شلغم منبع سرشار از ویتامین نظیر A و C است و مانع بروز برخی از بیماری ها می شود که در زیر به مهم ترین آنها اشاره می شود:
آرتریت روماتوئید: ریشه شلغم یکی از منابع بسیار خوب ویتامین C می باشد. همچنین برگ شلغم نیز منبع غنی ویتامین C و پیش سازهای ویتامین A از جمله کاروتنوئیدها است که همگی نقش آنتی اکسیدانی قوی در بدن ایفا می کنند. همچنین این ریزمغذی ها برای تشکیل بافت استخوانی و بافت همبند ضروری هستند، بنابراین مصرف شلغم عامل موثری درحفظ سلامت استخوان ها و مفاصل است.
سرطان: مقادیر قابل توجه ویتامین Cو کاروتنوئیدهای موجود در این گیاه (که اثر آنتی اکسیدانی قوی دارند) در پیشگیری از بروز سرطان و حفظ سلامت دستگاه گوارش تاثیر بسزایی دارند.
یکی دیگر از ترکیبات قابل توجه در این گیاه فیبر است. فیبر سبب حجیم شدن مدفوع و دفع راحت تر و سریع تر آن شده، بنابراین خطر تماس مواد سرطانزا با سلول های روده را کمتر می کند. علاوه بر اثرات فوق، فیبر سبب افزایش رشد و تکثیر باکتری های مفید و مانع رشد باکتری های مضر در روده می شود و در عین حال بر اثر تخمیر فیبر در روده اسید بوتیریک تولید می شود که منشا انرژی برای سلول های روده است و به حفظ سلامت سلول های روده کمک می کند.
بیماری های قلبی- عروقی: همان طور که ذکرگردید شلغم حاوی مقادیر مناسبی از ویتامین ها است که به سلامت عروق و پیشگیری از بیماری های قلبی- عروقی کمک می نمایند.
بیماری های دستگاه تنفس: با توجه به اینکه ریشه شلغم حاوی مقادیر فراوانی ویتامین C و برگ آن غنی از پیش ساز ویتامین A است، از این گیاه در درمان بیماری های تنفسی، خصوصا سرماخوردگی می توان بهره گرفت. با توجه به خواصی که در مورد گیاه شلغم ذکر گردید، استفاده از برگ و ریشه این گیاه در غذاهایی نظیر سوپ و یا به صورت خام در سالاد، سلامتی وشادابی را به ارمغان خواهد آورد.

منبع:نشریه دنیای تغذیه - ش100