ماهان شبکه ایرانیان

سرآشپز نوروزی: شیرینی قرابیه ترکیه‌ای با طعم فندق و عسل

شیرینی قرابیه یکی از شیرینی‌های محبوب است. این شیرینی خوشمزه با ظاهر زیبایی که دارد می‌تواند در اعیاد و جشن‌ها سرو شود. با روزچین همراه باشید تا با طرز تهیه شیرینی قرابیه با طعم فندق و عسل آشنا شوید.

سرآشپز نوروزی: شیرینی قرابیه ترکیه‌ای با طعم فندق و عسل

شیرینی قرابیه یکی از شیرینی‌های محبوب است. این شیرینی خوشمزه با ظاهر زیبایی که دارد می‌تواند در اعیاد و جشن‌ها سرو شود. با روزچین همراه باشید تا با طرز تهیه شیرینی قرابیه با طعم فندق و عسل آشنا شوید.

شیرینی قرابیه یکی از سوغاتی‌های شهرهای آذربایجان علی‌الخصوص شهر تبریز است. قرابیه که تُرک‌ها به آن «قورابیه» می‌گویند از شیرینی‌های گران و مخصوص مهمانی‌ها و جشن‌ها به شمار می‌رود. این شیرینی در کشورهای آذربایجان و ترکیه نیز پخت می‌شود.

طرز تهیه شیرینی قرابیه ترکیه‌ای

منجق‌های مرواریدی
تزیین قرابیه با منجق‌های مرواریدی و اسمارتیز

مواد لازم

  • آرد: دو لیوان
  • کره: 125 گرم
  • نشاسته: نصف لیوان
  • پودر شکر: نصف لیوان
  • وانیل: یک پاکت
  • بکینگ پودر: یک قاشق چای‌خوری
  • زرده تخم‌مرغ: یک عدد
  • بیسکویت پتی بور: نصف بیسکویت
  • فندق: یک لیوان و نصفی
  • عسل: دو تا سه قاشق غذاخوری

طرز تهیه

شیرینی ترکیه‌ای
شیرینی قرابیه با طعم کرم کارامل و طرح گل آفتابگردان

تهیه شیرینی قرابیه را با اضافه‌کردن نصف لیوان پودر شکر به کرۀ ذوب‌شده شروع کنید. سپس این دو را هم بزنید. در ادامه نشاسته، زردۀ تخم‌مرغ و وانیل را نیز اضافه کرده و خوب با همزن هم بزنید. حالا یک لیوان آرد را همراه بکینگ پودر به مخلوط اضافه کرده و کامل هم بزنید. در حین هم‌زدن لیوان دوم آرد را نیز آرام آرام اضافه کرده و مخلوط کنید. حالا دستگاه را کنار گذاشته و با دست ورز دهید تا خمیر به قوام دلخواه برسد. خمیر شیرینی قرابیه آماده است. خمیر را کناری گذاشته و به‌سراغ آماده‌کردن محتویات داخل قرابیه بروید.

طرح شیرینی
قرابیه در طرح‌های مختلف و وسوسه‌کننده

برای این کار بیسکویت و فندق‌هایی را که داخل آسیاب‌کن پودر کرده‌اید باهم مخلوط کنید. به مخلوط یک قاشق عسل ریخته و هم بزنید تا کامل جذب شود. برای این مقدار پودر بیسکویت و فندق، دو تا سه قاشق غذاخوری عسل کافی است. شما می‌توانید با‌توجه‌به ذائقۀ خود آن را کم یا زیاد کنید. در نهایت مغز قرابیه باید به‌شکلی که در ویدئو نشان داده می‌شود، درآید. حالا مواد را داخل سلفون ریخته و با وردنه صاف کنید. ضخامت و کلفتی مواد باید به اندازۀ نیم سانتیمتر باشد. حالا مواد را کنار گذاشته و خمیر را بیاورید. کاری را که با محتویات قرابیه کردید، حالا با خمیر انجام دهید. یعنی خمیر را داخل سلفون گذاشته و با وردنه صاف کنید. سپس سلفون را باز کرده و  با یک قالب (مطابق آنچه در ویدئو نشان داده می‌شود) خمیرها را شکل دهید. خمیرهای اضافه را از اشکال جدا کنید. خمیرهای قالبی را از وسط نصف کنید. بعد با چاقو یا هر شیء نوک‌تیزی به سمت مرکز وصل کنید.

قالب شیرینی
قالب‌های زیبا برای شیرینی قرابیه

خمیرها آماده‌اند که داخل فر گذاشته شوند. بعد از قرار‌دادن خمیرها داخل سینی فر، آن‌ها را در فری که از قبل با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم شده است، قرار دهید. بعد از 10 تا 12 دقیقه می‌توانید قرابیه‌ها را از فر خارج کنید.

در این زمان شما هم قالب مواد داخل قرابیه را آماده کنید. سلفون را باز کنید و مواد را با همان قالبی که برای خمیرها استفاده کردید، برش دهید. سپس آن‌ها را نیز از وسط نصف کنید تا اندازه‌شان قالب قرابیه‌ها شود. قرابیه‌ها را کمی که سرخ شدند می‌توانید از فر خارج کنید. حالا قالبی را که برای داخل قرابیه‌ها درست کرده‌اید بین دو قرابیه قرار دهید. این کار را برای همۀ مواد انجام دهید. کمی هم فشار دهید تا قرابیه‌ها به مواد خیس بچسبند. اما دقت کنید فشار به‌قدری نباشد که شیرینی قرابیه بشکند. بعد از اتمام این کار با‌توجه‌به سلیقۀ خود شیرینی‌ها را تزئین کنید. برای این کار می‌توانید از شکلات، منجوق مروارید نقره‌ای خوراکی و اسمارتیزهای رنگارنگ استفاده کنید. شیرینی قرابیه ترکیه‌ای ما آمادۀ سرو است. نوش جان

این مقاله را در شبکه‌های اجتماعی بازنشر دهید
Share
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان