همان طور که در قسمت اول این مقاله صحبت کردیم، نوشیدن یک فنجان قهوه خوش دم نیازمند به رعایت نکات و ترفندهایی است. برای مطالعه ادامه نکات درباره دم کردن قهوه با ما همراه باشید.
آب
آبی که برای درست کردن قهوه استفاده میکنید، روی کیفیت قهوه بسیار تاثیرگذار است. اگر از آب شیری استفاده میکنید که بو و طعم آن ناخوشایند است یا کلر دارد، حتما از فیلتر یا آب آشامیدنی بسته بندی شده استفاده کنید. اگر آب شیر برای درست کردن قهوه مناسب بود، قبل از این که قهوه جوش را از آب پر کنید، شیر را باز کرده و اجازه دهید برای چند ثانیه آب برود. هرگز از آب مقطر استفاده نکنید.
نسبت آب به قهوه
بر اساس دستورالعملها یک تا دو قاشق غذاخوری قهوه به ازای هر شش اونس آب کافی است. اما این موضوع تا حدی فردی و سلیقهای است. بنابراین خطوط و نشانههای قهوهجوش خود را در نظر گرفته و بررسی کنید هر بار چه مقدار آب لازم دارید. این را هم در نظر بگیرید که مقداری آب در مراحل تهیه قهوه تبخیر میشود.
دمای آب برای دم کردن قهوه
اول ایمنی! مواقعی که قهوه درست میکنید، همه اقدامات ایمنی را برای خودتان و کسانی که قهوه مینوشند رعایت کنید.
قهوه جوش شما باید دمای آب را میانگین بین 195 تا 205 درجه سانتیگراد نگه دارد تا قهوه دم بکشد. اگر دمای آب کمتر از این میزان باشد ممکن است قهوه خوب دم نکشد و اگر آب داغ تر باشد باعث از بین رفتن کیفیت در مزه قهوه میشود. اگر قهوه را به صورت دستی آماده میکنید، اجازه دهید آب به جوش آید، اما مواظب باشید زیاد آن را نجوشانید. منبع حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید تا آب به مدت یک دقیقه استراحت کند. سپس قهوه را دم کنید.
معمولا قهوه قبل از این که سرو شود، به سرعت خنک میشود. این موضوع بستگی به فنجانی دارد که شما قهوه را داخل ان سرو میکنید. بسیاری از قهوهنوشها مایلند مقداری خامه یا شیر به قهوه خود اضافه کنند که این موضوع نیز به سرد شدن قهوه کمک میکند. در نهایت دمایی که عشاق قهوه ترجیح میدهند، کاملا شخصی است و مانند فاکتورهای دیگر قهوه را خاص میکند. معمولا بهترین دمای سرو قهوه بین 180 تا 185 درجه فارنهایت (82 تا 85 درجه سانتیگراد) است. اما عموما قهوه نوشها بعد از سرو کمی صبر میکنند تا دما به 140 درجه فارنهایت (60 درجه سانتیگراد) یا پایینتر برسد.
روشهای دم کردن قهوه
- Stiping: قهوه داخل آب غوطه ور می شود؛ به عبارت دیگر، قهوه و آب مدام با هم در تماساند که در این روش، قهوه Body بیشتری دارد؛ مانند قهوه ترک.
- Pure Over: از بالا روی قهوه آب ریخته میشود و از پایین بصورت چکهای، عصاره گیری میشود. مثل قهوه فرانسه.
- Pressure Vaccume: روش دم کردن با استفاده از فشار آب داغ؛ مانند اسپرسو.
زمان دم کردن قهوه روی طعم قهوه بسیار تاثیرگذار است. روش قطرهای، 5 دقیقه و در روش فرنچ پرس 2 تا 4 دقیقه برای دم کردن قهوه کافی است. کوتاهترین مدت زمان برای دم کشیدن قهوه به روش اسپرسو است که 20 تا 30 ثانیه بیشتر زمان نمیگیرد.