در هفتهی کتاب قرار داریم. هر کسی که بهگونهای با کتاب ارتباط دارد، در ترویج مطالعه میکوشد. نویسنده، روزنامهنگار، ویراستار و انتشاراتیها به مناسبت این هفته پیام میدهند و تبلیغ میکنند که کتاب بخوانید. نشر چشمه شامگاه سهشنبه 25 آبانماه، حرکت جالبی انجام داد. این انتشارات، از چندین نویسنده دعوت کرد تا در فروشگاه این نشر در مرکز تجاری (آرن) حضور داشته باشند. نشر چشمه با همکاری موسسهی «مهر طه» این مراسم را به نفع نیازمندان برگزار کرد.
کارهایی از این دست به ترویج فرهنگ مطالعه در بین اقشار مختلف مردم؛ کمک شایانی میکند. هنرمندان نیز در اشاعهی فرهنگ مطالعه تأثیر بسزایی دارند و به نظر میرسد که خود آنها هم متوجه این امر شدهاند. در چند روز گذشته و مصادف با همین هفتهی کتاب، هنرمندانی چون «رضا کیانیان»، «فاطمه معتمد آریا»، «لیلی رشیدی»، «اشکان خطیبی»، «صابر ابر»، «حمید جبلی»، «ناصر ملکمطیعی» و دیگر هنرمندان و نیز برخی از چهرههای سیاسی مانند: علی جنتی» وزیر پیشین ارشاد و «احمد مسجدجامعی» نیز با انتشار عکسها و پیامهایی، مردم را به مطالعه و نزدیکی بیشتر با ادبیات، دعوت کردهاند. هنرمندان کشور ما نیز همانند هنرمندان سایر کشورها با شناختن پتانسیل خود در جلب نظر مردم با استفاده از شهرت و محبوبیت خود، در جهت کمک به حل مشکلات و مسائل اجتماعی و بهخصوص زیستمحیطی، فعالیت میکنند. چندی پیش بود که کمپین جمعآوری یکمیلیون امضا برای نجات دریاچهی ارومیه از سوی رضا کیانیان به راه افتاد و توانست که نظر جامعهی جهانی را به این موضوع جلب کند. میتوانید این مطلب را در بنیتا بخوانید.
پیمان هوشمندزاده
حضور همین چهرههای هنری و ادبی در بین مردم میتواند به بهبود فرهنگ جامعه و اشاعهی کتابخوانی کمک کند. نشر چشمه نیز به همین دلیل، دست به این اقدام زده بود. در مراسمی که از ساعت 18 آغاز شد، برخی از چهرههای ادبی این روزهای ادبیات ایران در کتابفروشی حاضر بودند. کسانی چون: «پیمان هوشمندزاده»، «سیامک گلشیری»، «فریبا وفی»، «بهناز علیپور گسکری»، «بلقیس سلیمانی»، «کامران محمدی»، «مهدی یزدانی خرم»، «سارا سالار»، «سینا دادخواه»، «نسیم مرعشی» و... حضور داشتند.
پیمان اسماعیلی
از ابتدا مشخص بود که دوستداران کتاب از این امر استقبال کردند. افراد زیادی به کتابفروشی آمده بودند. جای خوشحالی بود که بسیاری از حاضران، جوانان بودند. اینکه نسل جوان از ادبیات و بهخصوص ادبیات کشور خودمان و آنهم از جنس رمان استقبال میکند، نشانهی خوبی است و میتوان امید داشت که در آینده، کیفیت این آثار نیز بهطور قابلملاحظهای افزایش یابد. بیشتر کتابهایی که در قفسههای مختلف چیده شده بود، متعلق به ادبیات داستانی بود.شلوغی خوشایندی در میان قفسهها به چشم میخورد. هر کسی به دنبال کتاب دلخواهش از یکی از نویسندگان حاضر بود تا با امضا و نوشتهای تزئین شود و شاید عکسی نیز همراه با او داشته باشند.
بهناز علیپور گسکری
بسیاری هم چندین جلد کتاب در دست داشتند. نکتهی بسیار جالبی این مراسم، احترامی بود که مخاطبین برای نویسندگان قائل بودند. رفتهرفته بر تعداد حاضرین افزوده میشد. قرار بود که همهی نویسندگانی که اعلامشده بود در این گردهمایی حاضر باشند، اما برخی از آنها حاضر نبودند. در شروع این مراسم هم چند نفر محدودی از این افراد حضور داشتند و بقیه ی نویسندگان در طول مراسم به جمع پیوستند. چند خبرنگار و عکاس نیز برای پوشش خبری این رویداد حاضر بودند و گاهی با یکی از این نویسندگان مصاحبه میکردند. عمده ی سؤالاتشان هم مربوط به برگزاری چنین مراسمی بود. سپس در مورد وضعیت کنونی ادبیات ایران، اوضاع نشر، استقبال مخاطبان از کتابهایشان و نیز آثار در دست نگارش یا چاپ آنها بود.
بلقیس سلیمانی
بیشترین استقبال از فریبا وفی و بلقیس سلیمانی بود. البته پیمان هوشمندزاده نیز از کسانی بود که کتابهایش با استقبال زیادی از سوی مخاطبان روبرو بود. گفتگوهایی که نویسندگان در گوشه و کنار کتابفروشی با یکدیگر داشتند نیز جالب بود و از آن جالبتر این بود که مخاطبان هم به جمع آنها میپیوستند؛ البته در بیشتر موارد بهعنوان شنونده. این دیدار تا ساعت 21 ادامه داشت و تا آخرین دقایق نیز جمعیت مشتاق در کتابفروشی موج میزد.
عکسها و گزارش این مراسم توسط امین نعمتی خبرنگار اختصاصی بنیتا تهیه شده است.