به گزارش ایسنا، دکتر آلبرت بغزیان، استاد اقتصاد دانشگاه تهران با بیان این مطلب میگوید: انتشار چنین گزارشهایی در سطح جامعه آن هم بدون اینکه پاسخهای قانع کننده به ابهامات مطرح شده در آن داده شده باشد روال نیست. این گزارشها ابتدا باید از سوی کارشناسان مطالعه و از سوی دولت و دستگاههای مربوطه ابهامات آن پاسخ داده شود و بعد به شکل گسترده در جامعه منتشر شود.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه برخی اصطلاحات در چنین گزارشهایی دو پهلو است، گفت: مثلا عنوان میشود که دولت در فلان بخش از بودجه انحراف داشته یا در وصول فلان بخش درآمدی تخلف کرده است. با توجه به مسائل مختلفی که در یک دهه گذشته شاهد آن بودیم و گزارش اختلاس ها و ... ذهنیت جامعه حساس و ممکن است برداشتهایی غیر از مفاهیم مورد نظر گزارش در جامعه به وجود بیاید. انحراف از بودجه در این گزارش مثلا ممکن است منظور این باشد که دولت اعتباری مربوط به یک بخش بنا به ضرورت و هر دلیل دیگری در بخش دیگری هزینه کرده است، اما وقتی این گزارش ها به صورت ناقص منتشر میشود ممکن است تصور عمومی این باشد که این اعتبار گم شده یا فسادی رخ داده است.
وی با بیان اینکه تخلف از بودجه یا انحراف از بودجه چیزی نیست که برای همه مردم ملموس باشد، میافزاید: سند بودجه یک برش یک ساله از یک برنامه 5 ساله در راستای توسعه است و اگر هم میخواهیم گزارشی به مردم در این حوزه بدهیم باید به شاخصهایی مانند رشد اقتصادی، اشتغالزایی و کنترل سطح قیمتها و ... توجه داشته باشیم. من در مورد گزارش اخیر دیوان محاسبات در مورد بودجه سال 1395 به شخصه متعجب شدم و این سوال پیش میآید که این چه جور نوع گزارش دادنی است؟
بغزیان میگوید: نهادهای نظارتی اگر می خواهند وظیفه نظارتی را انجام دهند باید در طول فرآیند این کار بکنند و جلو انحرافات احتمالی را بگیرند نه اینکه در پایان یک پروسهای یک گزارش مبهم منتشر کنند که بیشتر التهاب آفرین است تا راهگشا و کارساز.
این استاد دانشگاه در گفتوگو با پاد با بیان اینکه این نوع گزارش دهی در موارد حساس و به شدت کارشناسی مانند تفریغ بودجه بدون ارایه پاسخهای مستند و قانونی با توجه به شرایط از نظر مصالح عمومی به نفع کشور نیست، میگوید: از سوی دیگر دولت هم باید پاسخ های قاطع به این مباحث بدهد. هر چند روال مطلوب این است که مراکز نظارتی اول پاسخها را از دولت بخواهند و اگر هم خواستند گزارشی در این باره منتشر کنند آن پاسخها را هم همراه داشته باشد. اما اکنون که این بدعت انجام شده دولت باید پاسخهای قاطع و دقیق به این موارد بدهد که ابهامات رفع شود.
بغزیان با بیان اینکه در این مدت کارهای مهمی مانند حرکت از رشد منفی و رکود به سمت رونق و کنترل تورم بالای 40 درصد و... انجام شده است، میگوید: حیف است که این دستاوردهای مهم با برخی ابهام آفرینیها زیر سوال برود و این از نظر مجامع کارشناسی قابل قبول نیست.