به گزارش ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین دکتر ناصر رفیعی، کارشناس دینی در گرامیداشت سیامین سالگرد شهادت سردار «حجت خجسته» که در حسینیه شهدای گمنام رشت برگزار شد، با بیان اینکه شهادت دارای مقام بسیار عالی و والاست، تصریح کرد: بر اساس روایتی از پیامبر(ص)، وقتی رزمنده تصمیم می گیرد به جبهه برود در همان لحظه از جهنم برائت پیدا می کند و وقتی روی زمین می افتد، چیزهایی می بیند و می شنود که هیچکسی ندیده و نشنیده است. خداوند جانشین شهید در خانه است و هر کسی خانواده شهید را خوشحال کند، خدا را خوشحال کرده و هرکسی آنان را ناراحت کند، باعث ناراحتی خدا شده است.
حجت الاسلام رفیعی یکی از هشت درب بهشت را «باب المجاهدین» دانست و گفت: مقام شهدا چنان بلند و عالی است که خداوند با شهدا سخن می گوید؛ همانگونه که با موسی(ع) سخن می گفت. وقتی از بهشتیان برای بازگشت به دنیا سوال می شود، تنها شهدا هستند که میخواهند به دنیا بازگردند تا دوباره طعم شیرین شهادت در راه خدا را بچشند.
وی با بیان اینکه شهید به وجه الله نظر می کند، متذکر شد: وقتی اولین قطره خون شهید بر زمین می ریزد، همه گناهانش بخشیده می شود. با بررسی وصیتنامه های شهدا به خصوصیات آنان پی می بریم لذا کتاب وصیتنامه شهدا در 500 جلد در حال منتشر شدن است.
مدرس حوزه و دانشگاه با بیان اینکه امروز در جامعه به پیاده کردن اخلاق شهدا نیاز داریم، عنوان کرد: ویژگی های شهدا باید در کتب درسی، معارف دانشگاهی و فیلم های سینمایی بیاید. متاسفانه سینمای ما، تئاتر ما، دانشگاه ما و ... با اخلاق شهدا منطبق نیست؛ وگرنه چه ضرورتی دارد که سازمان یونسکو سند 15 ساله 2030 را برای ما تدوین کند؟!
حجت الاسلام رفیعی با بیان اینکه مسلمانان با داشتن نهج البلاغه، صحیفه سجادیه، بالغ بر 6 هزار آیه قرآن و 250 سال زندگی معصوم نیازی به سند 2030 ندارند، خاطرنشان کرد: دین اسلام دین علم است و نخستین آیاتی که بر پیامبر(ص) نازل شد درباره قلم و خواندن است.
وی با اشاره به آیه 112 سوره توبه، تاکید کرد: خداوند در قرآن ویژگی های «التَّائِبُونَ»، «الْعَابِدُونَ»، «الْحَامِدُونَ»، «السَّائِحُونَ»، «الرَّاکِعُونَ»، «السَّاجِدُونَ»، «الْآمِرُونَ بِالْمَعْرُوفِ»، «النَّاهُونَ عَنِ الْمُنْکَرِ» و «الْحَافِظُونَ لِحُدُودِ اللَّهِ» را برای شهدا ذکر می کند لذا کارشناسان به تطبیق وصیتنامه های شهدا با این ویژگی ها بپردازند تا نظام اخلاقی شهدا در جامعه جاری و ساری شود.
این کارشناس دینی شهدا را اهل توبه، استغفار و بازگشت به خدا دانست و افزود: شهدا اهل عبادت و بندگی بودند و امر به معروف و نهی از منکر می کردند. تاریخ مصرف بسیاری از داستان های کتب درسی گذشته است و امروز زندگینامه شهدا باید برای جوانان و نوجوانان بازگو شود. تعهدنامه 10 ماده ای و 30 بندی شهید «سید مجتبی علمدار» یک منشور اخلاقی برای جامعه ما محسوب می شود که دو دهه قبل نوشته شده است.
وی محور اصلی صد درصد وصیتنامه های بالغ بر 300 هزار شهید را سفارش به ولی فقیه دانست و یادآور شد: عده ای علیه رکن ولایت فقیه که انقلاب بر اساس آن بنیان شده است عمل می کنند. باید به خود ببالیم که فرماندهی کل قوا با یک سید، مرجع و عالم اهل زهد و نماز شب است.
حجت الاسلام رفیعی به معنویت زندگی حضرت علی(ع) و فاطمه زهرا(س) اشاره کرد و ادامه داد: آمار طلاق افزایش یافته و دختران و پسران مجرد بالای 30 سال داریم که نشان می دهد از سبک زندگی اسلامی و سبک زندگی شهدا دور شدیم. این ابتذال فرهنگی و بیتوجهی به مسائل دینی که در جامعه وجود دارد، خانواده های شهدا را رنج می دهد.
مدرس حوزه و دانشگاه خون پاک شهدا را عامل ماندگاری نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: این نظام با خون شهدا پا گرفته و دشمن نمی تواند با حمله نظامی بر ما غلبه کند. در دوران جنگ تحمیلی فقط هشت موشک داشتیم، اما امروز شهرکهای موشکی ما جا ندارد و موشک هایی با برد 2 هزار کیلومتر تولید می شود لذا دشمن در عرصه فرهنگی وارد شده است.
وی تبلیغ «چهارشنبه های سفید» توسط شبکه های ماهواره ای را نوعی تهاجم فرهنگی دانست و خاطرنشان کرد: انبیاء، علما و شهدا حق شفاعت دارند. اگر جوانی به خاطر خدا بر شهوتش غلبه کند، با شهدا محشور می شود. محبت اهل بیت (ع)، خدمت به مردم و کنترل خشم نیز اجر شهادت دارد.