ماهان شبکه ایرانیان

تحولات سوریه

گزارشی از پایانه‌های مرزی ترانزیتی میان ادلب و مناطق تحت سیطره ارتش سوریه

هم‌اکنون ۴ پایانه مرزی مناطق اشغالی گروه‌های تروریستی در قلمرو ادلب را به مناطق تحت سیطره نظام سوریه متصل می‌سازد

پایگاه خبری تحلیلی فردا: در شرایطی که احتمال عملیات نظامی در سوریه از هر مقطعی بیش‌تر شده است، گروه تروریستی تکفیری «حرکة نور الدین الزنکی» اعلام کرد یک پایانه مرزی تجاری با ارتش سوریه در منطقه «المنصوره» واقع در غرب استان حلب دایر خواهد کرد. همین موضوع فرصتی است تا مرزهای مشترک میان ادلب و مناطق تحت سیطره حکومت دمشق را مرور کنیم.

گزارشی از پایانه‌های مرزی ترانزیتی میان ادلب و مناطق تحت سیطره ارتش سوریه/درآمد سرشار نیرو‌های دو طرف مرز از 4 پایانه مرزی

 هم‌اکنون 4 پایانه مرزی مناطق اشغالی گروه‌های تروریستی در قلمرو ادلب را به مناطق تحت سیطره نظام سوریه متصل می‌سازد. این 4 پایانه مرزی مانند پایانه‌های مرزی میان دو کشور بوده و درآمد سرشاری از گمرکات را نصیب نیروهای مستقر در دو طرف مرز می‌سازد. به این ترتیب علیرغم وجود حالت جنگی میان ارتش سوریه و گروه‌های تروریستی تکفیری استان ادلب، عملا هر دو طرف از طریق پایانه‌های مرزی به سود سرشاری دست می‌یابند.

در ادامه چهار پایانه مرزی فعال میان دو کشور را مرور می‌کنیم:

  1. قلعة المضیق
    اصلی‌ترین پایانه مرزی بین قلمرو ادلب و مناطق تحت سیطره نظام سوریه در منطقه قلعة المضیق واقع در شمال غرب استان حماه واقع شده است. قلعة المضیق در واقع دروازه شمالی منطقه فوق استراتژیک سهل الغاب محسوب می‌شود و در داخل قلمرو ادلب نیز به منطقه کوهستانی «جبل شحشبو» و منطقه «جبل الزاویه» نزدیک‌تر می‌باشد.
    درآمدهای گمرکی قلعة المضیق از همه پایانه‌های مرزی بیش‌تر است؛ زیرا به نوعی دروازه ترانزیتی میان کشور ترکیه و مناطق تحت سیطره نظام سوریه محسوب می‌شود. هم‌اکنون تمام ترانزیت‌های زمینی میان ترکیه و مناطق تحت سیطره نظام سوریه از دو مجرای پایانه مرزی «قلعة المضیق» (واقع در شمال غرب استان حماه) و «تادف» (واقع در جنوب شهر باب و شمال شرقی شهر حلب) انجام می‌گیرد که به ترتیب دو قلمرو «ادلب» و «درع الفرات» را به مناطق تحت سیطره نظام سوریه متصل می‌سازد.
    تابلوی نصب شده در منطقه آزاد میان طرف معارضه و طرف نظام در پایانه مرزی «قلعة المضیق»
    تابلوی نصب شده در منطقه آزاد میان طرف معارضه و طرف نظام در پایانه مرزی «قلعة المضیق»
    نمایی از پایانه مرزی قلعة المضیق (در اشغال احرار الشام)
    نمایی از پایانه مرزی قلعة المضیق (در اشغال احرار الشام)

    لازم به ذکر است که قلعة المضیق به نوعی نقطه مرزی میان مذاهب و نژادهای گوناگون سوریه نیز محسوب می‌شود. بزرگ‌ترین شهر نزدیک به قلعة المضیق در قلمرو نظام، شهر مسیحی نشین «سقیلبیه» می‌باشد که در آن اقلیت بزرگ علوی‌ها نیز زندگی می‌کنند. شهرهایی از قبیل «محردة» و... نیز نزدیک به قلعة المضیق بوده و مسیحی‌نشین می‌باشند.
    هم‌اکنون پایانه مرزی قلعة المضیق تحت اشغال گروه‌های مختلف تروریستی فعال در استان ادلب به ویژه «احرار الشام» و «جیش العزة» می‌باشد.
  2. پایانه مرزی مورک
    این پایانه مرزی چند ماه قبل راه‌اندازی شد. تا پیش از عملیات گسترده شرق راه‌آهن حلب حمص و آزادسازی فرودگاه ابوالظهور، بیش‌ترین درآمد تجاری گمرکی میان پایانه‌های مرزی مشترک بین ادلب و مناطق تحت سیطره نظام از پایانه مرزی «ابودالی» واقع در شمال حماه به دست می‌آمد؛ زیرا اصلی‌ترین مراکز سرمایه‌داری نظام را به ادلب و در ادامه ترکیه متصل می‌کرد.
    نمایی از عبور کامیون‌های ترانزیتی از پایانه مرزی مورک (تحت اشغال احرار الشام)
    نمایی از عبور کامیون‌های ترانزیتی از پایانه مرزی مورک (تحت اشغال احرار الشام)

    با آزادسازی 200 شهرک و روستا در شمال ابودالی، پایانه مرزی «مورک» میان قلمرو ادلب و مناطق تحت سیطره ارتش سوریه دایر شد. پایانه مرزی مورک در حاشیه شهر مورک واقع در شمال استان حماه قرار دارد و توسط گروه تروریستی وهابی «هیئت تحریر الشام» (جبهه النصره) بنا شد.
    در جریان نبردهای داخلی شدید چند ماه قبل میان «تحریر الشام» (جبهه النصره) و «تحریر سوریا» (ائتلاف «احرار الشام» و «الزنکی»)، احرار الشام این پایانه مرزی را تصرف کرد؛ اما سه روز بعد طرف دوم مرزی یعنی ارتش سوریه راه ارتباطی را به طور کامل بست! با گذشت چند ماه از بسته شدن پایانه مرزی مورک، نهایتا مذاکرات میان احرار الشام و ارتش سوریه جواب داد و چند هفته قبل بار دیگر فعالیت گمرک مورک از سر گرفته شد.
    فاصله این پایانه مرزی تا شهر حماه (مرکز استان حماه) حدودا 20 کیلومتر می‌باشد و شهرهای شرق استان حماه مانند السلیمیه را نیز به ادلب متصل می‌سازد.
  3. پایانه مرزی العیس
    پایانه مرزی العیس هم‌اکنون اصلی‌ترین منبع درآمدی ترانزیتی گروه تروریستی تکفیری هیئت تحریر الشام (جبهه النصره) از مرزهای مشترک با نظام سوریه است. این پایانه مرزی چند ماه قبل و بعد از شکست تحریر الشام در جنوب ادلب و واگذاری پایانه مرزی مورک تأسیس شد تا این گروه تروریستی همچنان از طریق مرز مشترک با نظام درآمدزایی کند.
    این پایانه مرزی در منطقه العیس واقع در جنوب استان حلب قرار دارد و برای تأسیس آن، تحریر الشام به گروه تروریستی «جیش الاحرار» حمله کرد تا بتواند منطقه العیس و ارتفاعات حاشیه آن را به طور کامل در اختیار بگیرد!
    پیش از تأسیس این پایانه، منطقه العیس جزء نظامی‌ترین و حساس‌ترین مناطق مرزی قملرو ادلب محسوب می‌شد که در بخش شرقی آن (شهر «الحاضر») اصلی‌ترین پایگاه جبهه مقاومت در جنوب استان حلب بوده و بخش غربی آن (شهر و ارتفاعات «العیس») در اشغال گروه‌های تروریستی بود. با این حال فعالیت این پایانه مرزی تجاری باعث شده از شدت نظامی‌گری در این منطقه کاسته شود تا طرفین از درآمدهای گمرکی و تجاری برخوردار باشند!
    نمایی از معبر العیس
آخرین تابلویی که رزمندگان مقاومت در شهر «الحاضر» تا پیش از رسیدن به پایانه مرزی العیس مشاهده می‌کنند
    نمایی از معبر العیس آخرین تابلویی که رزمندگان مقاومت در شهر «الحاضر» تا پیش از رسیدن به پایانه مرزی العیس مشاهده می‌کنند
    نمایی از معبر العیس
تروریست‌های النصره اجازه هیچ گونه تصویربرداری در العیس را نمی‌دهند.
این عکس در فاصله حدودا یک کیلومتری پایانه مرزی العیس، توسط یکی از کشاورزان محلی شکار شده است.
    نمایی از معبر العیس تروریست‌های النصره اجازه هیچ گونه تصویربرداری در العیس را نمی‌دهند. این عکس در فاصله حدودا یک کیلومتری پایانه مرزی العیس، توسط یکی از کشاورزان محلی شکار شده است.

    هم‌اکنون پایانه مرزی العیس اصلی‌ترین معبر انتقال محصولات کشاورزی جنوب استان حلب و بخش‌های شرقی و مرکزی استان حلب محسوب می‌شود. با تأسیس این پایانه مرزی، کشاورزان جنوب استان حلب بعد از 4 سال فعالیت‌های خود را در حومه العیس از سر گرفتند و به گفته شاهدان عینی، حتی از بمباران مناطق نیز به طرز محسوسی کاسته شده تا زندگی عادی در این منطقه جریان یابد.
    4. پایانه مرزی منصوره
    این پایانه مرزی را ابتدای هفته جاری گروه تروریستی تکفیری «حرکة نور الدین الزنکی» در غرب استان حلب تأسیس کرد تا به این ترتیب، الزنکی نیز دارای مرزهای تجاری با مناطق تحت سیطره نظام سوریه باشد.
    گزارش‌های میدانی نشان می‌دهد طی دو روز اولی که از تأسیس این پایانه مرزی می‌گذرد، چندین تریلی حامل میل‌آهن و بلوکات ساختمانی از شهر حلب وارد منصوره شده است و احتمال دارد که طی روزها و هفته‌های آینده به اصلی‌ترین پایانه مرزی میان شهرک صنعتی شیخ نجار و مناطق صنعتی استان حلب با مناطق اشغالی گروه‌های تروریستی تبدیل شود.
    گرچه پایانه مرزی منصوره ابتدای هفته جاری به صورت رسمی افتتاح شد؛ اما منابع آگاه می‌گویند حدودا ده روز پیش از آن به صورت غیررسمی فعالیت خود را آغاز کرده بود.
    لازم به ذکر است که منطقه محدودی در غرب استان حلب به مرکزین «عینجارة» قلمرو اختصاصی گروه تروریستی وهابی «حرکة نور الدین الزنکی» می‌باشد و به نظر می‌رسد با افتتاح این پایانه، به زودی از نظر اقتصادی رشد بیش‌تری پیدا کند.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان