ماهان شبکه ایرانیان

روش آسان و سریع خشک کردن میوه در هواپز در خانه

برای خشک کردن میوه در هوای آزاد و تحت نور آفتاب به چند روز زمان نیاز است. در حالی که می توانید خشک کردن میوه در هواپز را امتحان کنید تا سریعتر به نتیجه دلخواه برسد.

روش آسان و سریع خشک کردن میوه در هواپز در خانه

میوه خشک یکی از محصولات پرطرفدار بین افراد می باشد و روش های مختلفی برای انجام آن وجود دارد. خشک کردن میوه در هواپز به زمان 20-40 دقیقه ای نیاز دارد و در کمتر از یک ساعت چیپس های میوه را تحویل می دهد. اگر مایلید اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب کنید با ادامه مطلب همراه ما باشید.

نحوه خشک کردن میوه در هواپز چگونه است؟

 از آنجا که میوه خشک محبوبیت زیادی پیدا کرده است. برای خشک کردن میوه با نور خورشید و هوای آزاد به چند روز زمان نیاز است. از سویی گاهی امکان خرید میوه خشک باکیفیت را هم ندارید. از این رو آشنایی با روش خشک کردن میوه در هواپز می تواند کمک کننده باشد.

برخی افراد روش های مختلفی مثل خشک کردن میوه با فرگاز، سرخ کن و … را استفاده می کنند. اغلب افراد حداقل تجربه یک بار مصرف میوه های خشک مانند زردآلو، هلو، انجیر و … را دارند. این که چه وسیله ای برای خشک کردن میوه انتخاب می شود تفاوتی ندارد.

باید همه اصول خشک کردن میوه رعایت شود. اگر میوه تمیز، سالم و باکیفیت را توسط هواپز خشک کنید، می توانید اطمینان یابید که چیپس میوه ها باکیفیت هستند. در ادامه مطلب با نحوه خشک یا چیپس کردن میوه در هواپز و مراحل آن بیشتر آشنا می شوید. ضمنا می توانید از راهنمای استفاده از هواپز و تهیه غذا با هواپز نیز کمک بگیرید.

دلیل استفاده از هواپز برای تهیه چیپس میوه چیست؟

هواپز یا سرخ کن بدون روغن یکی از محصولات جدید پخت و پز است که بسیار کاربردی و مقرون به صرفه می باشد. از هواپز برای پخت انواع غذا استفاده می شود. خشک کردن میوه با این وسیله کار راحتی است. هواپز به روغن و آب نیاز نداشته و غذا با جریان هوای گرم به صورت یکنواخت آماده می شود.

بنابراین ویژگی مذکور سبب شده هواپز برای خشک کردن انواع میوه مناسب باشد. در این وسیله گرمای ایجاد شده از طریق المنت های حرارتی به طور یکنواخت از طریق فن آن پخش می شود و میوه به طور یکنواخت خشک می شود.

ضمنا بو و طعم میوه نیز تغییر نمی کند و در مدت کوتاهی می توانید میوه مورد نظر را خشک کنید.

مراحل چیپس کردن میوه در هواپز

برای این که بتوان در مدت کوتاهی میوه را خشک و از مصرف آن لذت ببرید از هواپز استفاده کنید. این دستگاه تنظیمات مشخصی برای خشک کردن میوه دارد. اگر برش های میوه داخل آن قرار گیرد متناسب با تنظیمات دستگاه، در حدود 20-30دقیقه می توانید میوه خشک را تحویل بگیرید.

و اگر نیاز است برش های میوه، بیشتر از این تایم زمانی در هواپز بمانند می توان مدت زمان را به 40 دقیقه یا بیشتر افزایش دهید. مراحل خشک کردن میوه در هوایز به صورت زیر است:

  • در ابتدا میوه های سالم و تازه را انتخاب کنید. میوه بایستی فاقد لک و له شدگی باشد. میوه هایی که خیلی رسیده بوده و حالت له شدگی دارند برای خشک شدن در هواپز مناسب نیستند.
  • میوه ها را بشویید و خوب خشک کنید. بعد توسط یک چاقو تیز آن ها را برش دهید. هر چه ضخامت برش های میوه بیشتر باشد، خشک کردن آن با هواپز به زمان بیشتری احتیاج دارد.
  • بعد یک کاغذ روغنی یا کاغذ نسوز در کف هواپز قرار دهید تا محیط داخلی دستگاه تمیز بماند.
  • حالا برش های میوه را به ترتیب قرار دهید. بهتر است میوه های مختلف را در به صورت مجزا در هواپز خشک کنید. مثلا ابتدا سیب ها را خشک کنید. بعد از هواپز برای خشک کردن کیوی استفاده کنید.
  • در این مرحله تنظیمات هواپز را برای خشک کردن میوه تعیین کنید. تنظیمات را بر اساس نوع میوه و مدت زمان لازم برای خشک شدن آن انجام دهید.
  • 20-30 دقیقه ای صبر کرده تا میوه رطوبت خود را از دست دهد. بعد میزان رطوبت میوه را بررسی تا متوجه شوید که باید مدت بیشتری در هواپز باشد یا نه.
  • دقت کنید مدت زمان مورد نیاز برای خشک شدن میوه به ضخامت برش ها بستگی دارد.

کدام میوه ها را می توان با هواپز خشک کرد؟

هر میوه ای که سالم و فاقد لک و له شدگی باشد را می توان در هواپز خشک کرد. میوه هایی مانند سیب، انبه، پرتقال، هلو، زردآلو، خرما، کیوی، نارگیل، موز و … را می توان با هواپز خشک نمود. البته میزان ماندگاری برخی میوه ها بیشتر از بقیه می باشد. به طور مثال ماندگاری سیب خشک بیشتر است. و اگر می خواهید از خواص پرتقال خشک در فصول گرم بهره مند شوید بعد از خشک کردن پرتقال در هواپز آن را در یخچال یا فریزر نگهداری کنید.

اصول مهم چیپس کردن میوه در هواپز

یکی از اصول مهم چیپس کردن میوه در هواپز مربوط به آماده سازی میوه است. میوه ای که برای خشک کردن انتخاب می شود حتما باید سفت، رسیده و سالم باشد. میوه کال، آسیب دیده، لک دار یا بسیار رسیده چیپس خوشمزه ای را ایجاد نمی کند.

اصل بعدی خشک کردن میوه پس از شستشو است. بعد از خشک کردن کامل میوه آن را به صورت ورقه هایی برش دهید. در صورتی که می خواهید توت یا انگور را خشک کنید، آن ها را به طور کامل خشک کنید. برای این که ا تیره شدن میوه بعد از خشک کردن روبرو نشوید می توانید از ترفند های زیر استفاده کنید:

  • می توانید میوه را درون آب نمک خیس کنید. بعد آن را در هواپز قرار دهید.
  • میوه هایی مانند هلو و سیب را در آب یخ قرار داده بعد آن را خشک کنید.
  • همه میوه ها را در یک استکان شکر، سه استکان آب و یک استکان عسل قرار داده تا رنگ آن ها اکسید نشود.
  • برای خیس کردن میوه از مخلوط آب گرم، لیمو و آناناس استفاده کنید.

به این ترتیب برای چیپس کردن میوه در هواپز لازم است اصول این کار و چند ترفند ساده را فرا بگیرید. درجه هواپز برای چیپس کردن میوه بایستی متناسب با ورقه های میوه باشد. هرچه مدت کمتر و دما بیشتر باشد خشک کردن میوه بهتر صورت می گیرد. معمولا دما 100-200 درجه و زمان 50 دقیقه انتخاب می شود.

همچنین دستگاه هنگامی که مدت زمان تعیین شده به نصف می رسد آلارم ایجاد کرده تا در هواپز را باز کنید و میوه ها را برگردانید که هر دو طرف آن ها خشک شوند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان