چای دارچین نوشیدنی ای که پایه اصلی آن چوب دارچین و آب جوش است، اما طرز تهیه چای داچین با برخی روش ها می تواند کیفیت نهایی را تا حد قابل توجهی تغییر دهد. بسیاری از افراد چای دارچین را تنها با انداختن یک تکه دارچین در آب جوش درست می کنند. اما برای داشتن طعم و عطر قوی، شفافیت مناسب، رنگ ایده آل و مزه ای متعادل، بهتر است مراحل تهیه با دقت بیشتری انجام شوند. در تهیه چای دارچین چند عامل مهم نقش زیادی دارند: نوع دارچین، نحوه استخراج طعم از آن، زمان و دمای دم کشی، ترکیب صحیح آب و دارچین و کنترل شدت مزه. در این مطلب طرز تهیه چای دارچین را به زبانی ساده توضیح خواهیم داد.
آموزش و طرز تهیه چای دارچین
خواص چای دارچین بر هیچ کس پوشیده نیست. این مقاله به صورت کاملا کاربردی و مرحله به مرحله توضیح می دهد که چگونه می توان یک چای دارچین فوق العاده تهیه کرد. به گونه ای که نه بیش از حد تیز و تلخ شود، نه بیش از حد بی بو و رقیق. تمام مراحل از لحظه انتخاب مواد تا نحوه دم کردن روی حرارت ملایم، صاف کردن، سرو و حتی تنظیم طعم دقیق به طور کامل شرح داده می شود تا روند تهیه کاملا استاندارد و حرفه ای صورت گیرد.
انتخاب دارچین مناسب
برای شروع تهیه چای دارچین، اولین مسئله انتخاب دارچین مناسب است. دارچین در دو نوع اصلی کاسیا و سیلان در دسترس است. چوب دارچین باید خوش رنگ، تازه و خشک باشد و بهتر است پیش از استفاده از سالم بودن آن مطمئن شوید. چوب هایی که بیش از حد روشن، پودر شده از داخل یا بسیار شکننده هستند، معمولا طعم ضعیف تری دارند. در این مرحله باید چوب دارچین را به میزان مناسب انتخاب کرد. معمولا برای یک لیوان چای دارچین، یک چوب دارچین به طول حدود پنج تا هفت سانتی متر کافی است. استفاده از چوب های بسیار بزرگ دارای مزه تند و تلخ هستند و چوب های بسیار کوچک معمولا مزه ملایمی ندارند.

آماده سازی برای ایجاد طعم بهتر
بعد از اینکه چوب دارچین را انتخاب کردید، باید به کمک آننوبت آن است که طعم بهتری از آن خلق کنید. اگر چوب دارچین ضخیم و سالم است. باید پیش از دم کردن کمی آن را خرد کنید یا حداقل چند ضربه کوچک با دسته چاقو یا گوشت کوب به آن وارد کنید. این کار موجب می شود سطح تماس دارچین با آب بیشتر شود و عصاره آن سریع تر و کامل تر آزاد شود. البته نباید آن را بیش از اندازه خرد یا پودر کنید. زیرا پودر دارچین در زمان دم کردن موجب کدر شدن چای و ایجاد بافت معلق و ریز می شود که نوشیدن آن را سخت تر می کند. تنها باز کردن سطح خارجی چوب و ایجاد شکاف های کوچک کافی است.
آماده سازی آب مناسب
در این مرحله باید آب مناسب انتخاب شود. بهتر است آب تصفیه شده و بدون طعم اضافی باشد. استفاده از آب شیر با املاح زیاد ممکن است بر کیفیت طعم چای تأثیر بگذارد. میزان آب نسبت به مقدار دارچین تنظیم شود. معمولا برای یک چوب دارچین متوسط، تقریبا 250 میلی لیتر آب کافی است. اگر آب بیش از حد باشد، چای بی طعم و رقیق می شود و اگر آب بسیار کم باشد، غلظت چای بالا رفته و طعم تند و تیز پیدا خواهد کرد. بنابراین نسبت یک چوب دارچین به یک لیوان آب کاملا استاندارد و مناسب است.
گرم کردن آب
اکنون باید آب را به آهستگی گرم کنید. بهتر است چوب دارچین را پیش از جوشیدن آب به آن اضافه کنید. یعنی زمانی که آب هنوز ولرم یا در حال گرم شدن است، چوب دارچین داخل ظرف قرار بگیرد. این کار موجب آزاد شدن تدریجی طعم دارچین در آب می شود و نتیجه بسیار بهتر از زمانی است که چوب دارچین در آب جوش ناگهانی انداخته شود. برای این کار، آب را داخل یک قوری یا ظرف کوچک ریخته، چوب دارچین آماده شده را درون آن قرار دهید و ظرف را روی حرارت ملایم بگذارید. حرارت باید کم، ثابت و کاملا کنترل شده باشد. شعله زیاد موجب جوش شدید آب و در نتیجه تلخ شدن دارچین می شود.
آزاد کردن رنگ و طعم دارچین
با گرم شدن آب، دارچین شروع به آزاد کردن رنگ و طعم خود می کند. در این مرحله باید توجه کنید که چای دارچین معمولا طی 15 تا 20 دقیقه به اندازه کافی دم می شود. اگر بعد از 10 دقیقه رنگ چای بسیار کم رنگ بود، به معنی کم بودن سطح تماس است و باید چند دقیقه دیگر صبر کنید. اگر رنگ چای بعد از 20 دقیقه بسیار تیره و قهوه ای شد، ممکن است طعم آن بیش از حد تیز شود و باید بلافاصله آن را از روی حرارت بردارید.

باقی ماندن چای دارچین در حالت پیش جوش
در طول این مدت نباید چای دارچین به جوش شدید برسد. لازم است تنها لب پر شود یا در حالت پیش جوش باقی بماند. جوشیدن شدید باعث تبخیر آب، افزایش غلظت و خروج طعم تلخ از چوب دارچین می شود. برای پیشگیری از این موضوع، شعله باید در کمترین حالت ممکن قرار گیرد. اگر از کتری یا قوری فلزی استفاده می کنید، بهتر است از شعله پخش کن استفاده گردد تا حرارت به صورت نرم پخش شود.
برداشتن چوب دارچین از داخل آب
بعد از اینکه چای دارچین به رنگ مناسب رسید، مرحله بعدی برداشتن چوب دارچین از داخل آب است. اگر چوب دارچین بیش از اندازه در آب باقی بماند تلخی ایجاد می کند. بنابراین بعد از عبور از زمان دم کشی، باید چوب دارچین از ظرف خارج شود یا چای را از صافی عبور دهید و به لیوان منتقل کنید. در زمان صاف کردن باید از صافی ریز استفاده کنید تا ذرات احتمالی به چای وارد نشوند. برای بسیاری از افراد، میزان غلظت چای دارچین تا این مرحله کافی است، اما اگر فردی بخواهد این نوع چای طعم قوی تری داشته باشد، می تواند چوب دارچین را به طور مجدد برای چند دقیقه دیگر با مقدار کمی آب دوباره بجوشاند و پس از آن با چای اول ترکیب کند. البته این کار باید با احتیاط کامل انجام شود تا مزه بیش از حد تند نشود.
سرو چای دارچین
در زمان سرو، بهتر است چای دارچین به صورت گرم و سرد مصرف شود. چای دارچین اگر سرد شود، قسمت زیادی از طعم خود را از دست می دهد. علاوه بر این بعد از سرد شدن، ممکن است کمی کدر شود که در کیفیت طعم آن تأثیر زیادی ندارد اما ظاهر آن را می تواند تغییر دهد. به همین دلیل بهترین شکل مصرف، نوشیدن بلافاصله بعد از دم کشی است. برای گرم نگه داشتن نیز لازم است از فلاسک یا قرار دادن ظرف روی وارمر استفاده شود، اما چوب دارچین نباید مجددا در چای باقی بماند. اگر این نوع چای در حجم زیاد تهیه می شود، نسبت آب و دارچین باید چند برابر شود، اما زمان دم کشی همان مقدار قبلی خواهد بود. به عنوان مثال برای چهار لیوان چای دارچین، چهار چوب متوسط کافی است. اگر در حجم زیاد تنها از یک یا چوب استفاده شود، چای کم طعم و رقیق خواهد شد. شما می توانید به همراه این چای از عسل هم استفاده کنید. لازم است بدانید یکی از مهم ترین خواص چای دارچین و عسل، درمان سردرد میگرنی و کاهش اضطراب است.

کنترل دقیق طعم چای دارچین
برای کنترل دقیق تر طعم، می توانید بعد از تهیه چای کمی از آن را بچشید و اگر طعم بیش از حد قوی یا ضعیف بود، با اضافه کردن مقدار کمی آب یا افزایش مدت زمان دم کشی، علاوه بر اصلاح طعم می توانید از خواص دمنوش دارچین بهره مند شوید. گاهی برای تنظیم بافت لازم است اجازه دهید کمی هوا بخورد. این کار را با ریختن چای از لیوان به لیوان دیگر به طور کوتاه انجام دهید. این کار باعث می شود عطر چای دارچین تقویت شود. شما می توانید چای دارچین را با کمی آب جوش رقیق کنید، بدون اینکه کیفیت آن پایین بیاید. اما تلاش برای غلیظ کردن با جوشاندن دوباره چای آماده شده توصیه نمی شود، زیرا تلخ خواهد شد.