اشکنه یک نوع غذای سنتی و ساده است این غذا به خاطر داشتن پیاز و سیب زمینی و تخم مرغ مقوی است. سیب زمینی دارای نشاسته است و هم چنین بافت غذایی بالایی دارد و پیاز خاصیت میکروب زدایی دارد. طرز تهیه اشکنه بسیار راحت است و شما می توانید این غذا را به راحتی و با صرف هزینه ای پایین در منزل تهیه کنید.
در تهیه اشکنه می توانید بنا بر ذائقه خود از تخم مرغ استفاده کنید تخم مرغ سرشار از کلسیم و آهن است و ارزش غذایی این غذا را بسیار بالا می برد. اشکنه و عدسی از انواع غذا های ساده و مقوی هستند که شما می توانید آن ها را بدون صرف زمان طولانی و زحمت زیاد تهیه کنید.
مواد لازم
کره : 30 گرم
تخم مرغ : 2 عدد
پیاز : 1 عدد متوسط
آب : 3 لیوان
مرزه : 1 قاشق غذا خوری
نمک و فلفل : به میزان لازم
زرد چوبه : به میزان لازم
آرد : 2 قاشق غذا خوری
سیب زمینی : 4 عدد
طرز تهیه اشکنه
ابتدا پیاز را خرد کنید و در درون قابلمه به همراه کره پیاز را تفت دهید.
بعد از اینکه پیاز طلایی شد آرد را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید در مرحله بعد مرزه خشک را به همراه نمک و فلفل و زرد چوبه به پیاز و آرد اضافه کنید و هم بزنید تا مواد اشکنه با یکدیگر به خوبی مخلوط شوند سپس سیب زمینی ها را که در ابعاد دلخواه خرد کرده اید به مواد اضافه کنید.
و 3 لیوان آب در درون قابلمه بریزید حرارت گاز را کم کنید . درب قابلمه را ببندید بعد از اینکه سیب زمینی به خوبی پخته شد تخم مرغ ها را در درون قابلمه بشکنید و مواد اشکنه را هم بزنید. وقتی که تخم مرغ ها سفت شدند و خودشان را گرفتند غذای شما آماده است.
اشکنه را می توانید به همراه ترشی مخلوط و یا انواع ترشی و پیاز و سبزی خوردن میل کنید در هنگام سرو اشکنه می توانید مانند دیزی (آبگوشت) در داخل آب اشکنه مقداری نان ترید کنید و بعد این غذای خوشمزه را میل کنید.
نکاتی برای طبخ بهتر اشکنه
- غلظت اشکنه باید مانند سوپ شود و مدت زمان پخت این غذای سنتی 30 دقیقه است.
- اگر نمی خواهید تخم مرغ ها را در درون اشکنه به شکل تکه ای باشند می توانید آن ها را در درون ظرفی مناسب بشکنید و هم بزنید سپس تخم مرغ های هم زده شده را به اشکنه اضافه کنید و مرتب اشکنه را هم زنید تا تخم مرغ ها در درون اشکنه سفت شوند.
- در روش پخت اشکنه برای خوش طعم کردن این غذا می توانید به تخم مرغ ها مقداری زعفران اضافه کنید.
- اضافه کردن آرد به اشکنه باعث قوام بیشتر این غذا می شود.
- در طرز تهیه اشکنه بنا به ذائقه خود از شنبلیله خشک و ساطوری شده هم می توانید استفاده کنید.
دستور تهیه اشکنه کشک
اشکنه از جمله غذا های سنتی و قدیمی ایرانی است که از گذشته های دور در خراسان طبخ می شده است و هم اکنون به روشهای متنوعی در شهر های مختلف کشورمان تهیه می شود. آبگوشت معروف ترین اشکنه ها و جزو غذای محبوب ایرانی ها است که در آن نان ترید کرده و نوش جان می کنند، از انواع دیگر اشکنه ها می توان به اشکنه ماست، اشکنه گوجه، اشکنه عدس، اشکنه شیرازی و … اشاره کرد، در اینجا قصد داریم شما را با دستور طبخ اشکنه کشک آشنا کنیم.
مواد لازم
- کشک ساییده شده/ 3 تا 5 قاشق غذاخوری
- گردوی خرد شده/ یک قاشق مرباخوری
- پیاز متوسط/ یک عدد
- نعناع خشک/ یک قاشق غذا خوری
- نمک، فلفل و زردچوبه/ به مقدار لازم
روش تهیه اشکنه با کشک
در ابتدا پیاز های خلالی خرد شده را داخل روغن داغ تفت دهید و سرخ کنید تا زمانی که به رنگ طلایی درآیند، سپس مقداری زردچوبه به آن بیفزایید و دوباره تفت دهید به طوری که عطر زردچوبه به مشام شما برسد.
بعد از آن نعناع داغ را اضافه کنید و مقداری دیگر تفت دهید، مواظب باشید که نسوزد. اکنون کشک را در یک لیوان آب حل کنید به طوری که رقیق شود و سپس آن را روی نعناع داغ آماده شده بریزید و تا زمانی که به جوش آید، آن را هم بزنید.
در آخر نمک و فلفل اضافه کنید و بعد از اینکه چند جوش دیگر خورد، گردو ها را اضافه کنید، در این مرحله حرارت زیر قابلمه را کم کنید و پیوسته اشکنه را هم بزنید تا کشک نبرد و نیز اشکنه غلیظ تر شده و جا بیفتد، بعد از آماده شدن اشکنه حرارت زیر آن را خاموش کنید و بعد از ترید (تیلیت) کردن نان خشک درون آن می توانید در کنار پیاز و سبزیجات دیگر میل نمایید.
طرز تهیه دو نوع اشکنه را با بهترین روش پخت در این بخش از آشپزی مجله آرگا مشاهده کردید که امیدواریم با این دستور آشپزی بتوانید اشکنه خوب و خوش طعمی را طبخ کنید. در صورت تمایل می توانید برای مشاهده انواع غذا های سنتی به بخش غذای محلی مراجعه کنید.