این مطلب از آموزش آشپزی آرگا را به طرز تهیه آش میوه اختصاص داده ایم. آش میوه یکی از غذاهای خوشمزه مناطق آذربایجان و نیز استان اردبیل می باشد. این آش به دلیل داشتن میوه های خشک همچون برگه زردآلو، آلو خورشی، آلبالو و … به آش میوه معروف است و خوردن این آش به دلیل پاکسازی دستگاه گوارش مفید می باشد. برای تهیه این آش نیازی به سبزی نیست، ولی در صورت تمایل می توانید از تره، گشنیز، جعفری، و یا برگ چغندر استفاده نمایید.
مواد اولیه برای پخت آش میوه
- پیاز نیم کیلو
- عدس یک لیوان
- نخود یک لیوان
- لوبیا چیتی یک لیوان
- آلبالو تازه یا خشک 50 گرم
- ذغال اخته 50 گرم
- زردآلو 4 عدد
- آلو بخارا زرد 50 گرم
- رشته آشی 200 گرم
- رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
- گوشت چرخ کرده 150 گرم
- روغن به میزان لازم
- ادویه جات به مقدار لازم
- نعناع خشک به میزان کافی
طرز تهیه آش میوه با دستوری ساده
آش میوه امروزه در بسیاری از منازل تهیه می شود و رمز خوشمزه بودن این غذا در ترش بودن و ملس بودن آن است که باعث شده طرفداران زیادی را به سمت خود بکشاند، کدبانوهای عزیز در منزل می توانند برای اهل خانواده، این آش خوشمزه و ملس را درست کنند تا خانواده از کنار هم بودن لذت بیشتری ببرد.
البته کدبانوهای عزیز می توانند حتی این آش لذیذ و خوش طعم را هنگام ناهار و شام و یا به عنوان پیش غذا سرو نمایند. ناگفته نماند که این آش را می توان همچون آش رشته، آش دوغ و … در چهار فصل تهیه کرد و از خواص بی نظیر این آش ها بهره مند شد. طرز تهیه آش میوه بسیار ساده و آسان است و دستور پخت آن به شرح زیر می باشد.
مراحل پخت
برای طرز تهیه آش میوه ابتدا باید از قبل حبوبات را در آب سرد بگذارید و در آن زمان سعی کنید آب آن را چند بار تعویض نمایید تا نفخ آن گرفته شود و کاهش یابد و همچنین سریع تر بپزد، آنگاه حبوبات را با یک عدد پیاز تفت دهید. سپس زردآلو، آلبالو، ذغال اخته و آلو بخارا را به حبوبات خود اضافه نمایید تا کاملا پخته شوند.
یکی دیگر از پیازهای خود را پوست کنده و رنده نمایید و همراه با گوشت چرخ کرده، نعنا خشک،مقداری نمک، فلفل و زردچوبه در داخل یک ظرف کاملا مخلوط نمایید و به خوبی آن ها را ورز دهید.
موادی که درست کردید را به صورت کوفته قلقلی کوچک درآورید و آن ها را داخل حبوبات و میوه های پخته شده بریزید تا همراه با حبوبات و میوه های پخته شده بپزند.
در آخر کمی رب گوجه فرنگی را در آب حل نمایید، بعد از پختن حبوبات آن را به همراه دیگر مخلفات و رشته به موادتان اضافه نمایید. زمانی که آش رشته شما پخته شد ،ظرف مناسبی را انتخاب کنید و آش خود را داخل ظرف مخصوص بریزید که برای تزئین آن می توانید از پیاز داغ و نعنا خشک استفاده نمایید.
برای تهیه نعنا خشک ابتدا در تابه ای کمی روغن بریزید و نعنا خشک را به روغن بیافزایید، البته روغن نباید خیلی داغ شود و یا این که بسوزد.
ضمن سپاس از توجه شما و نگاه های پر مهرتان، امیدواریم از طرز تهیه آش میوه در این بخش، نهایت لذت را برده باشید. همچنین برای مشاهده و آشنایی بیشتر با انواع آش و سوپ می توانید با مطالب پیشین آرگا مراجعه فرمایید و با تهیه و سرو این غذاها، لحظاتی سرشار از خوبی و شادی و موفقیت را در کنار خانواده سپری کنید..