اگر فکر میکنید که در اثر تکان به نوزادتان آسیب رساندهاید، چه کار باید کنید؟
دستپاچه نشوید و خیلی زود از خانواده و یا دوستانتان کمک بگیرید. اگر نوزاد شما کمتر از 6 هفته است، یک لحظه هم وقت را تلف نکنید. این نکات را به خاطر بسپارید: هرگز تکان دادن نوزاد را بهعنوان روشی برای آرام کردن او انتخاب نکنید. این مسأله را به تمام نزدیکانتان که ممکن است مدتی مسئولیت مراقبت از نوزاد شما را بر عهده گیرند نیز بگویید. هرگز نوزاد خود را با کسی که مشکل جدی عصبی دارد و دچار خشم مفرط میشود تنها نگذارید.
گریه کردن نوزاد معمولاً یک رفتار طبیعی است. این روش یکی از روشهای ارتباط برقرار کردن است.
اگر نوزادتان به جیغ کشیدن ادامه داد، چه کار کنید؟
وقتی که نوزاد شما بیوقفه گریه میکند و جیغ میکشد (در اصطلاح جیغ بنفش میکشد)، آرام کردن او کار دشواری میشود. این مسأله بیشتر در نوزادان 2هفتهای شروع شده و در نوزادان 8 هفتهای به اوج میرسد و بعد از آن کم میشود. این گریهها و جیغها میتوانند بدون هیچ علتی به وجود آیند و از بین بروند.
نوزادان بعد از ظهرها بیشتر گریه میکنند و ممکن است گریه کردنهای آنها تا چند ساعت ادامه داشته باشد. پدر و مادرها وقتی که نوزادشان بدون وقفه گریه میکند دچار عذاب وجدان میشوند و اگر نتوانند او را آرام کنند، خشمگین میشوند.
زمانی که نوزاد جیغ بنفش میکشد، در صورتیکه هیچ بیماری نداشته باشد، باید سعی کنیم ابتدا خونسردی خود را حفظ کنیم چرا که ممکن است گریه بیدلیل نوزاد شما در صورت خشم و عصبانیت شما بیشتر ادامه یابد. اما به هر حال این دوره تمام میشود و زیاد طول نمیکشد. در چنین مواقعی: سعی کنید به نوزادتان شیر بدهید، اگر علاقهای نشان نداد یعنی اینکه اصلاً گرسنه نیست.
پوشک او را عوض کنید. مطمئن شوید که نوزادتان گرما زده و یا سرمازده نشده است. او را نوازش کنید. با اینکار احتمالاً احساس راحتی میکند و آرامش میگیرد. از پوشاندن لباسهای تنگ و چسبان به او خودداری کنید. اگر نوزادتان خسته است مثلاً چشمهایش را میمالد بدخلقی میکند؛ سعی کنید در محیطی آرام و مطمئن او را بخوابانید.
اگر با هیچ یک از این کارها، نوزادتان آرام نشد و دوباره به گریه کردن ادامه داد، این نکات را اجرا کنید: او را در یک پتوی بسیار نرم بپیچید و صورتش را خیلی آرام و با ملایم بشوئید. کودکان عاشق احساس امنیت و آسودگی هستند. یا برایش آواز بخوانید و یا اینکه به آرامی با او حرف بزنید.
پخش یک موسیقی آرام بخش نیز فکر خوبی است. نوزادان صداهای نرم و ملایم را دوست دارند. میتوانید او را در صندلیاش نشانده و با ماشین دوری بزنید تا نوزادتان آرام شود. میتوانید از دوستان نزدیک و خانوادهتان کمک بگیرید تا مدتی نیز آنها از فرزندتان مراقبت کنند و شما استراحتی کنید و نیرویی بگیرید.
میتوانید برای چند لحظه کوتاه نوزادتان را در یک جای امن و مطمئن بگذارید و اتاق را ترک کنید کمی آرامتر شوید و دوباره پیش او باز گردید. این گریههای بیدلیل هیچ آسیبی به او نمیرساند پس نباید استرس بگیرید و نگران شوید. به هیچ وجه نوزاد خود را تکان ندهید.
برای خواندن بخش اول- سندرم نوزاد لرزان- اینجا کلیک کنید.