ماهان شبکه ایرانیان

فهرست غذایی رژیم دیورتیکولیت

فهرست غذایی رژیم دیورتیکولیت خوب شامل مواد غذایی با فیبر بالا برای تمام وعده های غذایی است. هر چند رژیم غذایی یک داروی آنچنان موثر به شمار نمی‌رود، اما برای مدیریت بروز ناگهانی بیماری و علایم آن مفید است

فهرست غذایی رژیم دیورتیکولیت

فهرست غذایی رژیم دیورتیکولیت خوب شامل مواد غذایی با فیبر بالا برای تمام وعده های غذایی است. هر چند رژیم غذایی یک داروی آنچنان موثر به شمار نمی‌رود، اما برای مدیریت بروز ناگهانی بیماری و علایم آن مفید است.
گسترش دیورتیکول یا کیسه متورم شده در پوشش دستگاه گوارش یک وضعیت دردناک است. در اغلب موارد، این وضعیت در آزمایشات تصویربرداری از روده بزرگ تشخیص داده می‌شود. التهاب، عفونت یا التهاب دیورتیکول باعث ناراحتی بزرگ و عمیق شکم درد می‌شود.
این وضعیت به عنوان دیورتیکولیت شناخته شده است، و درمان آن شامل استفاده از دارو و پیروی از یک رژیم غذایی سخت است. ترکیب مواد غذایی سالم در وعده‌های غذایی روزانه به مدیریت درد و ناراحتی به طور موثری کمک می‌کند. التهاب دیورتیکول و علایم همراه با آن در بین مردم رایج است. افراد دچار شکم درد در حال حاضر و پس از آن باید تحت روش‌های تشخیصی برای این بیماری باشند چون این بیماری اگر در مرحله پیشرفته شناخته شود واقعا دردناک است.
پیروی از یک رژیم غذایی بافیبر بالا همراه با دستور العمل‌های رژیم غذایی سالم در مبارزه با دیورتیکولیت کمک می‌کند. ادامه مطلب را بخوانید تا با یک برنامه رژیم غذایی و یک فهرست غذایی نمونه آشنا شوید.
رژیم غذایی کم مانده
در طول شروع علایم، پزشک شما احتمالا یک رژیم غذایی کم مانده را توصیه می‌کند. در این دوره، 10 گرم مصرف فیبر در هر روز کافی در نظر گرفته می‌شود. رژیم غذایی کم مانده شامل سوپ، مایعات سالم و غذای کم فیبر است. نکته این است که برای کاهش حجم روده، بر دستگاه گوارش و دیگر مشکلات دستگاه گوارش فشار می‌آورند. پس از اینکه بیماری التهابی به خوبی درمان شد، فیبر به تدریج به رژیم غذایی افزوده می‌شود.
مواد غذایی رژیم غذایی
بر اساس نظر کارشناسان بهداشت، بیماری مبتلا به دیورتیکولیت باید 20 تا 35 گرم فیبر به صورت روزانه مصرف کند. مواد غذایی که می‌توان در رژیم غذایی قرار داد شامل موارد زیر است.
غاذهایی بر اساس غلات: سبوس گندم، پوسته سبوس، بلغار گندم، برنج قهوه‌ای، برنج سفید، جو دو سر و نان گندم
سبزیجات: انواع کدو، مارچوبه، لوبیا، لوبیا قرمز، گوجه فرنگی، کاهو و کلم
میوه‌ها: سیب تازه با پوست، تمشک، پرتقال، هلو، گلابی، کیوی، کشمش، انجیر خشک و سیب خشک
آجیل‌ها و دانه‌ها: حبوبات، میوه کاج، پسته و دانه کدو تنبل
مواد غذایی که باید اجتناب شود
عوامل تحریک کننده این بیماری شامل غذاهای دارای فیبر پایین و سبک زندگی بی‌تحرک هستند. تکرار رژیم غذایی مشابه کمتر از تکرار عوارض بیشتر نیست. با این حال، در طول شروع این بیماری، شخص باید غذاهای نرم و آن‌هایی که دارای فیبر پایین هستند را مصرف کند. در چنین مواردی، مواد غذایی که باید از آن‌ها خودداری شود شامل غلات سبوس‌دار، میوه‌های خشک، غذاهای ادویه‌دار و سبزیجات کالیست است. پس از آن، زمانی که علایم التهاب فروکش کرد می‌توان رژیم غذایی را به فیبر بالا تغییر داد.
صبحانه: شیر رقیق، میوه و سبوس پوسته
میان وعده: میوه خشک شده، یا کیک جو دو سر
نهار: گوشت بدون چربی، سالاد، پنیر و مواد غذایی سبوس‌دار
میان وعده بعد از ظهر: میوه‌های تازه
عصرانه: بیسکوییت گندم، ذرت بو داده و چای
شام: نان، برنج قهوه‌ای، ماکارونی گندم کامل، سالاد سبزیجات، مرغ
یک رژیم غذایی با فیبر بالا پایه و اساس رژیم غذایی دیورتیکولیت است. در ذهن داشه باشید که یک برنامه غذایی درمان نهایی برای یک بیماری نیست. شخص نیاز دارد تا گزینه‌‌های درمانی اختصاص یافته و فعالیت‌های بدنی تحت نظر پزشک متخصص را بگذراند تا نتایج سریع را مشاهده کند.
سلب مسئولیت: مطالب ارائه شده در این مقاله صرفا جهت مقاصد آموزشی هستند و نمی‌توانند جایگزینی برای توصیه‌های پزشک متخصص باشند.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی