ماهان شبکه ایرانیان

خطر کمبود ویتامین D در افراد مبتلا به صرع

صرع اختلال عصبی عضلانی است که در آن تحریکات الکتریکی غیرطبیعی در مغز باعث بروز حملات ناگهانی و عود کننده می‌شوند.

خطر کمبود ویتامین D در افراد مبتلا به صرع

دکتر لادن گیاهی-متخصص تغذیه

حملات معمولاً خودبخودی و ناگهانی اتفاق می‌افتند؛ البته عوامل خارجی هم نظیر نور شدید می‌توانند در  بروز آن موثر باشند. صرع می‌تواند با آسیب‌های هنگام تولد، عفونت مغزی، ضربه به سر، سکته، تومور مغزی، ‌ترک الکل یا دارو مرتبط باشد.

علائم صرع

حملات صرع کوچک خفیف هستند. این نوع حمله‌ها با زل زدن فرد به یک نقطه همراه است. در حالیکه صرع بزرگ شدیدتر است و با از دست رفتن ناگهانی هوشیاری، افتادن بر زمین و تشنج همراه است.

درمانهای رایج صرع

حملات صرع را می‌توان با استفاده از نوعی از داروی ضد صرع مهار نمود. نوع داروی تجویزی متناسب با نوع صرع تجویز می‌شود.

برای کودکان مبتلا به صرع که به دارو درمانی جواب نمی‌دهند از رژیم کتوژنیک استفاده می‌شود. برای شروع این رژیم کودک باید در بیمارستان بستری شود، تنظیم این رژیم حتما باید توسط متخصص تغذیه انجام  شود.

 مواد غذایی مفید برای صرع

برخی غذاها به کاهش اثرات جانبی داروهای ضد صرع کمک می‌کنند.

فیبر و صرع

نان‌های سبوسدار، غلات صبحانه و برنج قهوه‌ای حاوی فیبر نامحلول هستند. فیبر محلول به بهبودی یبوست که از عوارض فنی توئین است کمک می‌کند. فنی توئین یکی از داروهایی است که برای درمان صرع از آن استفاده می‌شود.

غذاهای خشک و صرع

بیسکویت خشک، ‌کیک برنج و نان تست خشک به بهبود حالت تهوع ناشی از مصرف فنی توئین، فنو باربیتون، ‌کاربامازپین، ‌اتوزوکسی ماید و والپروئیک اسید، کمک می‌کند.

ویتامین D و صرع

شاه ماهی، کپور، ساردین، کیلکا، توفو و تخم ماکیان حاوی ویتامین D هستند. این ویتامین به هنگام مصرف فنی توئین و فنوباربیتون سریع‌تر از حد طبیعی متابولیزه می‌شود، بنابراین نیاز آن افزایش می‌یابد.

اسید فولیک و صرع

کلم بروکسل، کلم بروکلی،‌ کلم قمری، شلغم، لوبیا چشم بلبلی، ‌غذاهای غنی شده با اسید فولیک و عصاره مخمر به افزایش سطح اسید فولیک کمک می‌کنند. سطح اسیدفولیک به دنبال مصرف فنی توئین به شدت کاهش می‌یابد. شیر، ماست، پنیر، توفو، سبزی‌های برگی سبز، ساردین و کیلکای با استخوان از منابع خوب کلسیم هستند. سطح کلسیم به دنبال مصرف فنی توئین کاهش می‌یابد.

مواد غذایی که باید در صرع پرهیز شوند

غذاهای بودار مثل کلم پخته، قهوه، ‌غذاهای سرخ شده و پرچرب، باعث تشدید حالت تهوع در افرادی که داروی ضد صرع مصرف می‌کنند، می‌شود.

سایر اقدامات در صرع

  • دریافت مکمل غذایی ضروری در صورت مشاهده کمبود مواد مغذی خاص در رژیم غذایی؛ نظیر مکمل اسید فولیک، ویتامین D و‌ کلسیم.
  • پرهیز از قرار گیری در شرایط و موقعیت‌های استرس‌زا.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی