ماهان شبکه ایرانیان

ضایعه درگذشت آیة الله حاج آقا مجتبی محمدی عراقی

در روزهای آخر فروردین گذشت، ضایعه درگذشت آیت الله حاج شیخ مجتبی عراقی، رخ داد و حوزه علمیه قم یکی از ذخایر علمی خود را از دست داد. مرحوم آیة الله آقای حاج شیخ مجتبی محمدی عراقی، یکی از محققان نامی حوزه علمیه قم به شمار می رفت.

در روزهای آخر فروردین گذشت، ضایعه درگذشت آیت الله حاج شیخ مجتبی عراقی، رخ داد و حوزه علمیه قم یکی از ذخایر علمی خود را از دست داد. مرحوم آیة الله آقای حاج شیخ مجتبی محمدی عراقی، یکی از محققان نامی حوزه علمیه قم به شمار می رفت.

معظم له در سال 1333 ق، در کوهرود اراک در بیت علم و تقوا و فضیلت زاده شد. پدر بزرگوارش مرحوم آیة الله حاج آقا محمد عراقی(م 28 صفر 1358ه ق) و او فرزند علامه آیة الله آخوند ملا محمد باقر عراقی(م 25 ربیع آلثانی 1315ه ق) معروف به آخوند کبیر.

فقید سعید، پس از تصحیلات ابتدایی به فراگیری علوم دینی روی آورد و بخشی از مقدمات و سطح را نزد پدرش -که به امر علمای نجف برای هدایت دینی مردم به شهر کنگاور مهاجرت کرده بود- فرا گرفت و در 1349ه ق به زادگاهش بازگشت و ادامه سطوح را در محضر حضرات آیات: شیخ محمد سلطان العلماء -صاحب حاشیه بر کفایه- و آقا سید محسن هفته ای فرا گرفت. در سال 1353ه ق به حوزه علمیه قم آمد و در جلسات درس مرحوم آیت الله حائری شرکت جست و پس از وفات ایشان(1355ه ق) به درس آیات عظام: سید محمد تقی خوانساری و سید محمد حجت کوه کمری حاضر شد و مبانی علمی اش را استوار ساخت.

در سال 1358ه ق به دلیل وفات پدرش به کنگاور مهاجرت کرد و به اقامه شعائر دینی و هدایت مردم مسلمان پرداخت و مسجدی بزرگ و آبرومند بنیاد نهاد. سپس در سال 1370ه ق به قم باز گشت و مورد توجه مرحوم آیت الله بروجردی قرار گرفت و علاوه بر شرکت در درسهای فقه و اصول معظم له، و جلسات استفتای ایشان، به تولیت مدرسه خان و مدیریت کتابخانه مدرسه فیضیه منصوب شد و خدمات فراوانی را به حوزه علمیه قم نمود که تجدید بنای مدرسه خان به بهترین شکل و احیای کتابخانه فیضیه و بازسازی آن و مرمت و حفاظت کتابهای خطی کتابخانه از آفتهای طبیعی و تهیه فهرست کتابخانه و رسیدگی به امور نظام وظیفه روحانیون از آن جمله است.

او پس از وفات آیت الله بروجردی، یکسره به تالیف و تحقیق روی آورد و آثار بسیار به سامان رسانید که برخی از آنها عبارتند از:

1 - همراه با خورشید (خاطراتش از آیت الله بروجردی).

علمای گمنام (شرح احوال اجداد و علمای کوهرود اراک).

فهرست کتب کتابخانه مدرسه مبارکه فیضیه (2 جلد).

شرح زندگانی آیت الله حاج سید محمد تقی خوانساری که در ویژه نامه مجله حکمت در قم به چاپ رسیده است.

دومین بشر یا علی بن الحسین الاکبرعلیه السلام (و شرح حال رجال بنی ثقیف) (خطی).

لیلة القدر و اثبات آن که شب قدر شب 23 ماه رمضان است (خطی).

وقایع الایام (خطی).

تقریرات درس فقه و اصول اساتیدش.

همچنین وی یکی از پیشگامان تحقیق و چاپ کتابهای پیشینیان بود، که با همت بلندش کتابهایی به چاپ رسید که عبارتند از:

9 - غوالی اللئالی ابن ابی جمهور احسائی(4جلد) برنده جایزه بهترین کتاب سال 1362ش.

10 - تفسیر کنزالدقائق محمد بن مشهدی قمی (14 جلد).

11 - مجمع الفائدة و البرهان محقق اردبیلی (14 جلد) با همکاری برخی از علماء. کتاب سال 1363ش.

12 - المهذب البارع ابن فهد حلی برنده جایزه بهترین کتاب سال 1366 ش.

وی از بیشتر اساتیدش و مراجع قم و نجف اجازه روایت، اجتهاد و امور حسبیه داشت و در جریان جنگ تحمیلی عراق بر علیه ایران، فرزند برومندش مهندس محمد تقی محمدی را به کاروان شهیدان انقلاب اسلامی تقدیم نمود.

سرانجام آن عالم بزرگوار و محقق خدمتگذار در حدود 89 سالگی در روز جمعه 24 فروردین 1379ش (18 محرم الحرام 1422ه ق) بدرود حیات گفت و پیکر پاکش، عصر روز شنبه 25 فروردین، پس از تشییع شایسته و نماز حضرت آیة الله العظمی حاج شیخ محمد تقی بهجت بر آن، در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه علیها السلام به خاک سپرده شد و در سوک فقدانش پیام تسلیتی از سوی مقام معظم رهبری صادر گردید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان