امینه حسینی از هنرمندان فعال در حوزه چرمدوزی در گفتگو با خبرنگار مهر به این که همه هنرمندان نمیتوانند در بازارچه های نوروزی شرکت و از امکانات یکسان استفاده کنند، اشاره و بیان کرد: در شهر همدان از صنایع دستی، به ویژه چرم اسقبال میکنند و بازارچه های نوروزی از فروش خوبی برخوردارند اما اجاره غرفه ها گران است و در اختیار همه هنرمندان گذاشته نمیشود. به عبارتی مسئولان اداره کل میراث فرهنگی همدان، سلیقهای رفتار میکنند و این امکانات به تساوی در اختیار هنرمندان قرار نمیگیرد.
به گفته این هنرمند فعال در زمینه چرم، نمایشگاه های صنایع دستی که در تهران و شهرهای بزرگ و گردشگرپذیر چون اصفهان و شیراز و شهرهای شمالی برگزار میشود، مخاطبان بیشتر و فروش بالاتری دارند. البته هر نمایشگاه و بازارچه ای به تبلیغ و اطلاع رسانی درست نیاز دارد.
حسینی در پاسخ به این که چرا کیفهای چرمی همدان رنگ میدهد گفت: این چرم، طبیعی و خام است پس بو میدهد از سوی دیگر رنگرزی آن به شیوه سنتی انجام شده و رنگ میدهد و بهتر است با مانتو یا لباس روشن استفاده نشود.
به گفته این هنرمند فعال در زمینه چرم، شهر همدان از جمله شهرهای مهم تولید و صادرکنندهٔ چرم در ایران است. سابقهٔ این صنعت در همدان آن قدر طولانی است که این شهر را شهر دباغ خانهها نیز نامیدهاند. این هنر- صنعت تا اوایل حکومت پهلوی هم در شهر همدان از رونق بسیاری برخوردار بوده اما از سال 1309 شمسی به بهانهٔ کنترل بیماریها و رعایت نکات بهداشتی، از ادامهٔ کار کارگاههای دباغی در داخل شهر جلوگیری به عمل آمد؛ این مساله از یک سو و ورود کالاهای وارداتی از جمله کفش و کیف از میزان تقاضای چرم کاسته شد.