ماهان شبکه ایرانیان

طرز تهیه آش خلوک سنتی و مقوی

برای شما علاقه مندان به آشپزی های محلی در این قسمت طرز تهیه آش خلوک تربتی را قرار داده ایم. این آش طعم فوق العاده ای دارد.

طرز تهیه آش خلوک سنتی و مقوی

در ایران در نواحی مختلف می‌ توانید آش هایی با دستورهای متنوع را بچشید. در این بخش با یک آش محلی تربت جام آشنا می‌ شوید. شما می‌ توانید طرز تهیه آش خلوک را در ادامه آموزش ببینید.

طرز تهیه آش خلوک محلی:

این آش یکی از آش‌ های محلی تربت جام بوده و در بسیاری از مراسم‌ های آنها تهیه می‌ شود. طرز تهیه آش کازرونی و آش شنگ با دستورهای دیگر را در لینک می خوانید.

رسپی آش خلوک

مواد اولیه:

  • لوبیا چیتی: 1 لیوان فرانسوی
  • عدس: 1 دوم پیمانه
  • سبزی آشی: 500 گرم
  • برنج: 1 دوم پیمانه
  • سیر: 2 حبه
  • آبغوره: 1 دوم پیمانه
  • آلوچه خشک: 150 گرم
  • آب: به مقدار لازم
  • فلفل، نمک، زردچوبه: به مقدار لازم
  • روغن: به مقدار لازم

طرز تهیه:

برای آماده سازی این آش مخصوص ابتدا باید حبوبات را از قبل پاک کرده بشورید و خیس کنید. برنج را هم در کنار حبوبات خیس کرده و زمان دهید تا کمی نرم شود. در این مدت می‌توانید چند مرتبه آب حبوبات را عوض کرده تا نفخ آن گرفته شود.

یک عدد پیاز را به صورت خلالی یا نگینی خرد کرده درون تابه به همراه مقداری روغن خوب تفت دهید تا پیازها برشته و طلایی شود. در ادامه به آن مقداری سیر رنده شده اضافه کنید.

دستور پخت آش خلوک

حبوبات و برنج را به مواد پیاز داغ اضافه کرده و کمی تفت دهید. سبزی‌ های آشی را نیز پاک کرده و بعد از اینکه آبکشی کردید و آب آن به خوبی کشیده شد، ساطوری کرده و سبزی را درون مواد خود ریخته و به همراه آن کمی تفت دهید.

مقداری آب روی مواد ریخته و درون قابلمه زمان دهید تا آب بجوشد. درب قابلمه را قرار داده تا حبوت و برنج به خوبی نرم شده و در ادامه آلوچه خشک شده را به مواد اضافه کنید.

بعد از اینکه آش شما به مقدار لازم جا افتاده شد، باید به آن مقداری آب غوره اضافه کنید. افزودن آب غوره اختیاری بوده و بنا به ذائقه خود می‌ توانید میزان ترشی و ملس بودن این آش را تعیین کنید.

طرز تهیه آش خلوک

در ادامه ادویه آش را مزه کرده و اگر ادویه فلفل و نمک آن کم است، می‌ توانید مقدار بیشتری به آن بزنید. بعد از پخت و جا افتاده شدن آش می‌ توانید آن را درون ظرف سرو کرده و روی آن را با مقداری پیاز داغ و نعناع داغ تزیین کنید‌.

راز خوشمزگی و جا افتاده شدن این آش مدت زمانی بوده که باید آش روی حرارت بپزد. باید توجه داشته باشید که حرارت را کم کرده و زمان دهید تا با حرارت ملایم آش جا افتاده شود. سبزی تازه و تمیز که به خوبی ساطوری شده است، یک فوت دیگر برای آماده کردن این آش می باشد.

شما در صورت دلخواه می توانید مقداری از مواد پیاز داغ و نعناع داغ خود را درون آش ریخته تا طعم و عطر بهتری بگیرد. این اش محلی را با همین دستور ساده و آسان تهیه کرده و نوش جان کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان