روزنامه فرهیختگان: شاید در ابتدا از شنیدن نام «آش خیار» تعجب کنید اما این آش، یکی از خوشمزهترین آشهای محلی است که معمولا در استانهای همدان و مرکزی تهیه میکنند. برخلاف آنچه عامه مردم تصور میکنند، خیاری که برای تهیه این غذا مورد استفاده قرار میگیرد با خیار معمولی متفاوت است. این غذا را با خیارچنبر طبخ میکنند که بافت سفتتری نسبت به خیار معمولی دارد.
مواد لازم
- سیبزمینی: 4 عدد متوسط
- پیاز: یک عدد بزرگ
- لپه: یک فنجان
- عدس: یک فنجان
- سیر: یک بوته کوچک
- خیارچنبر: 6 تا 7 عدد
- نمک و زردچوبه: به میزان لازم
- کشک: نیمکیلو
- روغن: به میزان لازم
- نعناع داغ: 4 قاشق غذاخوری
- آب: به میزان لازم
طرز تهیه
1. ابتدا پیازها را خرد و داخل روغن سرخ کنید.
2. سپس زردچوبه را به آن اضافه کنید.
3. عدس و لپه را داخل مواد بریزید و با پیاز و زردچوبه مخلوط کنید و مقداری آب داخل قابلمه بریزید تا مواد داخل آن بپزد.
4. از طرف دیگر، خیارهای چنبر را پوست کنده و تخمههای آن را بگیرید.
5. آنگاه خیارها را به شکل مربعی خرد کنید. سیبزمینیها را هم به همین شکل خرد کرده و با هم داخل ماهیتابه تفت دهید.
6. بعد از کمی تفتدادن، نعناع را به آن اضافه کنید و به همراه خیار و سیبزمینی آن را تفت دهید تا نعناع داغ تهیه شود. البته نعناعداغ را بهطور جداگانه هم میتوانید آماده و به مخلوط اضافه کنید.
7. سپس این مخلوط را به مواد داخل قابلمه بیفزایید.
8. کمی بعد کشک را هم به غذا اضافه کنید و بگذارید جوش بخورد.
9. به خاطر داشته باشید به خاطر شوری کشک، نمک را در انتها به آن اضافه کنید که غذا بیش از حد شور نشود.
10. آش که خوب پخت و به اصطلاح جا افتاد، مقداری سیر رندهشده را به غذا اضافه کنید تا بو و عطر غذا تکمیل شود.
*این غذای مقوی را میتوانید پس از سرو، به صورت تلیت استفاده کنید.