به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، حقوق بشر موضوعی است که صرفا بهانه ای شده برای اعمال فشارهای سیاسی به ایران تا شاید به خیال خود از این طریق بتوانند قدری از محبوبیت ایران در منطقه بکاهند و از گسترش ارزشهای انقلاب اسلامی ایران در بین دولتها و ملتها جلوگیری کنند.
متاسفانه ساختارهای بین المللی حمایت از حقوق بشر و برخی کشورهای غربی که همواره خود را جزء پاسداران و مدافعان انحصاری حقوق بشر در جهان معرفی میکنند، در عرصه حقوق بشر رویکردی تبعیض آمیز، دوگانه، غیر مستقل و غیرمنصفانه در پیش گرفته و با عملکردی متناقض، سابقه سیاه و تلخی از خود برجای گذاشته اند.
کاظم غریب آبادی، معاون امور بین الملل و همکاریهای بین المللی قضایی ستاد حقوق بشر، در واکنش به انتشار گزارش سالانه وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران از سوی آمریکا، ضمن محکوم کردن این اقدام، اظهار کرد: آمریکا کشور ذیصلاحی نیست که بخواهد در حوزه حقوق بشر حرف بزند و کشورهایی مثل ایران را که خود قربانی نقض حقوق بشر در اثر اقدامات این کشور و همپیمانان آن هستند، متهم به نقض حقوق بشر کند.
معاون ستاد حقوق بشر کشورمان تصریح کرد: آمریکا با نقض سیستماتیک حقوق بشر در داخل و خارج از قلمرو خود مواجه است و انتشار چنین گزارشاتی در مورد کشورهای دیگر را با هدف انحراف افکار عمومی از مشکلات حقوق بشری این کشور میتوان ارزیابی کرد.
وی فقدان دادرسی عادلانه، شکنجه، خشونت، قتل، ناپدیدشدگی اجباری، تبعیض، نژادپرستی، اسلام ستیزی، نسل کشی، نقض گسترده حقوق زنان و کودکان و کارگران، اعمال محدودیتهای غیرقانونی بر سر راه آزادی های مدنی و اجتماعی را بخشی از زنجیره نقض حقوق بشر از سوی آمریکا خواند که توجه جدی مکانیسمهای بین المللی حقوق بشری را به خود می طلبد.
با توجه به جنایتهای فراوان و اقدامات ضد حقوق بشری توسط رژیم صهیونستی، گروهک تروریستی داعش و حمایت کشورهای غربی و چند کشور دیگر از جمله عربستان درصدد هستیم تا با رویکردی واقعگرایانه و بیطرفانه نسبت به موضوع حقوق بشر در آمریکا، بخشی از واقعیات را از دریچه اخبار رسمی سازمانها و نهادهای مدنی فعال در حوزه حقوق بشر منعکس کنیم.
از این رو وضعیت حقوق بشر و میزان پایبندی به موازین و تعهدات حقوق بشری در آمریکا در حوزههای مشخصی در بخشی از سال 2014 و همچنین 2015 مورد بررسی قرار میگیرد.
گفتنی است این اخبار قسمت کوچکی از مهمترین موارد موضوعی نقض حقوق بشر در این کشور است. مطالبی که در این اخبار منعکس میشود برگرفته از کتاب وضعیت حقوق بشر در آمریکا است که توسط مرکز پایش معاونت امور بینالملل ستاد حقوق بشر تهیه و تدوین شده است.
کشتار و نقض حقوق غیرنظامیان
افشای اسناد همدستی با صربها در نسل کشی مسلمانان "گاردین 94/4/13 - "
افشای اسناد طبقه بندی شده و تحقیقات نشان میدهد که دولتهای آمریکا، انگلیس و فرانسه شهر "سربرنیتسا " را که سازمان ملل«منطقه امن» اعلام کرده بود، تسلیم صربها کردند. جوخههای مرگ صربهای بوسنی 20 سال پیش در ژوئیه سال 1995 در مدت تنها چهار روز، حدود 8 هزار مرد و پسر بوسنیایی شهر مسلمان نشین سربرنیتسا را قتل عام کردند.
این کشتار پس از جنگ جهانی دوم، بزرگترین قتل عام در اروپا محسوب می شود. پیش از این کشتار، سازمان ملل سربرنیتسا را«منطقه امن» اعلام کرده بود و 400 سرباز هلندی در قالب نیروهای حافظ صلح سازمان ملل مسئولیت امنیت این شهر را برعهده داشتند.
اسناد فاش شده، مصاحبههای اختصاصی و گواهی شاهدان در دادگاه بینالمللی کیفری نشان میدهند مدتها پیش از آن که "راتکو ملادیچ " فرمانده کند.
دولتهای انگلیسی، آمریکا و فرانسه این شهرها را «غیرقابل دفاع» دانستند و اساسی اسناد جدید، قدرتهای غربی هنگام بررسی و تصمیم گیری درباره تسلیم مناطق امن اعلام شده هستند.
همچنین آنها میدانستند که ملادیباج، فرمانده صربهای بوسنی گفته بود به دنبال«ریشهکن کردن کامل» مسلمانان است. اسناد طبقه بندی شده نشان می دهند که در آن زمان، سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا "سیا" با استفاده از هواپیماهای ماهوارهای تقریبا "به طور زنده " کشتار مسلمانان را تماشا می کرد.
سربازان هلندی نیز در این جنایت مقصرند که نه تنها در انجام وظیفه خود در حفاظت از سربرنیتسا کوتاهی کردند، بلکه غیرنظامیان وحشتزده را که در مقر آن نیروها پناه گرفته بودند، تخلیه کردند و تماشاگر جداکردن زنان و کودکان از مردان بودند.
انتقاد دیدهبان از ائتلاف لندن و واشنگتن با عربستان در قتل مردم یمن "دیدهبان حقوق بشر – 94/7/10"
سازمان دیده بان حقوق بشر تأکید کرد لندن و واشنگتن، ائتلاف با عربستان سعودی علیه عدالت را در یمن انتخاب کردند.
سازمان دیده بان حقوق بشر از پس گرفته شدن پیش نویسی قطعنامه هلند در شورای حقوق بشر در خصوص تحقیقی درباره نقض حقوق بشر از سوی عربستان در یمن در نتیجه فشارهای سعودی ها انتقاد کرد.
فیلیپ دام، عضو دیدهبان حقوق بشر، تأکید کرد پیش نویس قطعنامههای که هلند با مشارکت آلمان و 6 کشور اروپایی دیگر آماده کرده بود، از سازمان ملل متحد می خواست هیأتی را برای نظارت بر وضع حقوق بشر به یمن اعزام کند، اما پس گرفته شد و این فرصت از دست رفت.
مخالفت کامل عربستان با پیش نویس این قطعنامه سبب شد تا این پیش نویسی از دستور کار خارج شود.
این عضو دیده بان تاکید کرد علت لغو درخواست برای انجام تحقیق به رهبری سازمان ملل متحد این بود که انگلیسیها و آمریکاییها دستیابی به اجماع را ترجیح دادند. انگلیسی و ایالت متحده امریکا بین عدالت و ائتلاف راهبردی با عربستان سعودی، همپیمانی با سعودیها را انتخاب کردند و عدالت را قربانی کردند.
لزوم تحقیق کنگره راجع به استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین از سوی اوباما "عفو بینالمللی -- 23 / 7/ 1394"
عفو بین المللی عقیده دارد کنگره آمریکا باید هرچه سریع تر یک کمیته تحقیقی را برای بررسی برنامه هواپیماهای بدون سرنشین تشکیل دهد.
از نظر عفو بین المللی، اسنادی موجود هست که نشان می دهد هواپیماهای بدورن سرنشین، موارد بی شماری از قوانین و اصول حقوق بشری را نقض نموده اند و جان تعداد زیادی از افراد بی گناه را در کشورهای عراق، افغانستان، پاکستان و یمن گرفتهاند.
به عقیده عفو بین المللی، این نوع هواپیماها به دلیل اینکه تفکیکی بین اهداف نظامی و غیرنظامیان قائل نمی شوند، منجر به نقض حقوق بین المللی بشردوستانه و حقوق بین المللی بشر می شوند؛
درخواست دیدهبان حقوق بشر جهت توقف فروش سلاح به عربستان "العالم – 94/8/29"
سازمان دیدهبان حقوق بشر از دولت اوباما خواست از تصمیم خود مبنی بر تجهیز نیروی هوایی عربستان به سلاح جدید صرف نظر کند.
جو استورک، معاون خاورمیانه و شمال آفریقای سازمان دیده بان حقوق بشر، گفت: دولت آمریکا به خوبی از حملات کورکورانه ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان به یمن که موجب کشته شدن صدها بیگناه شده، آگاه است.
وی تأکید کرد: تا زمانی که عربستان درباره حملات غیرقانونی جنگندههای ائتلاف عربی تحقیق نکرده و اقدامات لازم را اتخاذ ننموده باشد، آمریکا نباید اسلحه بیشتری به این کشور بفروشد.
وی همچنین تجهیز عربستان به اسلحه جدید در این شرایط را امضای قتل عام تعداد بیشتری از شهروندان یمنی دانست که امریکا مسئول ان خواهد بود. وزارت خارجه امریکا از موافقت خود با درخواست عربستان مبنی بر خرید حدود 19 هزار بمب به ارزشی 1.29 میلیارد دلار خبر داد.
درخواست عربستان شامل خرید 12 هزار بمب با وزن بین 200 تا 900 کیلوگرم، 1500 بمب بتن شکن که قادر به شکافتن هدف یا شکار اهداف زیرزمینی هستند، 6300 موشک هدایت شونده از نوع پایووای 2 و 3 می شود.