شناسه : ۱۰۳۲۱۹۲ - سه شنبه ۱۹ تیر ۱۳۹۷ ساعت ۰۸:۰۶
بیش از ۵۰ موسسه آموزش عالی درخواست «تعطیلی» دادند
مدیرکل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی وزارت علوم از درخواست بیش از ۵۰ موسسه آموزش عالی برای تعطیل شدن خبر داد و گفت: در راستای اجرای سیاستهای کیفی سازی آموزش از ابتدای سال جاری با وجود درخواستهای ارسالی هیچ مجوزی برای راهاندازی مرکز جدید آموزشی عالی نداشتیم.
دکتر ابوالقاسم دولتی در گفتوگو با ایسنا ضمن اعلام این مطلب به برنامههای وزارت علوم برای تجمیع واحدهای دانشگاهی غیرکاربردی اشاره کرد و افزود: شورای گسترش واحدهای علمی کاربردی که زیر نظر وزارت علوم فعالیت میکند، تصمیماتی در خصوص ساماندهی مراکز و واحدهای این دانشگاه انجام میدهد براین اساس حداقل بیش از 300 واحد علمی کاربردی مربوط به دستگاههای اجرایی در حال حاضر تعطیل شدن هستند و پذیرش دانشجو در بیش از 600 واحد نیز بر اساس درخواست و نیاز بازار صورت میگیرد و واحدهایی نیز که متقاضی نداشته باشند، جمع آوری میشوند.
وی در ادامه از تقاضای حدود 50 موسسه آموزش عالی دولتی برای تعطیلی خبر داد و تصریح کرد: در حال حاضر که سیاست کیفیت، مهارت افزایی و آمایش آموزش عالی در تمامی زیر گروههای آموزش عالی اعم از دانشگاههای علمی کاربردی، فنی و حرفهای، پیام نور و همچنین موسسات غیرانتفاعی مطرح است، واحدها و رشتههایی که متقاضی نداشته باشند و ثابت شود طی چند سال نتوانستهاند در حد کفایت دانشجو جذب کنند، تعطیل خواهند شد. زیرا ما در نظامهای آموزشی مذکور موسساتی را داریم که در اثر عدم تقاضا از سوی دانشجویان و داوطلبان، متقاضی تعطیل شده و یا خواستار توقف فعالیتهای آموزشی هستند که این موضوع در کمیسیون ماده 2 آموزش عالی بررسی میشود و در نهایت تصمیم کمیسیون در این زمینه ابلاغ خواهد شد.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی وزارت علوم با تاکید بر اینکه راهاندازی رشتههای تحصیلی بر اساس درخواست موسسات آموزش عالی صورت میگیرد، گفت: این درخواست در کمیسیون آموزش عالی شورای گسترش و در نهایت شورای گسترش و برنامه ریزی مطرح میشود در صورت تصویب، آن رشته اجرایی میشود.
دکتر دولتی از اجرای جدی برنامه آمایش آموزش عالی در وزارت علوم خبر داد و افزود: در سیاستگذاریها و اعمال برنامههای جدید که مهمترین اصول آن کیفی سازی دانشگاهها است یک موضوع این است که به شدت از توسعه کمی مراکز آموزش عالی بپرهیزیم و آنچه که در حال حاضر مطرح است به سمت توسعه کیفی هدایت کنیم. متاسفانهآمارهای وزارت علوم بیانگر این موضوع است که وضعیت آموزش عالی از لحاظ کیفیت مناسب نیست.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی وزارت علوم خاطرنشان کرد: طی سالهای اخیر بسیار محدود مواردی بود که وزارت علوم با مجوز راه اندازی یک مرکز آموزش عالی موافقت کرده باشد. اما از ابتدای سال جاری با وجود درخواستهای ارسالی هیچ مجوزی برای راهاندازی مرکز جدید آموزشی عالی صادر نشده است.