مهندس مسیح انصاری کارشناس ارشد صنایع غذایی
باقیمانده غذاها در ظروف کمک میکند که باکتریها به غذای مورد نظر خود برای رشد و تکثیر دسترسی پیدا کنند، البته چنانچه بشقابها و ظروف را با دست بشویید، بهتر از آن است که آنها را طی 2 ساعت شستشو نمایید. همچنین بهتر است ظروف را بعد از شستشو خشک کنید تا اینکه آنها با داشتن رطوبت نگهداری شوند.
9- جواب (ج) تنها پاسخ درست است، لذا 2 امتیاز برای خودتان در نظر بگیرید. شستن دستها با آب گرم و صابون برای 20 ثانیه قبل و بعد از دست زدن به مواد غذایی به ویژه گوشت خام، مرغ و ماهی باید انجام شود. اگر دست شما دارای زخم و یا بریدگی است باید قبل از دست زدن به مواد غذایی دست خود را با باند و یا دستکش پلاستیکی بپوشانید. همچنین باید اغلب دستکشها را به دقت شستشو دهید، زیرا دستکشها میتوانند محل رشد و تکثیر باکتریها نیز باشند.
10- اگر جواب (ب) یا (ج) را انتخاب نمودهاید، 2 امتیاز برای خودتان در نظر بگیرید. متخصصین ایمنی مواد غذایی پیشنهاد میکنند عمل دیفراست مواد غذایی باید در یخچال و یا ماکروویو انجام شود. همچنین آنان معتقدند این عمل را میتوان با قرار دادن ماده غذایی منجمد در یک کیسه پلاستیکی ضد آب و گذاشتن این کیسه در ظرف آب سرد که آب آن هر 30 دقیقه عوض میشود، انجام داد.
آب را باید هر 30 دقیقه یک بار عوض کرد تا اطمینان داشته باشید ماده غذایی شما سرد مانده است، زیرا یک فاکتور مهم برای رشد آهسته باکتریها آن است که قسمت بیرونی ماده غذایی کاملا از حالت انجماد خارج شود، ولی قسمت داخلی آن هنوز در حال دیفراست باشد. این حالت سبب میشود که باکتریها بتوانند در سطح خارجی ماده غذایی رشد نمایند. دیفراست تدریجی در یخچال بهترین کار است، زیرا این عمل کمک میکند کیفیت ماده غذایی دیفراست شده حفظ شود.
وقتی برای دیفراست ماده غذایی از مایکروویو استفاده میکنید، باید به دستورالعمل مربوطه توجه نمایید. همچنین باید حدود 2 اینچ یا 5 سانتیمتر فاصله بین ماده غذایی و اطراف (کنارههای) مایکروویو خالی باشد تا اجازه دهد حرارت در مایکروویو چرخش نماید.
قطعات کوچکتر مواد غذایی سریعتر از قطعات بزرگتر دیفراست میشوند. توجه داشته باشید که مواد غذایی دیفراست شده در مایکروویو باید سریعا پخته شوند.
نباید گوشت، مرغ و ماهی خام و محصولات آنها را که منجمد هستند، بدون قرار دادن در آب سرد، در سطح آشپزخانه و یا سینک ظرفشویی دیفراست نمود، زیرا باکتریها سریعا در دمای اتاق تکثیر میشوند.
ضمنا چنانچه ماده غذایی (مانند گوشت، مرغ و ماهی) را در ترکیبی (مانند سرکه، آبلیمو، ماست، پیاز و ...) قرار میدهید، باید آن را در یخچال نگهداری کنید و هرگز در پیشخوان آشپزخانه قرار ندهید. ضمنا باید ترکیب را بعد از مصرف ماده غذایی دور بریزید، زیرا میتواند حاوی باکتری باشد.
برای خواندن بخش اول - آزمون تمیزی آشپزخانه – اینجا کلیک کنید.
برای خواندن بخش دوم - آزمون تمیزی آشپزخانه – اینجا کلیک کنید.
برای خواندن بخش سوم - آزمون تمیزی آشپزخانه – اینجا کلیک کنید.
برای خواندن بخش پنجم - آزمون تمیزی آشپزخانه – اینجا کلیک کنید.