سالاد خسرو شاهی یکی از سالادهای ایرانی خوشمزه است که هم می توان به عنوان پیش غذای بسیار خوشمزه و مجلسی استفاده کرد و هم به عنوان غذای کامل مصرف کرد زیرا حاوی مواد غذایی بسیار مغذی است. اگر مایلید تا با طرز تهیه ی سالاد خسروشاهی خوشمزه آشنا شوید با آرگا همراه باشید.
طرز تهیه ی سالاد خسرو شاهی خوشمزه و مجلسی
سالاد خسرو شاهی یکی از انواع سالادهای سرد می باشد که از ترکیب مرغ، قارچ، ذرت و … تهیه می شود. می توان این سالاد را به عنوان پیش غذای بسیار خوشمزه و مجلسی و هم به عنوان غذای کامل مصرف کرد. به طور کلی سالادها از محبوب ترین و متنوع ترین ترکیبات غذایی در دنیا به شمار می روند که بیشتر به عنوان پیش غذا استفاده می شوند.

ولی بسیاری از این سالادها مانند سالاد خسروشاهی را به خاطر ترکیبات غذایی مغذی می توان به عنوان غذای اصلی هم سرو کرد. سالاد خسرو شاهی مانند سالاد مرغ بالزامیک و سالاد ماکارونی بسیار پرطرفدار بوده و با چاشنی هایی مانند سرکه، سس، فلفل، آبلیمو و … بسیار خوشمزه می شود.
اگر دوست دارید این سالاد ایرانی را در منزل تهیه کنید در ادامه مطلب با طرز تهیه ی سالاد خسرو شاهی آشنا می شوید. این سالاد پذیرایی و مهمانی های شما را بسیار دلپذیر خواهد کرد.
مواد لازم
برای تهیه سالاد خسرو شاهی به مواد زیر نیاز است:

- یک عدد سینه مرغ
- یک عدد پیاز
- دویست گرم قارچ
- یک لیوان ذرت
- پنج قاشق غذاخوری آب لیموترش
- یک بسته چیپس خلالی
- سه قاشق غذاخوری ماست
- سه قاشق غذاخوری سس مایونز
- یک قاشق چای خوری پودر آویشن
- یک قاشق چای خوری پودر سیر
- یک قاشق چای خوری پاپریکا
- دو قاشق غذاخوری روغن زیتون
- نمک، زردچوبه فلفل سیاه به میزان لازم
- یک حبه سیر
طرز تهیه سالاد خسروشاهی
برای شروع ابتدا سینه مرغ را به همراه پیاز، یک حبه سیر، نمک و فلفل و زردچوبه آب پز کنید. وقتی مرغ کاملا پخت اجازه دهید خنک شود سپس آن را ریش ریش کرده و کنار بگذارید. در ادامه پیاز را به صورت خلالی خرد کرده و درون تابه سرخ کنید.
بعد قارچ خرد شده را به آن اضافه و اجازه دهید چند دقیقه ای تفت بخورد. در این حین نمک، فلفل سیاه و مقداری آب لیمو را به آن اضافه کنید. یک دقیقه بعد ظرف را از روی حرارت بردارید. سپس درون کاسه ای مناسب مقدار ماست را با سس مایونز، آبلیمو، روغن زیتون، پودر سیر، پاپریکا، پودر آویشن، نمک و فلفل سیاه مخلوط و خوب هم بزنید.
مخلوط قارچ و پیاز را با مرغ ریش ریش شده و ذرت ترکیب کنید. بعد سس آماده را روی مواد ریخته و خوب هم بزنید تا تمام مواد با سس آغشته شود. حالا در ظرف سرو مقداری چیپس خلالی بریزید و سالاد را روی چیپس ها بریزید. برای تزئین می توانید کمی دیگر چیپس خلالی و پیاز داغ هم روی سالاد بریزید. نوش جان

نکات تهیه مواد اولیه سالاد خسرو شاهی
برای تهیه مواد این سالاد می توانید به نکات زیر نیز دقت نمایید:
- برای تهیه قارچ برای تشخیص قارچ سالم دقت کنید که تاحدودی سنگین باشد. قارچ سبک و توخالی سالم نیست. کلاهک قارچ هم نباید شکاف داشته باشد. ضمنا بهتر است قارچی که پوست قهوه ای دارید خریداری نکنید و در صورت خریداری آن را به صورت پخته شده مصرف کنید. برای تهیه سالاد خسروشاهی بهتر است از قارچ دکمه ای ریز استفاده شود.
- اگر می خواهید از بلال ذرت استفاده کنید بلال های مکزیکی که دانه درشت، شفاف و بسیار نرم و شیرین هستند را انتخاب کنید. این نوع ذرت ها برای تهیه سالاد و استفاده در غذاها مناسب می باشند. ضمنا دانه های ذرت نیز به رنگ زرد روشن بوده و تیره نمی شوند.
- برای تهیه روغن زیتون مرغوب هم بهتر است آن را ابتدا ببویید. باید بوی میوه زیتون، سیب یا گیاه تازه بدهد. اگر بوی فلز حس شد یعنی روغن نامرغوب است. ضمنا رنگ روغن زیتون اصل زرد مایل به سبز است.