ماهان شبکه ایرانیان

آشنایی باداروهای قلبی عروقی (۱)

بیماری عروق قلب مساله ای مهم است که در آن تنگ شدن عروق تغذیه کننده قلب رخ می‌دهد.

آشنایی باداروهای قلبی عروقی (1)

دکتر رضوان خوش بین؛ داروساز

 

بیماری‌های قلبی عروقی شایع‌ترین علت مرگ‌ومیر در کشورهای توسعه‌یافته و همچنین بسیاری از کشورهای در حال توسعه می‌باشند، بطوریکه طبق برآوردهای انجام شده حدود 40-45 درصد از علل مرگ‌ومیر را به خود اختصاص می‌دهند.

در کشور ما نیز آمار حکایت از شیوع بسیار بالای این بیماری‌ها دارد و از بیمارهای قلبی عروقی به همراه تصادفات به عنوان مهم‌ترین علل مرگ‌ومیر در کشور نام برده شده‌ است. بیماری عروق قلب مساله ای مهم است که در آن تنگ شدن عروق تغذیه کننده قلب رخ می‌دهد.

البته خوشبختانه این بیماری در صورت توجه به موقع، قابل درمان است. درمان دارویی، آنژیوگرافی و بازنمودن عروق از طریق کارگذاری فنرهای مخصوص و در موارد پیشرفته جراحی قلب باز می‌تواند جریان عادی خون را به ماهیچه قلب بازگرداند. اما گام اساسی‌ پیشگیری از پیشرفت عوامل بیماری‌زا برای قلب است که در صورت انجام صحیح به زندگی سالم‌تر و فعال‌تر کمک می‌نماید.

داروها ممکن است برای استفاده در درمان یک عامل خطرزا از قبیل فشارخون و یا از بین بردن درد  قفسه‌ سینه که اغلب همراه با بیماری قلبی است استفاده شوند.

دیگوگسین

دیگوگسین نگهدارنده انقباض قلب است و در مواقعی که قلب قادر به پُمپ کردن خون به حد کافی نباشد، مصرف می‌شود. همچنین در مواقعی که ریتم قلب دچار بی ‌نظمی‌های سریع می‌‌شود، آن را آهسته می‌کند.

نکات قابل توصیه در مصرف

1- به دلیل اینکه شاخص درمانی این دارو بسیار کوچک بوده دقت در تعیین مقدار آن ضروری است. به همین دلیل در جابه‌جایی شکل دارویی و حتی تغییر کارخانه سازنده باید دقت داشت.2- اولین نشانه مسمومیت؛ از این دارو تهوع و سپس درد شکم، سردرد، خواب‌آلودگی و دیدن اجسام به رنگ سبز یا زرد می‌باشد که باید بسیار مورد توجه قرار گیرد.

 مهار کننده‌های آنزیم ACE

این داروها عواملی را که سبب تنگی بستر عروق محیطی می ‌شوند را بی‌‌اثر می‌کنند و برای درمان فشار‌خون‌های بالا و در صدمات وارده بر ماهیچه‌های قلب استفاده می‌‌گردند. از این دسته داروها می‌توان انالاپریل و کاپتوپریل را نام برد. از عوارض شایع این گروه می‌توان به سرفه ناشی از این داروها اشاره کرد.

مسدود کننده گیرنده آلفا بلوکرها

این داروها با شل کردن عروق باعث کاهش فشارخون می‌شوند. از این گروه می‌توان به پرازوسین و ترازوسین اشاره کرد. از عوارض شایع این گروه اولین مرتبه مصرف می‌توان به افت شدید فشارخون سرگیجه و سنگکوپ اشاره کرد که البته پس از چند مرتبه مصرف بدن با وضعیت جدید تطابق می‌کند.

نکات قابل توصیه در مصرف: 1- برای پیشگیری از کاهش فشارخون وضعی و سرگیجه ناشی از دوز اول این داروها لازم است که اولین دوز را شب و درست قبل از خواب مصرف نمود. 2- داروی پرازوسین را بهتر است قبل از غذا مصرف کنید. 3- گرفتن دوش داغ و سر پا ایستادن طولانی همراه با این داروها توصیه نمی‌شود.

مسدود کننده گیرنده‌های آنژیوتانسین 2

این داروها باعث تنظیم فشارخون شده و از این دسته می‌توان به داروهای لوزارتان و والزارتان اشاره کرد. از عوارض این داروها می‌توان افزایش پتاسیم خون را نام برد.

نکات قابل توصیه در مصرف: این داروها را می‌توان قبل یا بعد از غذا مصرف کرد.

مسدود کننده های کانال کلسیم

این دسته‌ دارویی هم رگ‌‌های خونی را گشاد می‌کنند و همچنین برای درمان فشارخون‌های بالا و درد قفسه‌ی صدری مورد استفاده قرار می‌گیرد. از این دسته می‌توان به داروهای نیفدیپین و دیلتیازم اشاره کرد. از عوارض این داروها می‌توان به افزایش ضربان قلب اشاره کرد.

نکات قابل توصیه در مصرف: 1- مصرف زیر زبانی نیفدیپین در مواقع اضطراری رایج‌تر می‌باشد. 2- این داروها در بیماران دارای فشارخون بالای مبتلا به آسم، دیابت، نقرس و اختلال کلیه بی‌خطر و قابل مصرف هستند...

برای خواندن بخش دوم- آشنایی باداروهای قلبی عروقی- اینجا کلیک کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی