بادمجان از محبوبترین سبزیجات است که در آشپزی و رژیم غذایی ما ایرانیان نیز کاربرد فراوانی دارد. اما چقدر از خواص این سبزی محبوب باخبر هستید. شاید خواندن این مقاله نظر شما را به گونه ای عوض کند که اگر از دوستداران این غذا نیستید، به خاطر فوایدی که دارد مصرف آن را بیشتر در رژیم خود بگنجانید.

١-بادمجان سرشار از مواد مغذی است. این ماده غذایی سرشار از ویتامینها و مواد معدنی گوناگون است. یک فنجان  از این ماده غذایی حاوی خواص تغذیه ای مثل ٢٠ کالری انرژی، ٥ گرم کربوهیدرات، ٣ گرم فیبر، پروتیین، منگنز، فسفات، فولات، پتاسیم، ویتلمین C و K است.

٢- بادمجان سرشار از آنتی اکسیدان‌ها است. آنتی اکسیدان‌ها موادی هستند که بر ضد رادیکالهای آزاد در بدن فعالیت می‌کنند، و بدن را در مقابل مواد سرطانزا و همینطور التهابی حفاظت می‌کنند. بادمجان سرشار از آنتی اکسیدانی به نام آنتوسیانین است که رنگ بنفش بادمجان هم به علت وجود این ترکیب است. نتایج تحقیقات آزمایشگاهی نشان داده  که این ترکیب دارای خواص ضد سرطانی بسیار قوی است.

٣- کم کردن خطر سکته قلبی. به خاطر ترکیبات آنتی اکسیدانی که دارد برخی از مطالعات بادمجان را کاهنده مشکلات و حمله قلبی می‌دانند. همینطور نشان داده شده که بادمجان سبب بهبود شاخصه های لیپیدی خون می‌شود مثل بالا بردن کلسترول اچ دی ال.

٤-مصرف بادمجان در تنظیم قند خون موثر است. اضافه کردن بادمجان به رژیم غذایی می‌تواند سطح قند خون شما را در مرز سلامت نگاه دارد.  به خاطر میزان فیبر بالا در بادمجان این غذا می‌تواند روی کنترل قند خون اثر مثبت داشته باشد. فیبر بالا با کم کردن سرعت جدب غذا از ورود ناگهانی میزان بالای گلوکز به خون پیشگیری می‌کند. نتایج آزمایشگاهی نیز این موضوع را ثابت کرده است.