هر منطقه بسته به ذائقه ای که دارد از برنامه غذایی و دستور پختی متفاوت برخوردار می باشد، سورانه یکی از غذاهای محلی کرمانشاه محسوب می شود که در فصل های مختلف سال مخصوصا فصل بهار تهیه می شود و شبیه بورانی است، در این مطلب آموزش طرز تهیه سورانه را با آرگا همراه باشید.
سورانه یکی از غذاهای محلی خوشمزه کرمانشاه و یک از آش های دوست داشتنی می باشد؛ مواد اصلی تشکیل دهنده ی این غذا یک گیاه خودرو است که به سیر و تره شباهت دارد و در پایان ارغوانی می باشد، سورانه اسمی است که بر همین اساس توسط بومیان بر روی آن گذارده شده است.
طرز تهیه سورانه آش خوشمزه کرمانشاهی
مواد مورد نیاز
- 200 گرم گوشت چرخ شده
- 1 بسته گیاه سورانه
- چند (3 – 4) قاشق غذاخوری رب انار
- 2 قاشق غذاخوری پیاز داغ
- میزان لازم شکر
- میزان لازم روغن زیتون
- میزان لازم فلفل سیاه و نمک
روش اول:با گوشت
ابتدا برگهای گیاه سورانه را از یکدیگر سوا کرده و قسمت های زرد رنگ آن ها را جدا کنید و خوب بشویید.
برگ ها را پس از شستن درون آبکشی قرار دهید تا آب آنها خارج شود، سپس به اندازه های 2 سانتی متری ریز کنید.
درون یک تابه مقداری روغن زیتون ریخته و بر روی حرارت ملایم بگذارید، برگ های ریز شده را درون تابه حاوی روغن ریخته و کمی زردچوبه نیز به آن بیافزایید و تفت بدهید.
1 پیمانه آب درون آن اضافه کنید و زمان دهید تا پخته شود.
حالا در این مرحله گوشت چرخ شده را نیز درون ظرفی دیگر همراه مقداری روغن همراه با فلفل، زردچوبه، نمک تفت داده و سبزی سورانه پخته را نیز به آن بیافزایید و به مدت 20 دقیقه زمان دهید تا با دمای متوسط پخته شوند.
پس از این زمان رب انار را نیز افزوده و 10 دقیقه دوباره زمان دهید تابجوشد.
در این مدت پیاز را خرد کرده و درون روغن تفت دهید، پس از چند دقیقه ای جوش خوردن پیاز داغ را ریخته و در نهایت پس از 5 دقیقه شعله زیر غذا را قطع کنید.
غذای سورانه خوشمزه شما آماده است، اگر ذائقه شما غذاهای شیرین است و یا به نظر شما طعم این غذا ترش می باشد،می توانید کمی شکر به آن بیافزایید.
مواد مورد نیاز
- یک دوم پیمانه برنج
- یک کیلوگرم سبزی سورانه
- یک قاشق غذاخوری آرد
- دو قاشق غذاخوری رب انار
- یک عدد پیاز
- مقدار کافی روغن
- زردچوبه مقدار کافی
- نمک و فلفل مقدار کافی
روش دوم: بدون گوشت
در اولین مرحله برگ های گیاه سورانه مانند روش قبلی جدا کرده و زردهای آن را نیز بگیرید و خرد کنید.
سپس پیاز را پوست کنید و ریز نمایید، پیازهای خرد شده را درون قابلمه ای حاوی روغن بریزید و بر روی شعله متوسط قرار دهید و تفت بدهید.
سورانه را همراه با آرد و زردچوبه به درون قابلمه بریزید و با پیاز کمی دیگر تفت بدهید.
برنج را بشویید و با دو تا سه پیمانه آب به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و زمان دهید تا بجوشد.
حرارت زیر قابلمه را ملایم نموده و در قابلمه را کاملا نبندید.
بعد از اینکه برنج نرم و لعاب دار شد، رب انار را نیز به آن بیافزایید و کمی از غذا را مزه کنید و بسته به آن نمک آن را بریزید.
در صورت تمایل می توانید فلفل را به میزان ذائقه ای که دارید، به آن اضافه کنید و زمان دهید تا بجوشد و جا بیفتد.
در آخرین مرحله حرارت زیر قابلمه را قطع کنید؛ غذای سورانه آماده ی میل کردن است آن را درون ظرف مناسبی بکشید و نوش جان نمایید.
چند نکته طلایی
- سورانه از غذاهای محلی کرمانشاه محسوب می شود.
- این غذای خوشمزه را می توانید در وعده اصلی شام و همچنین به عنوان پیش غذا میل کنید.
- این غذا پیشنهاد خوبی برای افطار در ماه مبارک رمضان می باشد.
5 خاصیت سورانه
- سرعت بخشیدن به بهبودی زخم های قدیمی
- موثر در مداوای رماتیسم، فشار خون و گرفتگی رگ ها
- مفید برای بیماری نقرس
- این گیاه برای مداوای ورم طحال و یرقان مفید می باشد.
- همچنین برای مداوای روماتیسم و ورم مفصل ها موثر است.
در این مطلب آشپزی طرز تهیه سورانه با طعمی لذیذ و دلچسب آموزش داده شد، امیدواریم مورد توجه شما واقع شده باشد؛ برای آَنایی بیشتر با سایر غذاهای محلی کرمانشاه از جمله طرز تهیه کوفته شیرین، طرز تهیه ونوشک پلو، طرز تهیه دنده کباب بر روی آن کلیک کنید.