به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، بهروز ملکی درباره پیشنهاد اعضای کمیسیون عمران مجلس مبنی بر لزوم قیمت گذاری مسکن اظهار داشت: صرف نظر از اینکه این پیشنهاد از جانب کیست، بدیهی است که فاقد مبانی کارشناسی بوده و در واقع نوعی اظهار نظر کلی و عوام پسندانه است.
وی افزود: البته در گذشته هم همزمان با رونق بازار همیشه عده ای پیشنهاد می دادند باید در بازار مسکن نرخ گذاری شود. اما هیچگاه نمی گویند چگونه؟ چرا این افراد، مصائب قیمت گذاری مسکن را برنمی شمرند؟ این در حالی است که این سیاست تاثیر اجتناب ناپذیری بر کاهش عرضه مسکن و درنتیجه، انفجار قیمت آتی آن دارد.
به گفته این کارشناس اقتصاد مسکن، سیاست قیمت گذاری مسکن به علت تبعات آن، چندین دهه است که از چرخه سیاست گذاری در دنیا حذف شده است.
وی در پاسخ به این مساله که برخی از نمایندگان مجلس یا منتقدان دولت معتقدند دولت یازدهم به سمت عرضه مسکن کم توجه بوده است افزود: باید توجه داشت در شرایطی که 2.6 میلیون خانه خالی وجود داشت، بهترین حمایت از سمت عرضه مسکن، تحریک سمت تقاضا و توانمندسازی قدرت خرید مسکن برای متقاضیان بود.
ملکی در خصوص نقش مالیات بر خانه های خالی برای کنترل قیمت مسکن یادآور شد: نحوه شناسایی خانه های خالی و اجرای قانون مالیات بر این خانه ها، در زمان تصویب در مجلس از سوی سازمان امور مالیاتی مورد ایراد قرار گرفت؛ براین اساس، ناگهان در آخرین لحظه تصویب این قانون، قرار شد راه اندازی سامانه املاک طی 6 ماه، بر عهده وزارت راه و شهرسازی گذاشته شود؛ در صورتی که ایجاد این سامانه در یک زمان کوتاه، خارج از توان این وزارتخانه بود و نیازمند همراهی سازمان ثبت اسناد، شهرداری ها، دهیاری ها، سازمان امور مالیاتی و ... بوده است.