بلوط یکی از درختان شناخته شده است که عمر طولانی دارد. از چوب این درخت در صنعت چوب بسیار استفاده می شود. جالب میوه بلوط نیز خواص دارویی بیشماری دارد. یکی از مهمترین خواص بلوط, بهبود عملکرد دستگاه گوارش است.
بلوط یکی از درختان و میوه های شناخته شده در سراسر جهان است. چوب درخت این میوه نیز, یکی از مرغوب ترین چوب ها در صنعت چوب سازی به شمار می رود. انواع مختلفی بلوط وجود دارند که تقریبا مشابه یکدیگر هستند. در این مطلب با خواص بلوط و آنچه باید در مورد فواید درمانی آن بدانیم, آشنا می شویم.
خواص بلوط و فواید درمانی آن

میوه بلوط فواید متعددی برای سلامتی دارد. این میوه به دلیل داشتن سطح بالایی از تانن بسیار تلخ است و معمولا به صورت خام خورده نمی شود. روش های بسیاری برای از بین بردن این طعم تلخ وجود دارد. از پوست این درخت به عنوان داروی درمانی اسهال مزمن استفاده می شود. اما به طور کلی این پوست دارای خواص قابض است و برای بهبود انواع بیماری ها مفید است. جوشانده پوست بلوط در درمان زخم های پوست موثر می باشد. به علاوه از این جوشانده به منظور تسکین گلو درد استفاده می شود. همچنین ضماد تهیه شده از برگ بلوط برای بهبود زخم, تسکین رگ به رگ شدن و کاهش تورم کاربرد دارد. یکی از مهمترین خواص درمانی بلوط و چای تهیه شده از آن, افزایش تعریق می باشد. به این ترتیب این میوه برای بهبود علائم سرماخوردگی مانند تب و سردرد مفید است. از چای برگ های تازه یا خشک شده بلوط به عنوان یک شستشو دهنده برای درمان عفونت های پوست استفاده می کنند.

با این وجود مصرف بیش از حد بذرهای خام بلوط ممکن است منجر به مسمومیت شود. چرا که این بذرها حاوی اسید تانیک هستند. خوشبختانه به ندرت افراد می توانند حجم بالایی از این بذرها رو مصرف کنند. چرا که این بذرها طعم بسیار تلخی دارد و مصرف زیاد آن تقریبا غیرممکن است. ادرار مکرر, یبوست, شکم درد و تشنگی شدید از جمله عوارض مصرف بیش از حد بذر بلوط خام می باشد. به همین دلیل بذر این میوه جزء بذرهای سمی به شمار می رود. بسیاری از خاصیت های بلوط ناشی از سطح بالای پتاسیم و منیزیم در آن است. تسکین گرفتگی عضلات از جمله آن ها می باشد. از دیگر مزایای این میوه می توان به بهبود علایم کم خونی اشاره کرد.
خواص بلوط برای معده

از پوست بلوط به صورت چای برای بهبود عملکرد دستگاه گوارش استفاده می شود. درمان اسهال, بهبود سرماخوردگی، تب، سرفه، برونشیت و کاهش اشتها از دیگر فواید بلوط برای سلامتی به شمار می روند. بنابراین یکی دیگر از خواص درمانی بلوط, کاهش وزن و لاغری است. به همین دلیل توصیه می شود در رژیم لاغری جای بگیرد. این خواص بلوط ناشی از تانن موجود در آن است. تانن اثرات مختلفی روی دستگاه گوارش و معده می گذارد و می تواند معده درد و گاز معده را درمان کند. داروهای درمانی اسهال حاوی این ماده می باشند. علاوه بر این پوست بلوط دارای خواص ضدالتهابی است. به همین دلیل در بهبود التهابات داخلی بدن موثر است.
مزایای بلوط برای پوست

تسکین درد و تورم یا التهاب پوست یکی از مهمترین خواص پوست بلوط می باشد. برای این منظور توصیه می شود پوست بلوط را به طور مستقیم درون وان حمام ریخته و مدتی درون آن قرار بگیرند. با این کار می توان درد و تورم در ناحیه تناسلی و مقعد را نیز تسکین داد. از دیگر خاصیت های بلوط برای پوست می توان به رفع خارش پوست ناشی از سرمازدگی اشاره کرد.
با توجه به مطالب بیان شده, با وجود فواید بیشمار میوه بلوط, استفاده بیش از حد از آن توصیه نمی شود. در واقع خواص بلوط باعث نشده این میوه مضرات خود را از دست دهد. بنابراین با دقت به مزایا و معایب بلوط, بهتر است از این میوه به طور محدود و با شیوه صحیح استفاده شود.