خورش غوره بادمجان، یک خورشت سنتی در منطقه غرب ایران و استان همدان است. فصل تابستان که زمان دسترسی به غوره تازه است، برای تهیه این خورش بسیار مناسب است. اما در فصول دیگر سال هم میتوانید با استفاده از غوره فریز شده یا غوره سرکهای این خورش را تهیه کنید. در این مقاله با روزچین همراه باشید و روش تهیه خورش غوره بادمجان خوشمزه را بیاموزید.
مواد لازم برای تهیه خورش غوره بادمجان
روغن: به مقدار لازم
بادمجان: حدود 500 گرم
پیاز: دو عدد
گوجه فرنگی: چهار عدد
غوره: 100 گرم
گوشت مرغ تکه شده: حدود 500 گرم
سیر تازه: به مقدار لازم
نمک، فلفل و ادویه: به مقدار لازم
روش پخت خورشت غوره بادمجان با مرغ
برای تهیه این خورشت خوشمزه همدانی، قبل از هر کاری بادمجانها را پوست بکنید و یک برش طولی روی آنها ایجاد کنید. سپس مقداری نمک به بادمجانها زده و آنها را در یک سبد یا صافی قرار دهید تا تلخی بادمجانها گرفته شود.
در طرف دیگر، مقداری پیاز را در تابه حاوی روغن داغ بریزید تا طلایی شود. سپس مقداری زردچوبه اضافه کنید و برای یک دقیقه تفت دهید. حالا گوشت مرغ تکه شده را اضافه کنید تا همراه با پیاز سرخ شود. در این مرحله نمک، فلفل، ادویه و مقداری سیر را مطابق ویدئو اضافه کنید و باز هم تفت دهید. حالا رب گوجه را اضافه کنید. روی مخلوط مقداری آب بریزید تا مواد پخته شوند.
همچنان که مخلوط مرغ در حال پخته شدن است، در یک تابه مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت بگذارید تا حسابی داغ شود. حالا بادمجانها را در روغن قرار دهید تا سرخ شوند. بادمجانها را مدام زیر و رو کنید تا خوب سرخ شوند. بعد آنها را از روغن خارج کرده و در صافی قرار دهید تا روغن آنها خارج شود.
بادمجانهای سرخ شده را همراه گوجه فرنگی و مقداری نمک و ادویه، مطابق ویدئو در یک تابه بریزید. حالا مقدار کمی آب اضافه کنید تا گوجهها خوب مغز پخت شوند.
وقتی گوشت مرغ به مراحل نهایی پخت رسید، مخلوط گوجه فرنگی و بادمجان را روی آن قرار دهید تا مدتی باهم بپزند. در همین مرحله غوره را هم اضافه کنید تا همراه مواد دیگر بپزد. اگر از غوره فریز شده استفاده میکنید، مطابق ویدئو مدتی روی حرارت قرار دهید تا یخ آن باز شود و مقداری بپزد و بعد آن را به خورش اضافه کنید.
خورش غوره بادمجان را میتوانید با گوشت گوسفند یا گوشت چرخ شده نیز درست کنید و این به سلیقه خودتان بستگی دارد! اما برای داشتن یک غذای رژیمی پخت این خورشت خوشمزه با مرغ توصیه میشود. به به، چه غذایی… نوش جان😊