ماهان شبکه ایرانیان

تحرک زمستونی بچه ها مهمه

در فصل سرما، تحرک داشتن به مراتب سخت تر است و به همین دلیل والدین باید کودکان خود را ترغیب به فعالیت بدنی بیشتر کنند


در فصل سرما، تحرک داشتن به مراتب سخت تر است و به همین دلیل والدین باید کودکان خود را ترغیب به فعالیت بدنی بیشتر کنند.
در فصل زمستان به دلیل کوتاه بودن روزها و زود تاریک شدن هوا، معمولاً انگیزه افراد برای بیرون رفتن از خانه برای انجام فعالیت های فیزیکی مثل ورزش و پیاده روی کمتر است.
به گزارش سای سنترال، راهکارهایی می تواند به فعال ماندن کودکان در فصل سرما کمک کند. اگر والدین، زمان های کاربری کودکان از وسایل الکترونیکی مانند کامپیوتر، تلویزیون، آیپاد، تبلت و ... را محدود کنند، آن ها مجبور به انجام فعالیت های دیگری می شوند. این راهکار حتی می تواند به افزایش فعالیت و روابط اجتماعی آنها مانند همکاری با دیگران، ارتباط بیشتر و صحبت با خانواده و اطرافیان کمک کند و موجبات خلاقیت و رشد قدرت تخیل را نیز در آن ها فراهم کند. شما همچنین می توانید با انجام بازی هایی که به فعالیت جسمی بیشتری نیاز دارند و کودک تان به آن ها علاقه مند است او را از سبک زندگی بی تحرک دور نگه دارید.
اگرچه استفاده زیاد از وسایل الکترونیکی توصیه نمی شود اما یکی از سودمندی های این وسایل ویدئوهای آموزشی است.
از فصل سرد و سرما نترسید، کودک تان را با لباس مناسب بپوشانید و بیرون بروید چرا که فعالیت های بیرون از خانه، تحرک بیشتر، استفاده از هوای آزاد ونور خورشید را برای کودک و والدین به همراه دارد. بازی در حیاط نیز این مزیت را دارد و برای سلامت جسمی، روانی و عاطفی کودک مفید است.

چگونگی کنترل پرخاشگری در کودکان

عصبانیت، یک واکنش طبیعی و کاربردی است اما اگر این واکنش خارج از کنترل شود باید به شیوه صحیح، آن را بررسی کرد و در کنترل درآورد.
روان شناسان اطفال به والدین توصیه می کنند که در صورت مشاهده پرخاشگری در کودکان نباید از شناسایی دلایل عصبانیت و رویارویی با آن در فرزندشان هراس داشته باشند و باید هر چه زودتر برای بهبود و کنترل آن اقدام کنند. کمک به کودکان برای مقابله با عصبانیت در آنها، مزایای بسیاری دارد که در کوتاه مدت از استرس کودک و خانواده جلوگیری می کند و در بلند مدت نیز به آن ها در حل مشکلات شان کمک کرده و راه مقابله با این واکنش را به آن ها می آموزد. از این رو توصیه می شود که در مواجهه با عصبانیت کودکان نکات زیر را در نظر بگیرید:
* کودک تان را به خاطر پرخاشگری اش مورد قضاوت قرار ندهید.
* به کودک تان برای مقابله با پرخاشگری کمک کنید. شما با این روش به کودک تان می گویید که مشکل اصلی، عصبانیت است و خود کودک گناهی ندارد.
* شما حتی می توانید به عصبانیت آنها یک اسم بدهید و بگویید که آن را نقاشی کنند. برای مثال این پرخاشگری می تواند عنوان یک آتشفشان را داشته باشد که درنهایت فوران می کند.
* به یاد داشته باشید که نحوه برخورد شما با پرخاشگری کودک تان بر واکنش فرزندتان به عصبانیتش تأثیر می گذارد. در واقع برخورد مناسب شما به هر دوی تان کمک می کند.
* عوامل ایجاد پرخاشگری را شناسایی کنید.
* با فرزندتان در تشخیص عوامل پرخاشگری همکاری کنید. با اینکار می توانید علائم اولیه افزایش عصبانیت را تشخیص دهید.
* همچنین در ارتباط با راهکارهایی که هر دو می توانید برای مقابله با عصبانیت به کار برید با یکدیگر صحبت کنید در این زمینه می توانید از فرزندتان بخواهید در این موقعیت ها تا 10 بشمارد یا موقعیتی را که او را عصبانی می کند ترک کند.
* اهداف تان را مشخص کنید.
* به کودک تان بگویید که در صورت همکاری با همدیگر به او پاداش می دهید. شما می توانید یک صفحه ستاره روی دیوار نصب کنید و در صورتی که او در هر روز آرام بود یک ستاره به آن اضافه کنید.
* از کودک تان قدردانی کنید
* عکس العمل مثبت والدین بسیار مهم است حتی در صورت کم بودن تلاش فرزندتان از او قدردانی کنید چرا که این موضوع اعتماد به نفس او را افزایش می دهد و حس همکاری را در او به وجود می آورد.
* هر چقدر زمان بیشتری برای تقدیر از تلاش کودک تان وقت بگذارید احتمال تنبیه او کمتر می شود.

به کودک تان نوشابه انرژی زا ندهید

متخصصان تغذیه می گویند هزاران کودک پس از مصرف نوشابه های انرژی زا با عوارض جانبی جدی و حتی کشنده این نوشیدنی ها رو به رو می شوند.
نتایج یک تحقیق جدید نشان می دهد در فاصله سال های 2010 تا 2013 میلادی بیش از 5000 نفر بر اثر بیماری های مرتبط با مصرف نوشیدنی های انرژی زا به مراکز کنترل مسمومیت آمریکا مراجعه کرده و تقریبا نیمی از آنان کودکانی بودند که به نوع نوشیدنی مصرفی آگاهی نداشته اند. بررسی های انجام شده حاکی از آن است که بسیاری از کودکان مصرف کننده این نوع نوشیدنی ها با عوارض جانبی جدی آن همچون تشنج، ضربان نامرتب قلب و بالا رفتن شدید فشار خون رو به رو می شوند. نوشابه های انرژی زا اغلب حاوی مقدار زیادی قند و همچنین کافئین است. در سال 2007 ، دکتر « استیون لیپشولتز » مشاهده کرد تعداد قابل توجهی از کودکان و افراد بزرگسال به دلیل مصرف نوشیدنی های انرژی زا به اورژانس مراجعه می کنند. وی سپس به جمع آوری اطلاعاتی از مراکز کنترل مسمومیت در جهان پرداخت. در سال 2011 متوجه شدند بیماری های مرتبط با مصرف نوشیدنی های انرژی زا افزایش شدیدی داشته و با عوارض جانبی همچون مشکلات قلبی، نارسایی کبد، تشنج و حتی مرگ همراه است. همچنین در جدیدترین بررسی این تیم تحقیقاتی آمده است در سال های 2010 تا 2013 میلادی 5156 نفر به مراکز کنترل مسمومیت آمریکا مراجعه کرده که 40 درصد آنان کودکان زیر 6 سال بودند و به دلیل مصرف نوشیدنی های انرژی زا بیمار شده اند. به گزارش لایوساینس، این نوشیدنی ها حاوی افزودنی های خاص از قبیل آمینواسیدها و عصاره های گیاهی هستند که نسبت به نوشیدنی های حاوی نوع پودری کافئین، مشکلات جدی تری را ایجاد می کند. همچنین این عصاره ها حاوی کافئین مازاد هستند در حالی که روی بر چسب محتویات نوشیدنی، مقدار دقیق آن ذکر نمی شود.

شوینده ها عامل اصلی مسمومیت

مسمومیت اتفاقی ناشی از بسته بندی های مواد شوینده و ظروف آن ها که گاهی با اسباب بازی یا شکلات اشتباه گرفته می شوند تعداد قابل توجهی از کودکان را روانه بیمارستان می کند.
پزشکان آمریکایی با بیان اینکه کما و تشنج از جدی ترین مشکلات ناشی از این گونه مسمومیت هاست، اظهار داشتند: طی دو سال بیش از 700 کودک در این کشور بر اثر مسمومیت ناشی از مواد شوینده روانه بیمارستان شدند. کودکان کمتر از شش سال معمولاً در معرض مسمومیت ناشی از مصرف مواد شوینده و بازی با ظروف محتوی آن ها هستند. هر چند برخی از تولیدکنندگان این گونه مواد شیمیایی سعی کرده اند در نوع بسته بندی محصولات خود بازنگری کنند تا برای کودکان ایمن تر باشد. در این بررسی کارشناسان آمریکایی اظهار داشتند: مسمومیت و مجروحیت همچون سوختگی دهان، گلو و چشم در این کودکان رخ داده است. همچنین 30 مورد رفتن به کما و 12 مورد تشنج هم گزارش شده است. قرار گرفتن در معرض محصولات شوینده خانگی جزو عوامل اصلی مسمومیت کودکان خردسال است. به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، کارشناسان به والدین توصیه می کنند ظروف حاوی مواد شوینده را از دسترس کودکان دور کنند و اجازه ندهند فرزندشان با این مواد سروکار داشته باشند.

کمک کنید کودک تان راحت بخوابد

برخی از کودکان هنگام خواب با ترس و توهماتی روبه رو می شوند که بر کیفیت خواب آن ها تأثیر سوء می گذارد. این ترس ها که برخی کودکان از ابراز آن امتناع می کنند منجر به تشدید اضطراب در آن ها می شود و خواب راحت را از کودک می گیرد. یک مقاله جدید راهکارهایی را به والدین پیشنهاد می کند که بتوانند وقت خواب را برای فرزندشان مناسب و آرام سازند:
* در مورد ترس فرزندتان با او صحبت کنید و او را مطمئن سازید که موجودات خیالی در ذهن او واقعی نیستند.
* برای فرزندتان قوت قلب باشید اما او را متقاعد سازید که در تخت خود بخوابد و با جایزه دادن، او را به این کار تشویق کنید.
* در طول روز حس اعتماد به نفس و ارزشمند بودن را در فرزندتان تقویت کنید.
* مطمئن شوید که کودک تان در زمان رفتن به رختخواب طبق برنامه عادی هر شب، آرام و شاد است و موضوع نگران کننده و دلهره آوری ذهن او را مشغول نکرده است.

پیشگیری از یک بیماری واگیردار پوستی

کودکان بیشترین مبتلایان به زرد زخم هستند، زرد زخم یک بیماری واگیردار پوستی است و می تواند در تمام سنین ایجاد شود و در صورت عدم درمان می تواند خطرناک باشد.
دکتر امیر هوشنگ احسانی با اشاره به اینکه زرد زخم یک عفونت باکتریایی مسری و شایع پوست است که لایه های سطحی پوست را دچار تغییر می کند، گفت: این بیماری به صورت تاولی و غیر تاولی ایجاد می شود و اغلب در پوست صورت، بازوها و پا بروز می کند.
گزش پشه و آب و هوای گرم و مرطوب، از دلایل بروز این بیماری است و حساس بودن پوست به نور خورشید به خصوص در فصل تابستان یا مناطق گرمسیر و مواد تحریک کننده و شیمیایی که در صابون ها و مواد آرایشی وجود دارد، در بروز این بیماری مؤثر است.
علائم شایع بیماری زرد زخم به صورت پوسته های زرد رنگ و همراه با تاول های کوچک و متعدد روی پوست نمایان می شود که این تاول ها ممکن است احساس خارش زیادی را در بیمار ایجاد کند.
زرد زخم طی 7 تا 10 روز بهبود می یابد، برای درمان موارد خفیف این بیماری از پمادهای ضد عفونی کننده موضعی استفاده می شود. در موارد شدیدتر نیاز به مصرف داروهای آنتی بیوتیک خوراکی است که به بهبود بیماری کمک می کند.
شستن و تمیز نگه داشتن زخم ها به روند بهبود بیماری کمک می کند، باید ضایعات با گاز و صابون ضد عفونی کننده شسته شود زیرا تمیز نگه داشتن زخم یکی از راهکارهای مؤثر در بهبودی بیماری است. استفاده از صابون های ضد باکتریایی نیز در بهبود روند بیماری مؤثر است.
رعایت بهداشت فردی در جلوگیری از بروز این بیماری بسیار مؤثر است. اگر فردی با ضایعه های پوستی که تاولی شکل است، مواجه شد و تب خفیفی داشت، باید حتماً به پزشک مراجعه کند تا زودتر بتوان برای بهبودی بیمار دارو تجویز کرد.
منبع مقاله :
نشریه زیبایی سالم، سال هفتم، اول و پانزدهم دی ماه 1393
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان