خبرگزاری تسنیم: به نقل از پایگاه خبری عربی 21، پایگاه عبری زبان والا فاش کرد، اسرائیل در کشتار مسلمانان میانمار به دست ارتش این کشور نقش زیادی دارد.
سلاحهای اسرائیل در خدمت کشتار مسلمانان روهینگا بنابر گزارش والا، اسرائیل از جمله طرفهای مهمی است که با وجود دست داشتن ارتش میانمار در جنایتهای ضد بشری علیه مسلمانان روهینگا، سلاح در اختیار آن قرار داد.
روابط گرم فرمانده نظامی میانمار با اسرائیل همچنین این گزارش فاش کرد که فرماندهی ارتش میانمار با نهادهای نظامی و اطلاعاتی اسرائیل روابط محرمانه و گرمی دارد و مینگ اونگ هلینغ فرمانده نظامی میانمار که مسئول اصلی کشتار مسلمانان روهنیگا است، روابط بسیار نزدیکی با نهاد امنیتی اسرائیل دارد تا جایی که در سال 2015 در سفری رسمی عازم فلسطین اشغالی شد.
تلاش اسرائیل برای پنهان کردن سفر فرمانده نظامی میانمار همچنین در این گزارش آمده است اسرائیل از بیم اینکه در جامعه جهانی در تنگنا قرار بگیرد، تلاش کرد سفر هلینغ را پنهان کرده و بر آن سرپوش بگذارد، اما هلینغ در صفحه فیسبوک خود این سفر را برملا و اعلام کرد، در جریان آن قراردادهایی برای خرید سلاح از اسرائیل و آموزش نیروهایش در آنجا امضا شد.
به گفته وی، میشل بن باروخ رئیس شاخه حمایت امنیتی در وزارت جنگ اسرائیل در ماه ژوئن 2016 به میانمار سفر و با او دیدار کرد.
در این میان پایگاه والا تاکید کرد، آنچه نفوذ اسرائیل در میانمار را تقویت میکند این است که با وجود انتقال قدرت به طرفهای غیرنظامی در این کشور، اما فرماندهی ارتش آن همچنان نفوذ قوی و تعیین کنندهای دارد تا جایی که ارتش یک چهارم کرسیهای پارلمان را در اختیار دارد و علاوه بر این وزارتهای دفاع و کشور و امنیت را تحت کنترل خود دارد.
تقویت روابط اسرائیل و میانمار از سال 1988 به نوشته والا، کودتای نظامی سال 1988 در میانمار که موجب سرنگونی دولت مدنی در این کشور شد، نقطه تحول مهمی بود که تقویت روابط اسرائیل با میانمار را به دنبال داشت.
بر اساس گزارش این پایگاه اسرائیلی، در سال 1989 یک گزارش منتشر شد با این مضمون که در پی تحریم سران نظامی میانمار از سوی سازمان ملل و جامعه جهانی، اسرائیل تنها طرفی بود که به این کشور کمک تسلیحاتی کرد و هدف از این اقدام سرکوب اعتراضات علیه حکومت نظامیان بود.
در سال 1997 نیز شرکت صنایع نظامی «بیت» اسرائیل با ارتش میانمار قراردادی را برای نوسازی 36 فروند هواپیمای نظامی امضا کرد و موشکهای هوا به هوا در اختیار آن قرار داد.
همچنین ارتش میانمار پس از آن 16 خمپاره انداز تولید شرکتهای سلوتم معرخوت از اسرائیل خریداری کرد.
آغاز روابط اسرائیل و میانمار از ساال 1953 پایگاه خبری والاهمچنین یادآور شد، روابط اسرائیل و میانمار یا همان برمه سابق به سال 1953 باز میگردد و «اونو» اولین نخست وزیر میانمار اولین مسئول خارجی بود که در سال 1955 پس از اعلام موجودیت اسرائیل، راهی فلسطین اشغالی شد.
بنابر اعلام والا، اسرائیل در دهه پنجاه قرن گذشته هواپیماهای اسپید فایر را در اختیار میانمار قرار داد و دیوید بن گوریون اولین نخست وزیر رژیم اسرائیل و دو تن از وزیران کابینه او در سال 1958 سه بار به میانمار سفر کردند.