ماهان شبکه ایرانیان

کدو از دیدگاه طب سنتی (۲)

مصرف کدو به صورت آبپز و خام باعث می‌شود از فواید این سبزی سودمند بیشتر بهره‌مند شویم. کدو، سبزی مفیدی است که از نظر طب سنتی خلط خوب تولید می‌کند.

کدو از دیدگاه طب سنتی (2)

کدو خلط خوب تولید می‌‌کند و ترکیب و تناسب خون را بهم نمی‌زند

ما در قدیم بحث سرخ کردن مواد غذایی را نداشته‌ایم و امروزه بسیار شایع است زیرا سرخ کردن باعث بهم خوردن آرایش مولکولی مواد غذایی شده و هضم آنها را مختل نموده و باعث تولید صفرا می‌‌شود پس توصیه می‌‌شود کدو را بصورت آبپز ویا خام مصرف نمایند تا از منافع آن بیشتر بهره‌ مند شوند.

امروزه بعلت مصرف زیاد مواد سرخ شده و غذاهای آماده، خلط صفرای افراد افزایش یافته و در موارد زیادی شاهد سوزش ادرار افراد هستیم که به این افراد هم توصیه می‌‌شود که از کدو و آب آن بیشتر استفاده نمایند.

همانطور که قبلا نیز گفته شد، کدو باز کننده انسدادهای مجاری داخل بدن است که این، خود خاصیت بسیار مهمی بوده و بسیاری از بیماری های انسان را ریشه کن می‌‌کند.

اصولا انسداد در هر عضوی اتفاق بیفتد، عملکرد آن عضو بشدت مختل می‌‌شود که نوع شدید آن، سکته است. انسداد عروق و کبد چرب و سنگ های ادراری و صفراوی همه مثال های دیگر آن می‌‌باشند.

خیلی از افراد بعد از سرماخوردگی تا چند مدت دچار سرفه و خس خس سینه می‌‌شوند که توصیه می‌‌شود از کدوی پخته استفاده نمایند زیرا نرم کننده مجاری هوایی می‌باشد.

در موارد التهاب حنجره که ته گلو قرمز و ملتهب است ابتدا توصیه به پرهیز از گرمیجات و افزودنی های مصنوعی به غذا شده و سپس غرغره با آب کدو سفارش می‌‌شود.

برای بعضی شغل ها نظیر مداحان، معلمان و قاریان مصرف جرعه جرعه آب کدو حین سخنرانی یا خواندن توصیه می‌‌شود. دهانشویه  و غرغره آب کدو برای رفع التهاب لثه و لوزه ناشی از گرمی مفید است.

در موارد تب نیز خوردن بخارپز آن یا استفاده موضعی از آن بسیار مفید است. بهتر است به محلول پاشویه و بدنشویه آب کدو اضافه نمایند.

همچنین می‌‌توان آب کدو را در داخل بینی به صورت قطره چکانی ریخته یا روی سر وصورت افرادی که به مدت طولانی در هوای گرم قرار می‌گیرند یا تب دارند، ریخت و یا اسپری کرد.

در افراد یائسه نیز کمک کننده می‌‌باشد. پارچه آغشته با آب کدو را اگر روی صورت بگذارند، کمک به رفع التهاب و جای جوش می‌‌نماید.

آب کدو برای رفع بعضی از گوش دردها که ناشی از خشکی مزاج باشد، به صورت چکاندن در گوش همراه با روغن گل مفید است.

نوشیدن یا چکانیدن آب کدو بر سر، برای سردردهای گرم و کاهش التهاب سر و مغز مفید بوده و نیز کمک به رفع بعضی از یرقان ها که مخصوصا ناشی از غلبه صفرا باشد می‌‌نماید.

برای رفع قرمزی، درد یا زردی چشم، شستشوی چشم با آب کدو توصیه می‌‌شود به طوری که از کدوی بخارپز شده گرفته شده و تازه و کمی ولرم باشد.

همچنین جهت کمک به رفع قرمزی و التهاب چشم می‌‌توان کدو را برش زده و چشم را بسته و قطعات کدو را روی پلک چشم قرار دهند.

ضماد کوبیده آن بر پوست، در بهبود سوختگی خفیف یا آفتاب سوختگی، موثر است. برای رفع بیخوابی نیز مفید است چون بعضی مواقع بیخوابی ناشی از خشکی مغز می‌باشد.

با توجه به همان خاصیت رطوبت بخشی، کدو باعث حجیم کردن بافت کلیه شده، التهاب مثانه و سوزش ادرار را نیز رفع می‌‌نماید.

مخصوصا در سرد مزاجان، ممکن است موجب نفخ و سنگینی در معده و قولنج شود لذا سرد مزاجان  بهتر است هنگام پخت و مصرف به آن خردل، فلفل، نعناع، زیره یا کرفس اضافه کنند.

مربای کدو معتدل بوده و برای سرد مزاجان مناسب تر است و جهت رفع سودا استفاده می‌‌شود. ترشی کدو، لطیف کننده، هاضم و مسکن شدید تندی و تیزی حرارت صفرا و دم می‌‌باشد.

روغن کدو نیز خنک بوده و شبیه روغن بنفشه و نیلوفر، برای رفع حرارت بدن و اعضا، به صورت موضعی، مفید است.

مثلا با چکانیدن در بینی و مالیدن به سر و صورت، برای سردردهای ناشی از گرمی مفید است.

تخم کدو نیز خنک بوده و برای مهار صفرا و سرفه ناشی از گرمی و خشکی مفید است و سایر خواص کدو را نیز می‌‌توان از آن انتظار داشت.

هم خوردن تخمه کدو و هم خیساندن یا دم کردن و مصرف مایع حاصل از صاف کردن آن به طور خوراکی و موضعی، برای نیل به خواص فوق الذکر توصیه می‌‌شود.

خاکستر پوست کدوی خشک را در قدیم بر روی محل خونریزی می‌‌پاشیدند چون باعث بند آوردن خونریزی می‌‌شود مثلا در موارد خوندماغ.

برای خواندن بخش اول -کدو از دیدگاه طب سنتی- اینجا کلیک کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان