالات تیروئیدی رنج می برند باید تحت درمان های فوری قرار بگیرند چون اگر این اتفاق نیفتد، به عقب افتادگی ذهنی می انجامد. او در ادامه خاطر نشان کرد که خطر بروز اختلالات تیروئیدی در زنان 50 سال به بالا بیشتر است.
تاثیر کلم پیچ در بیماری تیروئید