قلیه میگو از خوشمزه ترین و معروف ترین خورش های محلی ایرانی است که در ادامه این مطلب طرز تهیه قلیه میگو را به صورت مرحله به مرحله و با بهترین روش همراه با نکات طلایی برای ایجاد طعم ایده آل و متفاوت را به شما عزیزان آموزش می دهیم.
قلیه میگو از محبوب ترین خورش های جنوبی ایران مخصوص شهر های بوشهر و هرمزگان است که در طرز تهیه قلیه میگو از سبزیجات مخصوص و تازه نظیر گشنیز و شنبلیله و تمبرهندی و میگو و ادویه ماهی استفاده می شود. این خورش طعم بی نظیر و متفاوتی دارد و بسیار مقوی است بنابراین بهتر است آن را در برنامه غذایی هفتگی خود قرار دهید.
قلیه ماهی و قلیه میگو از انواع خورش های مقوی و لذیذ هستند که در تمام نواحی ایران طرفداران زیادی دارند. روش های متفاوتی برای پخت قلیه میگو وجود دارد که در این مطلب روش اصلی و محلی این غذای خوشمزه را به شما عزیزان آموزش می دهیم.
مواد لازم
سیر : 4 حبه
میگو : 30 عدد
گشنیز: 200 گرم
شنبلیله : 50 کرم
پیاز بزرگ : 1 عدد
تمبر هندی :1 بسته
رب گوجه فرنگی : 2 قاشق غذاخوری
آرد سفید : 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل : به میزان لازم
زردچوبه : به میزان لازم
ادویه ماهی : به میزان لازم
طرز تهیه قلیه میگو
در مرحله اول روش تهیه قلیه میگو ابتدا تمبرهندی را در 2 لیوان آب گرم بریزید و با کمک دست تمبرهندی را در درون آب باز کنید تا نرم شود سپس عصاره تمبرهندی را در درون کاسه ای مناسب بریزید و 2 قاشق آرد را به عصاره تمبرهندی اضافه کنید.
در مرحله بعدی دستور پخت قلیه میگو, میگو ها را تمیز کنید و رگ پشت آن ها را بگیرید.
سپس پیازها را خرد کنید و در درون قابلمه ای مناسب پیاز ها را تفت دهید تا طلایی شوند سپس سیر های له شده را به پیاز سرخ شده اضافه کنید و بعد از تفت خوردن کامل پیاز و سیر, زردچوبه و نمک و فلفل و ادویه ماهی را به مخلوط پیاز و سیر سرخ شده اضافه کنید. رب گوجه فرنگی را نیز به این مواد اضافه نمایید و تفت دهید تا بوی خامی رب از بین برود.
در این مرحله از طرز تهیه خورش قلیه میگو شنبلیه و گشنیز را خرد کنید.
سبزی های خرد شده را در درون تابه ای جدا سرخ کنید و سپس سبزی های تفت داده شده را به مواد قلیه میگو اضافه کنید و مخلوط عصاره تمبرهندی و آرد نیز به مواد خورش اضافه کرده و سپس دو لیوان آب به مواد خورش اضافه کنید و اجازه دهید که خورش به خوبی جا بیفتد. در 10 دقیقه آخر پخت خورش میگوها را نیز به خورش اضافه نمایید.
نکات طلایی در طرز تهیه خورش قلیه میگو
- در طرز تهیه قلیه میگو نباید میگوها زیاد بپزند زیرا سفت می شوند.
- این غذا تند و ترش است و می توانید آن را به همراه ترشی انبه میل کنید.
- توجه داشته باشید که تمبرهندی طعم شوری دارد بنابراین نمک این خورش را باید با احتیاط بیشتری اضافه کنید.
- از اضافه کردن مقدار زیادی شنبلیله به این خورش خودداری کنید زیرا شنبلیله زیاد باعث تلخی قلیه میگو می شود.
- می توانید میزان ترشی و تندی این غذای بوشهری را بر حسب ذائقه خود و افراد خانواده تان کم و زیاد کنید.
در این مطلب با طرز تهیه قلیه میگو خوشمزه و خوش طعم آشنا شدید شما می توانید این خورش مقوی را در برنامه غذایی کودکان در حال رشد و میانسالان قرار دهید. بعد از پخت خورش قلیه میگو می توانید آن را به همراه برنج میل کنید و از طعم بی نظیر این خورش نهایت لذت را ببرید. در صورت تمایل می توانید برای مشاهده آموزش پخت انواع غذای محلی کلیک کنید.