به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از سنا٬ از 18 ماه گذشته تاکنون تسهیل دسترسی اقشار جامعه به بازار سرمایه از طریق ابزارهای مبتنی بر فنآوری اطلاعات در دستور کار سازمان بورس و اوراق بهادار قرار گرفت و در این زمینه اقدامات متعددی نیز انجام شد. در این خصوص شاپور محمدی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار٬ یکی از مهمترین رسالتهای سازمان بورس را توسعه فناوریهای حوزه مالی دانست و گفت: اکنون بخش عمدهای از فعالیتهای سازمان بورس و بازار سرمایه به طور الکترونیک انجام می شود. در 12 ماه گذشته اقدامات بسیاری در حوزه الکترونیکی شدن بازار سرمایه انجام شده است. راهاندازی سامانه کدال 360 درجه یکی از این موارد است که خدمات اطلاعرسانی را در کدال تکمیل و دسترسی جامع به اطلاعات ناشران را مهیا کرد. کدال 360 درجه اطلاعات پایهای ناشران و نهادهای مالی و همچنین اطلاعیههای منتشر شده را در دسترس فعالان بازار سرمایه قرار داده و شفافیت و سرعت در تصمیمگیری را افزایش داده است.
سخنگوی سازمان بورس٬ عملیاتی شدن سامانه هشدار به ناشران را یکی از اقدامات اخیر این سازمان دانست و گفت: سامانه هشدار مدیران که اخیرا عملیاتی شده٬ به مدیران شرکتهای بورسی اعلام میکند موعد ارائه صورتهای مالی فرا رسیده و آنها باید گزارشهای مالی را در کدال بارگذاری کنند.
دبیر شورایعالی بورس بهنگامسازی هسته معاملات بورس تهران و فرابورس را اقدام دیگر سازمان بورس در مسیر بازار سرمایه الکترونیکی عنوان و کرد و گفت: سال گذشته سامانه بورس تهران و در سال جاری نیز سامانه فرابورس بهنگام سازی شد و این اقدامات علاوه بر بهبود عملکرد سامانههای بورس تهران و فرابورس٬ پایداری سیستمها را به همراه داشت.
او ادامه داد: راهاندازی سامانه رصد نیز کمک کرد تا زمان انجام خدمات سازمان بورس و اوراق بهادار به مراجعان کاهش پیدا کند و خدمات در کوتاهترین زمان به فعالان بازار سرمایه ارائه شود.
رئیس سازمان بورس به راهاندازی سامانه پیامکی با موضوع اعلام زمان فرآیند افزایش سرمایه اشاره کرد و گفت: این سامانه با ارسال پیامک به شرکتهایی که تقاضای افزایش سرمایه کردهاند٬ اعلام می کند که درخواست آنها در چه مرحلهای قرار دارد و تا پایان تکمیل فرآیند صدور مجوز افزایش سرمایه چه زمانی باقی مانده است.
محمدی با تاکید بر اینکه افزایش کارآمدی در بازار سرمایه در دستور کار سازمان بورس است، ابراز امیدواری کرد: با توسعه فضای فنآوری اطلاعات در بازار سرمایه فرایندهای عملیاتی کوتاهتر، دسترسی به اطلاعات تسهیل و داد ستد تسریع شود.
به اعتقاد او٬ توسعه فنآوری اطلاعات افزایش شفافیت را به همراه دارد و از رانت و فساد جلوگیری میکند.